Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Bez tematu

Autor: inkat • 18.09.2009 07:07 • 1 odpowiedzi

inkat

18.09.2009 07:07

Odpowiedz
sama nie wierzę że piszę, tyle sie naczytałam że koniec z odpisywaniem na posty "cz mam ZZ?" i naprawdę nie chciałabym nikogo irytować
odpowiedź: nie mam.
od początku. jakieś 2 m-ce temu "odkryłam" powiekszony niebolący węzełek pod lewą pachą, stwierdziłam pewnie po tych depilacjach i kosmetykach antypotowych :), ale jak zmienilam nieco styl życia węzełek wcale się nie zmniejszył, poszłam na USG i tam pewna, że to pewnie tłuszczak..., badajacy uswiadomił mnie ze jednak nie... to wezełek 30mm na 9mm (szału nie ma), ma hipoechogenną korę do 6mm, śledzionka ok (pan zbadał dodatkowo). kazano mi zrobic badanie krwi: wszystko w normie OB 10, CRP 0,8mg/l,w interpretacji laboratorium nieco inne MONO 8,7%, EO 6,2%, RDW12,5, a jak poczytałam sobie waszą stronke poszłam jeszcze wykonać RTG klatki i ok, "zaciemnienie środkowe w normie"
po tym wszystkim lek. zalecił kontrolne USG do 2-3 m-cy

a objawów nie mam zadnych, może tylko mam wrazenie że ta lewa ręka mi cierpnie, w dole pachowym po kawie i alko. też mam uczucie cierpniecia (ale moze to moje wydumane wyolbrzymione objawy, zresztą o kawie nie ma mowy na tej stronie ;))

chciałabym sie tylko upewnić że jak narazie profilaktycznie zadziałałam poprawnie ja i lekarz, i wystarczy byc pod kontrola USG i nie mam się czym przejmować

Pozdrawiam WAS serdecznie. Jesteście wielcy i wspaniali, naprawdę podziwiam WAS. Życzę dużo zdrowia!!! Siły!! optymizmu!

napisałam dlatego że nikt z moich bliskich nie wie o moich 'tajnych badaniach' ;) nie chce siac paniki

Bez tematu to i bez odpowiedzi :)

23.09.2009 06:56

Odpowiedz
bez odpowiedzi... czyli dobra dla mnie wiadomość, nic mi nie dolega, a wykonane wyniki są ok :)

za miesiąc pójde na to USG i pewnie wtedy rozwiane zostana moje wszelkie wątpilwości :)

takie małe pytanko jeżeli ktos odpowie to z góry dziękuję
czy węzły chłonne szyjne głebokie sa łatwo wyczuwalne jeśli sie powiększą? hmm... bo jak siegne lewa reką w taki sposób jak chciałabym sobie pomasować kark wyczuwam kuleczke po lewej stronie ale własnie tak głeboko... bedzie miała +- 1 cm no może ciut wiecej
(nie boli a w porównaniu do tego węzełka pod pachą ta kuleczka sie nie pozwala poruszyć)