Ogólne
Ból węzłów chłonnych a niewyleczone zęby
Witam, trafiłem przypadkiem na tą stronę szukając informacji o węzłach chłonnych i wczytując sie w niektore tematy z tego forum odniosłem wrazenie ze macie sporą wiedze o tych sprawach, prosze wiec o...
życzenia świąteczne
Witam wszystkich bardzo serdecznie , korzystając z okazji życze wszystkim chorującym i zdrowym wszystkiego najlepszego , dużo zdrowia , wiary i wytrwałości , niech te święta będą jak najbardziej nudne...
Długoletni chorzy na zz
Witam po raz pierwszy. Nazywam się Zbigniew Rusinek jestem mieszkańcem Lublina. Od 1976 roku leczę się na zz (miałem wtedy 26 lat). W latach 1976 - 1978 byłem naświetlany kobaltem: obie strony szyji,...
kucie pod lopatka
Witajcie! Mam do Was pytanie. Jestem po chemioterapi ABVD i radioterapi. Juz 2 miesiace jak zakonczylam radio i teraz ostatnimi czasy lapie mnie bol w okolicach lewej lopatki. Jak robie glebszy wdech...
Aktywnosc zawodowa po ziarnicy.
Hejka!!Jestem kilka lat po chemioterapii. Pobieram rente ale zgodnie z zapowiedzia lekarza orzecznika jest to moj ostatni rok na Zusie. Jesli wszystko bedzie tak dobrze jak do tej pory :)Szczerze nie...
Czy RTG klatki zawsze wykaże guz w śródpiersiu????
WitkaCzy RTG klatki zawsze wykaże powiększenie węzłów bądź guz w śródpiersiu w przebiegu ZZ????Czy to badanie nie jest mało skuteczne jeśli idzie o rozpozanie zmian w klatce piersiowej w ZZ???Dzieki z...
Jak to jest z OB i obrazem krwii????
WitamJakie wrtości OB mieliście przy rozpoznaniu i jakie są ogólne zmiany w obrazie krwi????I czy wogóle OB jest miarodajne jeśli chodzi o ZZ i wykazanie stanu zapalnego w organiźmie????Czy może lepsz...
PET a tomografia
witam serdecznie,Powiedzcie mi proszę co jest bardziej wiarygodne badanie PET czy tomografia. W pierwszych dniach grudnia był robiony PET w Bydgoszczy- wynik dobry, jeden guz. O którym wiedzieliśmy a...
czekam na wynik
diagnozę że mam ziarnicę postawiono mi na początku lutego.pierwszą chemie dostałam 29 lutego.Jestem już po 6 cyklach ABVD w ubiegłym tygodniu byłam na badaniu PET strasznie się boję bo nie wiem co będ...
onkolog wrocław
hej jest mi bardzo przykro ze po raz kolejny ktos wywalił mojkego posta na temat dobrego onkologa we wrocławiu.wiem ze nie wolno podawac nazwisk lekarzy na forum dlatego cały czas podaje mojego maila....
Obawy w trakie leczenia
Witam, we wrześniu b.r. postawiono mi diagnazę : ZZ SC IVB (zmiany w płucach, guz w okolicach kości krzyżowej).Pobrano wycinek.Na dzień dzisiejszy wlano mi trzy BEACOPPY, planuje się jeszcze trzy, nas...
plamy na skórze, prosze o pomoc
Cześć:)Jestem prawie rok po chemii a na skórze dalej pozostały mi rozległe czerwone plamy, które pojawiły się w czasie wlewek. najpierw były na rękach teraz juz zajęły brzuch i nogi. Byłam u dermatolo...
bezpłodność po zz
Dzień dobry wszystkim ja skończyłam leczenie zz w lutym tamtego roku a okres miałam podczas chemii i wszystko byłoby ok ale od trzech miesięcy próbuję zajść w ciążę i nic nawet nie chcę myśleć że jest...
Jednak też mam ZZ :/
Witam!Mam 33 lata i kilka dni temu dowiedziałem się, że mam ziarnicę. Objawy w zasadzie miałem od stycznia tego roku, jednak konkretna diagnostyka zaczęła się dopiero we wrześniu. Przeszedłem narazie...
OB
Witam,...i jak zawsze pytanie: czy dwa tygodnie po chemioterapii powinno się badać OB, czy obraz nie będzie jeszcze zniekształcony przez przebytą terapię? jęli to za wcześnie to kiedy u was lekaż zale...