Ogólne
doksorubicyna dlaczego nie podano?
Witam! prosze Was o kilka informacji!! mój brat dostaje chemie za nim 8 wlewów jeszcze 8 przed nim.Leczą go chemią ABVD ostatnia chemia jednak była inna niż pozostałe nie dostał właśnie DOKSORUBICYNY...
Czy ktoś miał takie doświadczenie
Witam! Zaglądałam kilka razy na to forum ale nigdy nie miałam odwagi napisac.Piszę w sprawie mojej mamy która jest chora na zz co prawda tak jej powiedzieli lekarze we wrześniu 2007 teraz mówią że to...
TFX czyli hormony grasicy
Kiedy dostałam niejasny wynik biospji cienkoigłowej (bla bla bla ... konieczne pobranie całego węzła, nie można wykluczyć zz lub chłoniaka) , lekarz zapisał mi TFX - zastrzyki z hormonów grasicy które...
proszę o radę
czesc,bardzo prosze o rade : do lekarza czy nie?jakies 3 miesiace temu pojawił sie u mnie węzeł chłonny pod rzuchwą, poszłam do lekarza ktory stwierdzil ze to przetoka poniewaz mialam podraznione rown...
ziarnica złośliwa
Witam was kochani!!! Od kilku tygodni mój maż choruje na ziarnice złośliwą.Dopadło nas to w najmniej oczekiwanym momencie.Zaczęło się mniej więcej od jesieni 2008 roku.Mąż często chorował na przeziębi...
Dr.Hause
Witam uwielbiam serial Dr.Hause i nie raz zastanawiałam się ile jeszcze czasu minie lub ludzi przegra z choroba nim trafimy właśnie w Polsce na takiego"Dr.Hausa"Ja akurat miałam pecha ponieważ przez p...
kolejna szansa!?
Witam wszystkich, chciałam opisać swoją przygodę która przytrafiła mi się przedwczoraj... nie jest to związane z zz więc jak temat zostanie usunięty to się nie zdziwie.Czy mieliście kiedyś wrażenie bę...
Bardzo proszę o radę
Jestem mamą 21 letniego syna, który pierwszy raz na ziarnicę zachorował w 2004 r. Miał III stopień. Po kuracji ABVD i radioterapii w styczniu 2006 r. ogłoszono remisję całkowitą. Jednak nasza radość n...
Gdzie tak na prawdę są węzły ? :)
Witam, Już od roku uważam, że moje węzły są powiększone nieboleśnie, jednak badania krwi rok temu i teraz są ok, po antybiotyku węzły się chowają i usg nie wykazuje nieprawidłowości, ale niedługo pote...
mediastinoskopia po raz drugi
czy słyszeliście,by ktoś miał wykonywaną mediastinoskopię drugi raz w celu potwierdzenia diagnozy zz? bardzo szybki nawrót w bardzo dużych rozmiarach nie daje lekarzom spokoju.jak mówią "tak nie zacho...
Sucha skóra
Witajcie! Sluchajcie , jestem juz po zakonczeniu leczenia ale od pewnego czasu dostrzegam na mojej twarzy bardzo sucha skora, ktora okropnie sie luszczy i szczypie jesli tylko troche ja posmaruje jaki...
wynik usg - co oznacza, czy jest źle??
Hej! to mój wynik usg.W obu dołach pachowych znacznie powiększone węzły chłonne ( do 27mm) o zmienionej echostrukturze i niejednorodnej echogenności. Podobnie zmienione węzły chonne w linii pachpwej p...
całą siłą do walki z WROGIEM
Witam, ROK 2005...1 marzec 2005 - wynik -> lymphogranulomatosis maligna IIAmoje leczenie: chemioterapia 6 ABVD + radioterapia15 grudzień 2005 - ocena leczenia -> REMISSIO COMPLETA !!!ROK 2009...5 marz...
Kontrolna TK
Witam. Ostatnio miałam wizytę kontrolną w CO w Warszawie. Jako, że od ostatniego tk minął rok tzn. miałam PET we wrześniu 2005, zapytałam moją dr, czy mogłaby mi ustalić kontrolny tomograf. W odpowied...
Prośba o pomoc - badanie do magisterki
Witam, nazywam się Lucyna Rozlatowska, jestem studentką ostatniego roku psychologii na UW i prowadzę badania do swojej pracy magisterskiej na temat samopoczucia psychicznego ludzi znajdujących się w r...