Ogólne
Prof. Religa nie żyje [bylo: bedzie nowy? ;)]
milosciwie nam panujacy profesor Religa zlozyl dymisje.. ten, ktory obiecywal nam, ze za 8 lat bedzie lepiej.. ten, ktory zrezygnowal nawet z wyscigu prezydenckiego, by dac szanse lepszym..ajajaj, to...
Markery
Cześć. Właśnie zacznę 4 cykl ABVD, wiadomo, przed każdym wlewem ściąganie krwi, wizyta w poradni itp. Ale mam takie pytanie. Czy jest możliwe, że nie miałem do tej pory ani razu sprawdzanych markerów?...
nawrót po BEACOPPie
Po 6 beacoppach eskalowanych i uzyskaniu całkowitej remisji potwierdzonej PETem w grudniu 2008r. po dwóch miesiącach kolejny PET potwierdził nawrót i to jaki... największy węzeł ma 75 mm.Po 2 miesiąca...
ciekawostka
Bardzo polecam ksiazke pt. ,,Dieta w walce z rakiem" Richarda Beliveaui i Denisa Gingrasjej podtytuł to ,,Profilaktyka i wspomaganie terapii przez odżywianie" Książka ta ukazuje badania dwóch profesor...
nocne pocenie sie
od połowy lutego mam ok 2 razy w tygodniu mokra podkoszulke na kladce piersiowej wystepuje to 2-3 godziny po zasnieciu Miałem autoprzeszczep 2.5 roku temu dotego dostałem pryszczy na plecach Czy ktos...
cholesterol
Przypadkiem zrobilam badanie cholesterolu i okazało sie, ze jest znacznie podwyższone. Zaskoczona jestem ogromnie i zastanawiam się, czy przyczyna nie jest gdzieś z przebytym leczeniem związana. Może...
Jak powiedzieć
Wiatam...mam powiększone daw węzły na szyji i moj onkolog mówi że może to by zz.Jestem młodym tatą i bardzo sie przejmuje losem moje rodziny którą bardzo kocham.Proszę o pomoc w jakiej formie mógł bym...
Dzidziuś po chemi?? Jak to jest??
Hej, witam serdecznie!! Mam pytanie, raczej do dziewczyn??Jestem 3lata po chemioterapii, moja onkolog mówi że z dzieckiem należy poczekać tak 5lat po chemii:)Zastanawia mnie jak to jest być w ciąży po...
bóle w klatce
Witam,W sierpniu zakończyłam 12ABVD, w październiku RADIO.Zaczęłam chodzic na basen, powoli odzyskiwać formę, ale ostatnio jakoś w klatce odczuwam ciężar, jakiś ucisk, nie wiem sama jak to uczucie naz...
Opuchlizna stawu łokciowego........
Witajcie:)Mam takie nietypowe pytanie..Czy ktoś z Was miał po leczeniu utrzymującą się dosyć dużą niebolącą opuchliznę stawu łokciowego?Czy to może mieć związek z nasza chorobą?..Podstawowe badania k...
Odnosnie biopsji
Mam pytanie do osob ktore juz przeszly ten niefortunny zabieg. Czy robi sie go pod narkoza na sali operacyjnej czy wystarczy znieczulenie ogolne i gabinet zabiegowy. Komus moze wydac sie to pytanie sm...
jakie wykonac badania
Witam!!!Ja jak wiekszosc tu nieznanych z pytaniem "czy to ziarnica"?Od jakis dwoch, trzech lat wyczuwam powiekszony wezel chlonny na szyji. Procz tego jakis rok temu mialam dosc duza wysypke na twarzy...
Neupogen
Chciałabym oddać 2 opakowania neupogenu. Ważny do kwietnia tego roku i przechowywany w lodówce. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o wiadomość.
POMORSKIE ANDRZEJ
Witam szukam osob z pomorskiego i nie tylko kturzy tak jak ja maja ZZ do wspólnych pogadanek i wymiany doswiadczen z walka z ZZ Czekam na was GG10680926
śledziona
witam. po moim badaniu PET stwierdzono proces rozrostowy w sledzionie i skierowali na chemioterapie (poprzednia zakonczona 08 2007 i radio zakonczone 11 2007). Bardzo sie tym podlamalem wiec wzialem w...