Ogólne
4 mies. po radio, uczucie gorączki
w obszarach naświetlania już po upływie 4 mies. od radio występuje dośc często uczucie "wewnętrznej gorączki", to normalny objaw??
Wyniki Pet-CT
Mamy wyniki badania Pet-CT, czy ktoś może coś powiedzieć? wnioski: bez ognisk aktywnego procesu rozrostowego w ocenie PETCTzobrazowano: twarzoczaszka i szyja: obustronnie na szyi bocznie wezly gleboki...
Jakoś mi źle i smutno...
Jestem po dwóch chemiach, trzeci wlew w najbliższą środę.Po pierwszej dawce czułam się koszmarnie, po rozmowie z lekarzem dowiedziałam się, że organizm z opóźnieniem zareagowała na jeden z leków.Lek z...
leczenie przeziębienia podczas chemii
Cześć.Jesteśmy z synkiem po 2 bloku chemi i pojutrze mieliśmy zacząć trzeci, a tu dzisiaj okropne katarzysko, znając młodego do dwóch dni dojdzie kaszel i w normalnych warunkach do 5 dni byłoby po ch...
pytanie o symptomy
Cześć!Chociaż czuję się trochę głupio, to postanowiłem zadać Wam pytanie dotyczące objawów, jakie ostatnio się u mnie pojawiły:1. Ból pod lewym obojczykiem, tępy, tak jakby jakiś ucisk był, bo zwiększ...
Wynik Pet
Otrzymałem wynik ,świecące trzy węzeły dwa malutkie 13mm SuV 4,1 drugi podobny i trzeci okołoaortalny biodrowy rozmiar 30mm SUV 8,1 .w starych wynikach Usg przed i po auto one były ciut mniejsze.Po...
studiowa z zz
Mam pytanie do tych co chorowali i chorują. Czy byliście w stanie normalnie studiować podczas leczenia czy może braliście urlop? Czy da się pogodzić leczenie z nauką?
Guz ślinianki!!!
Witam wszystkich.Mam zdiagnozowany guz ślinianki,z moje objawy jakie miałem wskazywały na ziarnicę wyczytałem na tym forum że jedna osoba też podejrzewała ziarnicę,a diagnoza była nowotwór ślinianki.Z...
Do kobiet
Ostatnio bylam na PETcie w Bydgoszczy dzis dostalam wyniki i mam takie pytanie ktore w sumie juz mnie dotyczy ziarnicy...otóżTwarzoczaszka i szyja:obraz utylizacji glukozy prawidlowyKlatka piersiowa:...
Gdzie szukać pomocy???
Witam Wszystkich serdecznie choć bez uśmiechu na twarzy, gdyż dzisiaj po raz kolejy uświadomiłam sobie, że życie to pasmo przykrych niesodzianek. Moj tata ma ziarnice 4 stadium, wykryto rok temu, jest...
Nic nie kumam
Podpielam sie ostatnio do iunnego posta,bo niewiedzialam jak utworzyc nowy watek.Pisze drugi raz bo tamnen mi sie chyba nie zapisal.Bylam na usg wezlow.Tyle tylko co uslyszalam to ze powiekszone ale w...
Co mi dolega?
Wynik badania diagnostycznegoW płatach górnych obu płuc obecne są położone przyścienne zagęsczenia miąższowe do wielkości 1 cm sąsiadujące z zgrubieniami opłucnowymi. Zmian tych jest więcej po stronie...
O jakie swiadczenia moge sie starac z powodu zz?
Witam.Wiem, ze na tym forum bylo juz dosc sporo na temat swiadczen przyslugujacych z powodu zz, jednak nie znalazlam wyczerpujacej odpowiedzi na wszystkie pytania. Przyznano mi znaczy stopien niepelno...
obowiazkowe szczepienia przeciw swinskiej grypie
Wielka Brytania w srode rozpoczyna obowiazkowe szczepienia przeciwko wirusowi swinskiej grypy.W pierwszej kolejnosci bedzie szczepiony personel szpitalny,nastepnie ludzie szczegolnie narazeni na zach...
co robić wysiadam
Może jeszcze mnie pamietacie mam nadal problem z wezłami chłonnymi po prawej stronie wezeł na tetnicy sie nie zmniejsza i po 2 stronie tez mam kilka wezłow jeden 18mm i wyczowam kilka mniejszych przy...