Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Nieskuteczny BEACOPP esk.

Witam Jak zwykle pytanko w imieniu małżonki: czy znane wam są przypadki niedoleczenia bądź wczesnego nawrotu po "kuracji Beacoppowej?" trochę się boimy bo następne badanie kontrolne w styczniu (PET z...

odpowiedzi: 1 17 lat temu

jak dlugo schodza powiekszone wezly

Hejdwa tyg. temu powiekszyl mi sie wezel w okolicy karku i bolal mnie przez ok 5 dni, pozniej bol zniknal i wezel jeszcze sie nie zminiejszyl, lekarz podejrzewal po prostu zapalenie bo mialam jakiegos...

poważny problem z zębami podczas chemii...

witam wszystkich,jestem po pierwszym kursie chemii ICE mija 14 dzien a ja mam gorączkę i boli mnie ząb rosnąca 8,do tego cała szyja,niewiem czy ta gorączka moze być od zęba?Jak kiedyś miałam chemie A...

odpowiedzi: 8 17 lat temu

ldh w normie, ale rosnące

Witam.Dwa lata temu zakończyłam leczenie ziarnicy. Wydaje sie, że wszytsko jest w porządku. Mam robione kontrolne badania, kt,morfologia. Niepokoi mnie wskaźnik ldh. Poleczeniu wrócił do normy, ale za...

odpowiedzi: 3 17 lat temu

po chemioterapii

Witajcie moje ziarniaki ;)Przypomnę że dwóch miesięcy jestem w remisji ;) mam dwa problemy oba z głową pierwszy dość prozaiczny a dokładniej łupież niczym nie mogę go zwalczyć skóra głowy jest tak bar...

czy ktoś wie jak to jest???

Hej,mój Tata ma zaatakowaną śledzionę; jest to chyba III stadium. Lekarz powiedział nam, że jest to odmiana chłoniaka bardzo złośliwego, którego trudno zwalczyć. Dodatkowo Tata ma jeszcze cukrzycę. Cz...

przerwane leczenie z powodu infekcji

Przed 6 cyklem BEACOPPa mąż się rozchorował.Do końca nie wiadomo, co mu jest.Ma gorączkę między 38 a 39.Od czwartku bierze antybiotyk, bez skutku.Dziś zapadła decyzja,że do czasu wyleczenia nie podadz...

odpowiedzi: 2 17 lat temu

czy u nas po tej chorobie powiększenie węzłów chłonnych oznacza nawrót choroby?

czy zawsze powiększony węzeł w naszej sytuacji oznacza nawrót choroby?

odpowiedzi: 11 17 lat temu

rocznica remisji:)

Drogie Ziarniaczkichcielbyśmy dziś podzielić się z Wami naszą radością. W tym tygodniu minęła 1 rocznica remisji u mojego męża. Dodoatkowo akurat tuz przed spodziewaną rocznicą otrzymalismy wynik kont...

odpowiedzi: 5 17 lat temu

SAUNA

Hejmam pytanie do milosnikow sauny. Czy po leczeniu (w moim przypadku to juz ponada 4 lata) mozna korzystac z sauny? Ja to uwielbiam, ale nie jestem pewna czy to jest dla nas dobre.Basia

odpowiedzi: 8 17 lat temu

czy znowu czeka nas leczenie?

witam. mam takie pytanie. maz moj ma ziarnice. leczony byl chemia i radioteriapia. powiekszone wezly mial w srodpiersiu, na szyi i pod pachami. mial 2 stopien choroby. radio zakonczyl w pierwszym tygo...

odpowiedzi: 4 17 lat temu

Wynik PET czy już ok?

Witam! Dostałam właśnie wynik Peta."W badaniu nie stwierdza się patologicznego wychwytu FDG mogącego odpowiadać lokalizacji choroby zasadniczej".Czy dobrze zrozumiałam że po tych wszystkich męczarniac...

do facetów a propo dzieci

czy ktoś z szanownych ozdrowieńców spłodził sobie potomstwo. Wiem, że po abvd maleje szansa abym miał dzieciaka, ale zanim zrobię konkretne badania chciałbym sie zapytać czy komuś z was sie udało?

odpowiedzi: 15 17 lat temu

Zbyt częsta tomografia może powodować raka

Zbyt częsta tomografia może powodować rakaPiotr Kościelniak , i.r. , ł.k. 30-11-2007, ostatnia aktualizacja 04-12-2007 04:48 Wykorzystywanie tomografii komputerowej może być przyczyną nawet 2 proc. pr...

odpowiedzi: 0 17 lat temu

Limfocyty powyżej normy

Witam!Czy ktoś z was się orjętuje na co mogą wskazywać...lub też w jakich przypadkach występują limfocyty powyżej normy. Zaznaczę że obecnie jestem pomiędzy chemio a radioterapią i dziś odebrałam wyn...