Ogólne
A/H1N1
Zacznę od podania linku - http://www.meritum-news.com/PORADY/?p=713Proponuję zapoznać się z artykułem i za żadną cenę nie dać się zaszczepić.I dużo zdrowia w taki nieciekawym czasie Wszystkim życzę
Ola
Witam , ostatnio pytałam o immunohistochemię. Znamy wyniki mojego narzeczonego- chłoniak Hodgkina, typ MC, fenotyp komórek nowotworowych : CD20(+), CD30(+),LCA(-),CD15(-),CD3(-),EMA(-). Rejestrujemy g...
Problem z diagnozą
Może opisze swoją sytuację od początku. Czyli właściwe od listopada 2008 roku. Zaczęło się od bólu ucha – ponoć okazało się się że cos spływa z zatok i przytyka mi ucho. Dostałam na to antybiotyk . W...
Ognisko nowotworowe w st.łokciowym
Czytam tu o różnych objawach i typach ziarnicy,ale nikt nie pisze o innych umiejscowieniach niż w węzłach chłonnych.Byłam już u onkologa,robię badania-mam podejrzenie o chłoniaka.Miałam powiększone wę...
swędzenie
Wykryto u mnie ziarnice złośliwą niestety wciąż czekam na pierwsza chemię. Mam pytanie jak szybko po chemii mija swędzenie i czy mieliście jakieś sposoby na zmniejszenie tej dolegliwości przed rozpocz...
mozg??
witam...niedawno zaczelam studia no i jest ciezko. Strasznie ciezko jest mi skupic sie na zajeciach i na nauce...ciezko cokolwiek zapamietac i sie nauczyc:/ dostalam lek z grupy lekow nootropowych na...
pakiet wezłów
Witam, zagladam na Wasze strony od 2 miesięcy kiedy to zrobilismy pirewsze USG wezłów synowi -15 lat i kiedy stwierdzono powiększone wezły chłonne podżuchowe i szyjne, morfologia, RTK klatki ok, hemat...
pytanie do kobiet
W sezonie jesienno zimowym jak wielu kobietom wypadają mi włosy. Działam więc od zewnatrz wcierając w nie ampułki , odżywki , cud serum. Problem w tym że chciałabym zadziałac również od wewnatrz - na...
proteinogram
witam,bez obaw-nie pytam o to czy mam ziarnicę,biopsja węzła za kilka dni pewnie coś wyjaśni...hematolog po wykluczeniu mononukleozy i toksoplazmozy skierował mnie na badanie krwi,zwane proteinogramem...
Bardzo długie przeziębienie
Witam. Jako że zaczął się sezon grypowy i przeziębieniowy mam do was pytanie i prosze o jakąś rade.Trzeci tydzien jestem przeziębiona (katar, kaszel, stan podgorączkowy) wczoraj skonczyłam antybiotyk...
Proszę o jeszcze jedną rzecz - może wy coś wiecie
Witam !Pisałem wcześniej na waszym forum, ponieważ podejrzewałem u siebie ZZ (teoretycznie nadal nie mogę uwolnić się od myśli że jestem na nią chory). No oczywiście zaczęło się od kilku wyczuwalnych...
do jakiego lekarza sie zgłosic?
Witam,od kilku miesięcy mam powiększone węzły chłonne szyi i kilka małych guzków w środkowej części żuchwy(Gdyby nie moje okropne samopoczucie objawiające się barkiem sił nawet na wstanie z łóżka, sta...
Co po wycięciu węzłów?
Cześć wszystkim, czytuje sobie wasze forum od jakiegoś czasu, ale , zważywszy na posty o tym, którzy zawracają "niepotrzebnie" niektórym głowy, bo są przestraszeni, postanowiłam napisać dopiero dziś....
Immunohistochemia
Witajcie, pisałam przed chwilą. To badanie, które ma zlecone to immunohistochemia, co to jest za badanie? czemu ma słuzyć?
Renta po zz 18 lat
Witam mam do was pewne pytanie zachorowałem mając 14 lat pamietam ze miałem rente przez 2 lata moji rodzice dostawali około 400 zł później po 2 latach mi nie przyznali teraz jestem 3 lata w remisji na...