Ogólne
pryszcze na ramieniach co sie dzieje czy to powrot ZZ
powstaja mi pryszcze na ramionach ciezko je wygojic czy to wznowa co jest grane czy ktos mi pomoze znalesc odpowiedz
to już potwierdzone REMISJA
Dziś ostatnia wizyta u laryngologa (PET i tam się zaświecił) i wszystko w jak najlepszym porządku nie mogę uwierzyć własnemu szczęściu to co przeżyłam zmieniło kompletnie mój światopogląd inne wartośc...
PET moje wyniki czy to wznowa
Dostałem dzis wyniki czy ktos wie co one opisuja TWARZO CZASZKA I SZYJA posrotkowo od lewgo kata żuchwy zmiana ogniskowa o śr.11 mmi SUV 4.2KLATKA PIERSIOWA w szczycie segmetu 6 lewego drobne ogn...
szyja
hej,czy ktoś z Was miał podawaną chemię ale w okolicy szyi??? Przyznam , że poraz pierwszy spotkałam się z czymś takim. A wlaśnie lekarze zaproponowali takie podawanie mojemu Tacie.
co dalej
mój Tata jest po dwóch chemiach. Od jakiegoś czasu ma powiększoną sledzionę - wymiary z ostatniego USG 25 cm x 22,5 cm x 18cm. Ostatnio śledziona zaczęła Tatę bardzo boleć. Dostał kilka zastrzyków prz...
Nawrót ziarnicy
Witam! Kochani, przeczytałam na tej stronie, że jeżeli wystąpił nawrót choroby, to rokowania na przyszłość są bardzo niepewne. Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś mógł mi dokładniej wyjaśnić, co to o...
Mam nawrót
No niestety, mam nawrót, już po 2 miesiącach od odstatniej abvd, od dzisiaj jade z eshap na oodziale. Potem ma być przeszczep. Najbardziej przeraża mnie że mam kość zajętą więc 4 stopień. Ale się nie...
Przyczyny Ziarnicy !!!!!!!!!
Limfadenopatia szyjna; toksoplazmoza w przebiegu ziarnicy złośliwej – opis przypadku i przegląd piśmiennictwaPrzew Lek 2005, 7: 81-87autorzy: Krzysztof Gutkowski, Wojciech Lubas, Andrzej Bury, Dorota...
BCA z trzech różnych miejsc?
Pisałam w innym wątku więc ku przypomnieniu ... Wszystko zaczęło się miesiąc temu najpierw trafiłam do lekarza ogólnego, bo martwiły mnie "gulki" na szyi , potem dostałam skierowanie do laryngologa. L...
Polskie realia
Dzis miałam kontrole w Instytucie w ktorym leczyłam ziarnice i moja frustracja stanem polskiej słuzby zdrowia osiągneła apogeum.Jak zawsze spedziłam ok 4 godzin czekajac w ogromnej kolejce po to by w...
Podwyzszone OB
mam problem bo nie wiem co jest ze mna mam podwyzszone OB 20mm a lekarz nie chce powiedziec ?co mam robic?
nowy powiększony węzeł w trakcie chemii
witam!mam małego doła. dziś wyczyłem małe, wielkości ziarenka ryżu, zgrubienie pod żuchwą. od półtora miesiąca jestem w remisji, ale odbieram jeszcze chemie. czy to możliwe żeby wróciła juz podczas l...
IV stopień - jakie szanse? czy ktoś miał??
Witam! Moja mama ma IV stopien ziarnicy, zaatakowana wątroba, śledziona. Dziś maja jej podac 1 chemię- 1/2 dawki ze względu na bardzo złe wyniki krwi- mało płytek i będą obserwowac co sie dzieje. Czy...
czy abvd wpływa negatywnie na wzrok??
Witam wszystkich;)Chciałam zasięgnąć waszej wiedzy na pytanie które znajduje sie w temacie.Czy ABVD wpływa negatywnie na wzrok???Okulary nosiłam już kilka lat przed chorobą, ale zauwazyłam pogarszanie...
czestosc badan(mamografia i usg)
Do tej pory czyli przez 3 lata od wyleczenia ziarnicy ,ze wzgledu na chorobe raka piersi w rodzinie, jak i radioterapi na kl.piersiowa,oraz obecnosci malych torbielikow w piersiach, zalecone mialam b...