Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wznowa po auto

Autor: karlos • 14.09.2009 08:41 • 1 odpowiedzi

karlos

14.09.2009 08:41

Odpowiedz
hej,
jestem 3 mies. po autoprzeszczepie ( 2xESHAP, dexaBeam+autoHSCT )< wczesna wznowa po IIIA NSII(8ABVD).
Właśnie odebrałem wyniki PET :dwa powiększone węzły śródpiersia 18mm i 8mm o małej aktywności 2,9 i 2,7 FFDG.
"Na gorąco" pojechałem na Oddział i rozmawiałem z lekarzem od auto > określiła zmiany jako b.małe, nie wiadomo czy będą leczyć, nie ma pewności czy to zmiany ziarnicze czy np. odczynowe, musi to skonsultować, mam telefonować jutro.
Co Wy na to ? Macie jakiś pomysł ? A może znacie podobny przypadek ?
pozdr;
Karol

Krisspolonia

14.09.2009 12:51

Odpowiedz

O 10:41, dnia 2009-09-14 Karlos napisał(-a):

hej,

jestem 3 mies. po autoprzeszczepie ( 2xESHAP, dexaBeam+autoHSCT )< wczesna wznowa po IIIA NSII(8ABVD).

Właśnie odebrałem wyniki PET :dwa powiększone węzły śródpiersia 18mm i 8mm o małej aktywności 2,9 i 2,7 FFDG.

"Na gorąco" pojechałem na Oddział i rozmawiałem z lekarzem od auto > określiła zmiany jako b.małe, nie wiadomo czy będą leczyć, nie ma pewności czy to zmiany ziarnicze czy np. odczynowe, musi to skonsultować, mam telefonować jutro.

Co Wy na to ? Macie jakiś pomysł ? A może znacie podobny przypadek ?

pozdr;

Karol

Jeśli to jest jedyny objaw ktory może wskazywać na wznowę to SUV jest zdecydowanie na za niskim poziomie... Trzeba oczywiście to obserwować ale ziarnica to to raczej nie jest. Pozdrowionka