Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

A/H1N1

Zacznę od podania linku - http://www.meritum-news.com/PORADY/?p=713Proponuję zapoznać się z artykułem i za żadną cenę nie dać się zaszczepić.I dużo zdrowia w taki nieciekawym czasie Wszystkim życzę

odpowiedzi: 2 16 lat temu

Ola

Witam , ostatnio pytałam o immunohistochemię. Znamy wyniki mojego narzeczonego- chłoniak Hodgkina, typ MC, fenotyp komórek nowotworowych : CD20(+), CD30(+),LCA(-),CD15(-),CD3(-),EMA(-). Rejestrujemy g...

odpowiedzi: 14 16 lat temu

Problem z diagnozą

Może opisze swoją sytuację od początku. Czyli właściwe od listopada 2008 roku. Zaczęło się od bólu ucha – ponoć okazało się się że cos spływa z zatok i przytyka mi ucho. Dostałam na to antybiotyk . W...

odpowiedzi: 1 16 lat temu

Ognisko nowotworowe w st.łokciowym

Czytam tu o różnych objawach i typach ziarnicy,ale nikt nie pisze o innych umiejscowieniach niż w węzłach chłonnych.Byłam już u onkologa,robię badania-mam podejrzenie o chłoniaka.Miałam powiększone wę...

odpowiedzi: 7 16 lat temu

swędzenie

Wykryto u mnie ziarnice złośliwą niestety wciąż czekam na pierwsza chemię. Mam pytanie jak szybko po chemii mija swędzenie i czy mieliście jakieś sposoby na zmniejszenie tej dolegliwości przed rozpocz...

odpowiedzi: 4 16 lat temu

mozg??

witam...niedawno zaczelam studia no i jest ciezko. Strasznie ciezko jest mi skupic sie na zajeciach i na nauce...ciezko cokolwiek zapamietac i sie nauczyc:/ dostalam lek z grupy lekow nootropowych na...

odpowiedzi: 3 16 lat temu

pakiet wezłów

Witam, zagladam na Wasze strony od 2 miesięcy kiedy to zrobilismy pirewsze USG wezłów synowi -15 lat i kiedy stwierdzono powiększone wezły chłonne podżuchowe i szyjne, morfologia, RTK klatki ok, hemat...

odpowiedzi: 19 16 lat temu

pytanie do kobiet

W sezonie jesienno zimowym jak wielu kobietom wypadają mi włosy. Działam więc od zewnatrz wcierając w nie ampułki , odżywki , cud serum. Problem w tym że chciałabym zadziałac również od wewnatrz - na...

odpowiedzi: 3 16 lat temu

proteinogram

witam,bez obaw-nie pytam o to czy mam ziarnicę,biopsja węzła za kilka dni pewnie coś wyjaśni...hematolog po wykluczeniu mononukleozy i toksoplazmozy skierował mnie na badanie krwi,zwane proteinogramem...

odpowiedzi: 17 16 lat temu

Bardzo długie przeziębienie

Witam. Jako że zaczął się sezon grypowy i przeziębieniowy mam do was pytanie i prosze o jakąś rade.Trzeci tydzien jestem przeziębiona (katar, kaszel, stan podgorączkowy) wczoraj skonczyłam antybiotyk...

odpowiedzi: 9 16 lat temu

Proszę o jeszcze jedną rzecz - może wy coś wiecie

Witam !Pisałem wcześniej na waszym forum, ponieważ podejrzewałem u siebie ZZ (teoretycznie nadal nie mogę uwolnić się od myśli że jestem na nią chory). No oczywiście zaczęło się od kilku wyczuwalnych...

odpowiedzi: 2 16 lat temu

do jakiego lekarza sie zgłosic?

Witam,od kilku miesięcy mam powiększone węzły chłonne szyi i kilka małych guzków w środkowej części żuchwy(Gdyby nie moje okropne samopoczucie objawiające się barkiem sił nawet na wstanie z łóżka, sta...

odpowiedzi: 6 16 lat temu

Co po wycięciu węzłów?

Cześć wszystkim, czytuje sobie wasze forum od jakiegoś czasu, ale , zważywszy na posty o tym, którzy zawracają "niepotrzebnie" niektórym głowy, bo są przestraszeni, postanowiłam napisać dopiero dziś....

odpowiedzi: 6 16 lat temu

Immunohistochemia

Witajcie, pisałam przed chwilą. To badanie, które ma zlecone to immunohistochemia, co to jest za badanie? czemu ma słuzyć?

odpowiedzi: 1 16 lat temu

Renta po zz 18 lat

Witam mam do was pewne pytanie zachorowałem mając 14 lat pamietam ze miałem rente przez 2 lata moji rodzice dostawali około 400 zł później po 2 latach mi nie przyznali teraz jestem 3 lata w remisji na...

odpowiedzi: 55 16 lat temu