Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

odszkodowanie

Autor: kowal83 • 16.10.2007 16:13 • 4 odpowiedzi

kowal83

16.10.2007 16:13

Odpowiedz
Mam pytanie. Czy ktoś z Was podczas choroby był ubezpieczony prywatnie np w Warcie? Jeśli tak czy staraliście się o wypłacenie świadczenia związanego z nowotworem ZZ? Pytam bo składam wniosek w tej sprawie.
Czy ZZ zalicza sie do: "złośliwy guz charakteryzujący się niekontrolowanym wzrostem i naciekaniem zdrowych tkanek przez komórki złośliwe" ?

stasia

16.10.2007 19:44

Odpowiedz

My dostaliśmy takie odszkodowanie od ubezpieczyciela. Pozdrawiam Stasia

dorta

16.10.2007 19:49

Odpowiedz

JA byłam i jestem ubezpieczona w PZU ,i z tytułu ciężkiej choroby dostałam odszkodowanie,jest ono wypłacone raz w życiu,np.póżniej jeżeli będziesz mieć zawał to już nie wypłacą bo to może być następstwem choroby pierwotnej,Obecnie dostaje odszkodowanie za pobyt w szpitalu trwający więcej niż 3 dni.

Wtajemniczona

17.10.2007 06:26

Odpowiedz
Mój Mąż jest ubezpieczony w Generali - towarzystwo uznało, że nie należy mu się żadne odszkodowanie (jest po autoprzeszczepie i endoprotezoplastyce stawu biodrowego).
Zgodzili się jedynie na przejęcie opłacania składek na trzeci filar - oczywiście dlatego, że mąż płacił wcześniej za taką klauzulę.

Leemasta

18.10.2007 07:14

Odpowiedz
No i dzięki Wam może uda się uzyskać konkretne odszkodowanie! :^D
Rozmawiałem wczoraj i podobno mam możliwość ubiegania się o odszkodowania z tytułu:
- ciężkiej choroby
- pobytu w szpitalu dłuższym niż 5dni (chyba 5 albo 3)
- operacji chirurgicznej (wycięcie węzłów)

Tak więc opłacanie wysokich składek w PZU może być opłacalne :^)