Ogólne
Czy mam ziarnicę?
Witam. W styczniu b.r. wyczułam z tyłu szyi obły, gładki, nieruchomy guzek, który boli ale takim tępym bólem i tylko po mocniejszym naciśnięciu. Nie przechodziłam w tym czasie żadnych chorób. Niedawno...
Interpretacja wyników
Witam czy ktoś może mi wstepnie pomóc w interpretacji wyników.Czekam na ostatnie wyniki z his-pat węzła ale troszkę to jednak trwa:-/1.To na początek USG wezłów :Obustronnie na szyji liczne,hipoechoge...
Plamy po bleomycynie
Na ostatniej kontroli dowiedziałam się, ze ciemne plamy na ramieniu (takie centkowane) mam po bleomycynie. Do tej pory podejrzewałam, ze nabylam toto w czasie porodu, ewentualnie w trakcie radio. Czy...
pytanie do naszych kobitek
Leczenie skończyłam ponad rok temu,a od 3 miesięcy leczę się na niedoczynność tarczycy.Biorę hormonChciałabym zajść w ciąże ale jedna Pani doktor jest przeciwna(endokrynolog),że powinnam przynajmniej...
Nasze dbanie o siebie
Tak mnie naszło dzis po telefonie mojej mamy....Jestem 3,5 roku w remisji. Od 2 lat pracuję i to dośc intensywnie (zachorowalam w ciąży, moje zdrowienie rownalo się rownież opiece nad dzieckiem). Włas...
czy to objawy choroby
Witam .Czytalam, ze objawem w ziarnicy moze byc swiat skory i chudniecie.Mimo braku tych objawow pare lat temu zachorowalam na nia.Teraz, mam takie objawy i nie wiem co o tym myslec i co robic? Czy...
Bez tematu
sama nie wierzę że piszę, tyle sie naczytałam że koniec z odpisywaniem na posty "cz mam ZZ?" i naprawdę nie chciałabym nikogo irytowaćodpowiedź: nie mam. od początku. jakieś 2 m-ce temu "odkryłam" pow...
Zasiłek rehabilitacyjny
Witajcie! Mam do Was pytanie. Jak to jest z tym zasilkiem rechabilitacyjnym? Jestem studentka i z tego co slyszalam mozna sie starac o niego. Dzis bylam w ZUSie i sie grzecznie zapytalam osoby w okien...
AKADEMIA W GDANSKU MOJ DRUGI DOM
szukam osob kture lecza lub leczyły sie w akademi w Gdańsku do pogadanek i podzielenia sie swoimi doswiadczeniami ,problemami i innymi sprawami z dnia codziennego zapraszam Ja Andrzej 31 lat okolice K...
Zerkniecie na wynik histopat...
Rozpoznanie:Lymphoma malignumChłoniak rozlany z dużej komórki B, typu HG.LCA(+), CD20(+), AE1/AE3(-), Ki 67 - odczyn dodatni w ok. 80% komórek nacieku.Wizytę u onkologa mam już jutro...
Wynik po PET
Cześć zmieniam wątek,poprzedni to "nerwowe dni przed wynikami",teraz jest już nowy etap leczenia, więc nowy wątek.PET nie poszedł tak jak chciałem, mam aktywne zmiany w miejscach gdzie zz była pierwot...
wznowa po auto
hej,jestem 3 mies. po autoprzeszczepie ( 2xESHAP, dexaBeam+autoHSCT )< wczesna wznowa po IIIA NSII(8ABVD).Właśnie odebrałem wyniki PET :dwa powiększone węzły śródpiersia 18mm i 8mm o małej aktywności...
Węzły odczynowe
Rozmawiałam dzisiaj ze znajomą, która też miała wycinany węzeł i powiedziała, że u niej nie było zmian nowotworowych a węzeł był odczynowy.I mam pytanko, czy jeśli węzeł jest odczynowy to wyjdzie to j...
shiitake grzyby
hej Słyszeliscie o grzybach shiitake??Przeciwnowotworowe działanie grzyba shiitake zostało udowodnione już w latach 60. dzięki eksperymentom przeprowadzanych w Krajowym Instytucie Badania Raka w Tokio...
Czy są standardy odnośnie leczenia?
Wątek o PEC-ie spowodował, ze zaczęłam czytac jeszcze więcej niż wcześniej. I zastanawiam się od czego zależy plan leczenia. Mi, przy ziarnicy IIa, ustalono 4x ABVD i radioterapię. Teraz , po 3 kursi...