Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

maniakalne macanie się po szyi

Witam!Jestem niby/podobno/wszystko na to wskazuje zaleczona :) i mam pytanie jak często sprawdzacie obecność powiększonych węzłów szyjnych i czy to kiedyś mija? U mnie jest to prawie obsesja. Niby spr...

odpowiedzi: 8 17 lat temu

Anemia i guzy na szyi

Witam serdecznieJestem tu po raz pierwszy. Stronę znalazłam szukając informacji. Jestem mamą 9 letniego Daniela. Mój syn urodził się z jedną nerka, od dłuższego czasu źle się czuł. Myślałam, że może m...

odpowiedzi: 15 17 lat temu

Jak szybko rosną węzły ???

Witam, od dłuższego czasu zmagam się z powiększonymi węzłami, ale że też i ciągle mam przewlekłą nie dającą się wyleczyć infekcję zatok to też całe to powiększenie węzłów zwala się właśnie na to. Nie...

odpowiedzi: 4 17 lat temu

Czy chorzy na raka mają prawo zakładać rodzinę?

http://dziecko.onet.pl/25791,4,4,czy_chorzy_na_raka_maja_prawo_zakladac_rodzine,artykul.htmlTaki artykuł znalazłam dziś w necie. O ile temat artykułu kompletnie nieadekwatny do treści, to sama treść c...

odpowiedzi: 6 17 lat temu

Niskie PLT

Witam. Moja dziewczyna miała badania krwi wyszło jej że ma PLT - 89, dość mocno zaniżone. Co to może oznaczać ? Błagam was o pomoc.

odpowiedzi: 1 17 lat temu

mam pytanie...

Witam! Czy ktoś może udzielic mi odpowiedzi: Czy nagłe wybuchy goraca, oraz ogólne zmęczenie są objawem choroby ZZ? Czy może ktoś napisa mi wszyskie objawy jakie występują podczas tej choroby. Z góry...

odpowiedzi: 4 17 lat temu

Pet

HEj trzymajcie kciuki jutro jade na peta oby teraz juz dobrze było :):)żeby w końcu mogli mi zrobic autoprzeszczep i żebym mogła juz tez być zdrowa i dołączyć do GO

odpowiedzi: 20 17 lat temu

Misiączka a chłoniak...

Witam! mam pytanie głównie do kobiet czy którejś z was zdarzyło się ze jeszcze przed diagnozą ziarnicy czy ogolnie chłoniaka prócz innych znaczących objawów miec nieregularne miesiączki... albo nawet...

odpowiedzi: 0 17 lat temu

pytanko

Mam takie pytanko nie dotyczące siebie :) Czy jak ktoś ma chłoniaka o wolnym rozwoju załóżmy guz 2-3 cm. I jak mu się rozwija ten chłoniak i minie 5-10 lat to ten guz urośnie czy nie? Bo właśnie szuka...

odpowiedzi: 1 17 lat temu

CRP zamiast OB ?

Witam,Jestem już długo po leczeniu ZZ, ostatnio w ramach rutynowej kontroli lekarz przepisał mi do badania krwi "CRP", a nie "OB". Badanie CRP to badanie poziomu "Białek C-reaktywnych", podwyższonych...

odpowiedzi: 5 17 lat temu

paskudne przeziębienie

W jaki spos?b radzili?cie sobie z uci??liwym katarem i zaflegmieniem w drogach oddechowych.Trwa to d?ugo a os?uchowo jest OK - nie ma zapalenia oskrzeli.Lekarka powiedzia?a ?eby leczy? si? domowymi sp...

odpowiedzi: 20 17 lat temu

odczynowe węzły

IIle się mniej więcej utrzymują odczynowe węzły?/ Ja miałem bardzo mocny katar....Do dnia dzisiejszego mam jeszcze mały katar i węzły są nadal (max 10mm). Nie wiem czy mam się nimi nadal przejmować c...

odpowiedzi: 10 17 lat temu

Włókniaki piersi

Witam Wszystkich.Mam pytanie czy u kogoś pojawiły się guzki piersi po naświetlaniach śródpiersia? Pierwszy zdarzył się trzy lata po skończeniu radioterapii, a kolejne dwa lata pozniej. Już dwa razy mi...

odpowiedzi: 3 17 lat temu

czy to zz?

Witam! chciałabym się poradzić w sprawie moich powiększonych węzłów szyjnych, może zacznę od początku, w grudniu miałam robione usg węzłów szyjnych (tak przy okazji usg piersi) - żadnych węzłów powięk...

czy to nawrot?

Witam, zachorowalam 2 lata temu, zakonczylam leczenie w grudniu 2007, w styczniu 2009 mialam tomografie i wszystko bylo ok, ale od 3 dni mam powiekszone i bolace wezly pachowe, czy to moze oznaczac na...