Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Czy mam ziarnicę?

Witam. W styczniu b.r. wyczułam z tyłu szyi obły, gładki, nieruchomy guzek, który boli ale takim tępym bólem i tylko po mocniejszym naciśnięciu. Nie przechodziłam w tym czasie żadnych chorób. Niedawno...

odpowiedzi: 15 16 lat temu

Interpretacja wyników

Witam czy ktoś może mi wstepnie pomóc w interpretacji wyników.Czekam na ostatnie wyniki z his-pat węzła ale troszkę to jednak trwa:-/1.To na początek USG wezłów :Obustronnie na szyji liczne,hipoechoge...

odpowiedzi: 10 16 lat temu

Plamy po bleomycynie

Na ostatniej kontroli dowiedziałam się, ze ciemne plamy na ramieniu (takie centkowane) mam po bleomycynie. Do tej pory podejrzewałam, ze nabylam toto w czasie porodu, ewentualnie w trakcie radio. Czy...

odpowiedzi: 13 16 lat temu

pytanie do naszych kobitek

Leczenie skończyłam ponad rok temu,a od 3 miesięcy leczę się na niedoczynność tarczycy.Biorę hormonChciałabym zajść w ciąże ale jedna Pani doktor jest przeciwna(endokrynolog),że powinnam przynajmniej...

odpowiedzi: 2 16 lat temu

Nasze dbanie o siebie

Tak mnie naszło dzis po telefonie mojej mamy....Jestem 3,5 roku w remisji. Od 2 lat pracuję i to dośc intensywnie (zachorowalam w ciąży, moje zdrowienie rownalo się rownież opiece nad dzieckiem). Włas...

czy to objawy choroby

Witam .Czytalam, ze objawem w ziarnicy moze byc swiat skory i chudniecie.Mimo braku tych objawow pare lat temu zachorowalam na nia.Teraz, mam takie objawy i nie wiem co o tym myslec i co robic? Czy...

odpowiedzi: 4 16 lat temu

Bez tematu

sama nie wierzę że piszę, tyle sie naczytałam że koniec z odpisywaniem na posty "cz mam ZZ?" i naprawdę nie chciałabym nikogo irytowaćodpowiedź: nie mam. od początku. jakieś 2 m-ce temu "odkryłam" pow...

odpowiedzi: 1 16 lat temu

Zasiłek rehabilitacyjny

Witajcie! Mam do Was pytanie. Jak to jest z tym zasilkiem rechabilitacyjnym? Jestem studentka i z tego co slyszalam mozna sie starac o niego. Dzis bylam w ZUSie i sie grzecznie zapytalam osoby w okien...

odpowiedzi: 13 16 lat temu

AKADEMIA W GDANSKU MOJ DRUGI DOM

szukam osob kture lecza lub leczyły sie w akademi w Gdańsku do pogadanek i podzielenia sie swoimi doswiadczeniami ,problemami i innymi sprawami z dnia codziennego zapraszam Ja Andrzej 31 lat okolice K...

odpowiedzi: 0 16 lat temu

Zerkniecie na wynik histopat...

Rozpoznanie:Lymphoma malignumChłoniak rozlany z dużej komórki B, typu HG.LCA(+), CD20(+), AE1/AE3(-), Ki 67 - odczyn dodatni w ok. 80% komórek nacieku.Wizytę u onkologa mam już jutro...

odpowiedzi: 4 16 lat temu

Wynik po PET

Cześć zmieniam wątek,poprzedni to "nerwowe dni przed wynikami",teraz jest już nowy etap leczenia, więc nowy wątek.PET nie poszedł tak jak chciałem, mam aktywne zmiany w miejscach gdzie zz była pierwot...

odpowiedzi: 42 16 lat temu

wznowa po auto

hej,jestem 3 mies. po autoprzeszczepie ( 2xESHAP, dexaBeam+autoHSCT )< wczesna wznowa po IIIA NSII(8ABVD).Właśnie odebrałem wyniki PET :dwa powiększone węzły śródpiersia 18mm i 8mm o małej aktywności...

odpowiedzi: 1 16 lat temu

Węzły odczynowe

Rozmawiałam dzisiaj ze znajomą, która też miała wycinany węzeł i powiedziała, że u niej nie było zmian nowotworowych a węzeł był odczynowy.I mam pytanko, czy jeśli węzeł jest odczynowy to wyjdzie to j...

shiitake grzyby

hej Słyszeliscie o grzybach shiitake??Przeciwnowotworowe działanie grzyba shiitake zostało udowodnione już w latach 60. dzięki eksperymentom przeprowadzanych w Krajowym Instytucie Badania Raka w Tokio...

odpowiedzi: 10 16 lat temu

Czy są standardy odnośnie leczenia?

Wątek o PEC-ie spowodował, ze zaczęłam czytac jeszcze więcej niż wcześniej. I zastanawiam się od czego zależy plan leczenia. Mi, przy ziarnicy IIa, ustalono 4x ABVD i radioterapię. Teraz , po 3 kursi...

odpowiedzi: 12 16 lat temu