Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

doksorubicyna dlaczego nie podano?

Witam! prosze Was o kilka informacji!! mój brat dostaje chemie za nim 8 wlewów jeszcze 8 przed nim.Leczą go chemią ABVD ostatnia chemia jednak była inna niż pozostałe nie dostał właśnie DOKSORUBICYNY...

odpowiedzi: 8 17 lat temu

Czy ktoś miał takie doświadczenie

Witam! Zaglądałam kilka razy na to forum ale nigdy nie miałam odwagi napisac.Piszę w sprawie mojej mamy która jest chora na zz co prawda tak jej powiedzieli lekarze we wrześniu 2007 teraz mówią że to...

odpowiedzi: 2 17 lat temu

TFX czyli hormony grasicy

Kiedy dostałam niejasny wynik biospji cienkoigłowej (bla bla bla ... konieczne pobranie całego węzła, nie można wykluczyć zz lub chłoniaka) , lekarz zapisał mi TFX - zastrzyki z hormonów grasicy które...

odpowiedzi: 0 17 lat temu

proszę o radę

czesc,bardzo prosze o rade : do lekarza czy nie?jakies 3 miesiace temu pojawił sie u mnie węzeł chłonny pod rzuchwą, poszłam do lekarza ktory stwierdzil ze to przetoka poniewaz mialam podraznione rown...

odpowiedzi: 7 17 lat temu

ziarnica złośliwa

Witam was kochani!!! Od kilku tygodni mój maż choruje na ziarnice złośliwą.Dopadło nas to w najmniej oczekiwanym momencie.Zaczęło się mniej więcej od jesieni 2008 roku.Mąż często chorował na przeziębi...

odpowiedzi: 4 17 lat temu

Dr.Hause

Witam uwielbiam serial Dr.Hause i nie raz zastanawiałam się ile jeszcze czasu minie lub ludzi przegra z choroba nim trafimy właśnie w Polsce na takiego"Dr.Hausa"Ja akurat miałam pecha ponieważ przez p...

kolejna szansa!?

Witam wszystkich, chciałam opisać swoją przygodę która przytrafiła mi się przedwczoraj... nie jest to związane z zz więc jak temat zostanie usunięty to się nie zdziwie.Czy mieliście kiedyś wrażenie bę...

odpowiedzi: 5 17 lat temu

Bardzo proszę o radę

Jestem mamą 21 letniego syna, który pierwszy raz na ziarnicę zachorował w 2004 r. Miał III stopień. Po kuracji ABVD i radioterapii w styczniu 2006 r. ogłoszono remisję całkowitą. Jednak nasza radość n...

Gdzie tak na prawdę są węzły ? :)

Witam, Już od roku uważam, że moje węzły są powiększone nieboleśnie, jednak badania krwi rok temu i teraz są ok, po antybiotyku węzły się chowają i usg nie wykazuje nieprawidłowości, ale niedługo pote...

odpowiedzi: 1 17 lat temu

mediastinoskopia po raz drugi

czy słyszeliście,by ktoś miał wykonywaną mediastinoskopię drugi raz w celu potwierdzenia diagnozy zz? bardzo szybki nawrót w bardzo dużych rozmiarach nie daje lekarzom spokoju.jak mówią "tak nie zacho...

odpowiedzi: 4 17 lat temu

Sucha skóra

Witajcie! Sluchajcie , jestem juz po zakonczeniu leczenia ale od pewnego czasu dostrzegam na mojej twarzy bardzo sucha skora, ktora okropnie sie luszczy i szczypie jesli tylko troche ja posmaruje jaki...

odpowiedzi: 0 17 lat temu

wynik usg - co oznacza, czy jest źle??

Hej! to mój wynik usg.W obu dołach pachowych znacznie powiększone węzły chłonne ( do 27mm) o zmienionej echostrukturze i niejednorodnej echogenności. Podobnie zmienione węzły chonne w linii pachpwej p...

odpowiedzi: 3 17 lat temu

całą siłą do walki z WROGIEM

Witam, ROK 2005...1 marzec 2005 - wynik -> lymphogranulomatosis maligna IIAmoje leczenie: chemioterapia 6 ABVD + radioterapia15 grudzień 2005 - ocena leczenia -> REMISSIO COMPLETA !!!ROK 2009...5 marz...

odpowiedzi: 7 17 lat temu

Kontrolna TK

Witam. Ostatnio miałam wizytę kontrolną w CO w Warszawie. Jako, że od ostatniego tk minął rok tzn. miałam PET we wrześniu 2005, zapytałam moją dr, czy mogłaby mi ustalić kontrolny tomograf. W odpowied...

odpowiedzi: 11 17 lat temu

Prośba o pomoc - badanie do magisterki

Witam, nazywam się Lucyna Rozlatowska, jestem studentką ostatniego roku psychologii na UW i prowadzę badania do swojej pracy magisterskiej na temat samopoczucia psychicznego ludzi znajdujących się w r...

odpowiedzi: 1 17 lat temu