Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

LEKARZ,LEKARZOWI NIEROWNY

Autor: anek • 18.09.2007 16:02 • 2 odpowiedzi

anek

18.09.2007 16:02

Odpowiedz

witam,robilam USG wezlow chlonnych szyi 2 tygodnie temu i na podstawie tego wyniku dostalam skierowanie do szpitala.termin mam wyznaczony na 25 wrzesnia.na tym USG wyszlo,ze mam powiekszony tylko jeden wezel,ale znacznie ,bo ma ponad 3cm na 2cm. dzisiaj lekarz,ktory mnie ogladal w szpitalu kazal powtorzyc USG i okazalo sie ,ze na samej szyi oprocz tego duzego, mam wzdluz naczyn szyjnych i pod miesniami mos obustronnie widoczne liczne wezly chlonne do 15mm.oprocz tego w okolicy pachwinowej lewej jest owalny wezel chlonny wielkosci 24 mm. dzisiaj lekarz mi powiedzial,ze wytna mi w calosci do badania.Ale czy beda wycinac wszystkie wezly ?czy tylko sobie jakiegos wybiora? szczerze mowiac wkurzylo mnie to pierwsze badanie,bo nie wierze,ze w ciagu 2 tygodni nagle uroslo ich tak wiele.co o tym sadzicie?pozdrawiam.

marysia kotvica

19.09.2007 06:42

Odpowiedz
myślę że wytną ci jeden węzeł.

anek

25.09.2007 13:56

Odpowiedz

witam. i znowu moge nawiazac do tematu.a mianowicie pisalam,ze dzisiaj mialam byc przyjeta na onkologie laryngologiczna w celu wyciecia wezla.na USG wyszly powiekszone wezly hipoechogeniczne.tydzien temu lekarz uznal,ze trzeba to wyciac i oddac do badania.na dzisiaj wyznaczyl mi termin przyjecia do szpitala.pojechalam,a tam inny lekarz,ktory mnie dzisiaj przyjmowal,zobaczyl wyniki,skierowanie do szpitala i oznajmil.ze musze miec jeszcze zrobiony rtg klatki piersiowej i odroczyl hospitalizacje.szczerze mowiac nie rozumiem tego,bo jesli do wyciecia i do przyjecia na oddzial,to dlaczego dzisiaj taka decyzja?mam zrobic rtg i jeszcze raz przyjechac.czy moze mi ktos to wytlumaczyc?bo mnie juz wkurza cala ta sytuacja.podpowiedzcie mi co mam robic.myslalam,ze bede miec juz to za soba,tzn.zrobiona diagnostyke.dlaczego tak fatalnie sie dzieje w naszej sluzbie zdrowia? przeciez jak tak bardzo chcieli ten rtg,to chyba mogliby zrobic mi to badanie w szpitalu.pozdrowionka