Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

swędzenie

Autor: mkozinka • 16.11.2009 17:23 • 4 odpowiedzi

mkozinka

16.11.2009 17:23

Odpowiedz

Wykryto u mnie ziarnice złośliwą niestety wciąż czekam na pierwsza chemię. Mam pytanie jak szybko po chemii mija swędzenie i czy mieliście jakieś sposoby na zmniejszenie tej dolegliwości przed rozpoczęciem leczenia? Pozdrawiam

volcano

16.11.2009 18:56

Odpowiedz

O 18:23, dnia 2009-11-16 mkozinka napisał(-a):

Wykryto u mnie ziarnice złośliwą niestety wciąż czekam na pierwsza chemię. Mam pytanie jak szybko po chemii mija swędzenie i czy mieliście jakieś sposoby na zmniejszenie tej dolegliwości przed rozpoczęciem leczenia? Pozdrawiam

Nie pamiętam na 100%, ale zdaje mi się, że jakoś po pierwszej chemii już nie odczuwałam swędzenia. Chyba, że byłam tak przejęta, że nawet nie zauważyłam, że swędzi :)

Iramea

16.11.2009 19:59

Odpowiedz

Ja jeszcze nie mam pewności czy mam ziarnice,ale swędzi mnie tak strasznie,2dni miałam nawet pokrzywkę i wtedy lekarz przepisał mi Telfast 180,łykam i trochę mnie mniej swędzi.Pozdrawiam Irmina

krisspolonia

16.11.2009 20:06

Odpowiedz

Życzę Ci żeby przestało swędzieć już po pierwszym razie. Ale tu nie ma regóły. Nie możesz też wyciągać wniosków co do skuteczności leczenia w przypadku gdyby swędzenie nie ustępowało po pierwszych cyklach. Co do sposobów to mi pomagała ciepła z oliwką dal dzieci.

drodor

16.11.2009 22:01

Odpowiedz

O 21:06, dnia 2009-11-16 Krisspolonia napisał(-a):

Życzę Ci żeby przestało swędzieć już po pierwszym razie. Ale tu nie ma regóły. Nie możesz też wyciągać wniosków co do skuteczności leczenia w przypadku gdyby swędzenie nie ustępowało po pierwszych cyklach. Co do sposobów to mi pomagała ciepła z oliwką dal dzieci.

U mojej córki swędzenie przeszło w momencie rozpoczęcia leczenia.Również węzły zmniejszyły się namacalnie po pierwszej chemii. W trakcie diagnozowania lekarze przepisywali Jej zyrtec (podejrzewali alergię), ponieważ - najczęściej wieczorami wraz ze wzrostem temperatury - świąd tak się nasilał,że czasami płakała.