Ogólne
A czy B
Czesc.Mam na imie Karina, mam 25 lat. Dwa tygodnie temu zostalam zdiagnozowana z ZZ. Potwierdzone w biobsji wezlow chlonnych. PET wykazal wlasciwie charakterystyczne przerzuty na srodpiersie i szyje....
RTG płuc
Witam Kiedyś tu już pisalam. Dwa razy ziarnica potem bialaczka następnie przeszczep.Teraz na Zdjeciu RTG wyszło zgrubienie opłucnych szczytowych zmiany swoiste wytwórcze nieliczne w szczytach. Czy kto...
I co dale?
Witam się z wami....Dlaczego tu trafiłam? Bo wczoraj usłyszałam od lekarza chirurga, że podejrzewa u mnie zz. Miałam robioną morfologię, lekarza zainteresowały podwyższone limfocyt. Bardzo chudnę, str...
wygrać z chorobą na rowerze
2 miesiące temu PET wykazał pełne cofnięcie się mojej choroby - ziarnicy 4 stopnia z którą walczyłem chemioterapią przez pół roku w Akademii Medycznej w Gdańsku. Na sierpień mam wyznaczony termin pier...
zz u mnie genetyczna
Witam wszystkichChciałam sie podzielić z wami pewną informacją. Oczywiście mniej więcej wiedziałam, "skąd ziarnica się bierze" albo skąd mogła się wziąść. Zresztą ładnie jest to opisane w dziale etiol...
promieniowanie rentgenowskie
Nurtuje mnie problem, czy wykonanie badania drożności jajowodów przed zajściem w ciążę, w tym samym cyklu,może być przyczyną rozwoju ziarnicy w późniejszym okresie, po kilkunastu latach, u dorastają...
ZŁY HEMATOLOG:((????????
jestem zalamana..moja dzisiejsza wizyta wygladala tak ze..trafilam do tego pana by stwierdzic czy mam raka czy nie.gabinet to zwykly pokoj,zero(naprawde ZERO!) sprzetu a pan doktor kaze sie rozbierac...
Po wizycie u lekarza....
Na początku chciałam się przywitać:)A teraz do sedna sprawy: pod koniec maja lekko powiększył mi się węzeł chłonny pod kością żuchwy. Na kilka tygodni musiałam wyjechać ze swojego miasta i nie poszłam...
"Nakarmią" raka żeby go zwalczyć
To nowa metoda walki z nowotworem. Leki, które poprawiąją krążenie krwi w guzach rakowych mają przyspieszyć ich rozpad - twierdzą naukowcy z Oxfordu.Większość guzów rakowych ma obszary które otrzym...
Wznowa ZZ
Cóż wygląda na to że po kilku latach remisji mam wznowę, obraz krwi nie taki jak być powinien , zle samopoczucie + nawracające infekcje, spadek masy ciała do tego klasycznie powiększony węzeł. Zapadła...
ferrytyna podwyższona
Witam, czy ktoś z Państwa miał po leczeniu podwyższony poziom ferrytyny w surowicy krwi i o czym to może świadczyć? Mamy taką sytuację,że poziom żelaza w normie, a ferrytyny prawie 600 ng/mg, przy nor...
Prośba
Postanowiłam zrobić sobie prywatnie morfologię.Potrzebuje w związku z tym porady. Czy wystarczy że zrobię standardową + OB? Jak powinno wygladać badanie krwi przy podejrzeniu ziarnicy na jakie odchyle...
Pytanie
Chciałam zapytać osoby które miały zdiagnozowaną ziarnicę przed laty. Czy w czasie remisji miewaliście sytuacje że powiększały Wam się węzły , przeżywaliście chwile grozy z obawy przed nawrotem po czy...
przerzuty na oczy
Witam. CZy ktoś z forumowiczów miał przerzuty na oczy limfomy ( ziaranicy), jako wtórny rak? Jakies 2 miesiące temu zakonczyłem naswietlane, po wcześniejszej chemioterapi. Jakies czas po tym zaczeły...
Formy pomocy finansowej dla chorych na ZZ
Nie udało mi się znaleźć podobnego tematu, a chciałem dowiedzieć się o formy pomocy finansowej (czy jakiejkolwiek) dla chorych z nowotworem.Ogólnie wiadomo o co chodzi, niestety nie mogę pracować, a o...