Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

pytanie do kobiet

Autor: Dis • 08.11.2009 09:56 • 3 odpowiedzi

Dis

08.11.2009 09:56

Odpowiedz

W sezonie jesienno zimowym jak wielu kobietom wypadają mi włosy. Działam więc od zewnatrz wcierając w nie ampułki , odżywki , cud serum. Problem w tym że chciałabym zadziałac również od wewnatrz - na rynku jest cała masa podobno skutecznych suplementów. Jak uważacie czy to jest ryzykowne ? Czy Wy stosujecie tego typu preparaty ? Czy ja sobie nie zaszkodzę ?

Dis

11.11.2009 12:06

Odpowiedz

O 10:56, dnia 2009-11-08 Dis napisał(-a):

W sezonie jesienno zimowym jak wielu kobietom wypadają mi włosy. Działam więc od zewnatrz wcierając w nie ampułki , odżywki , cud serum. Problem w tym że chciałabym zadziałac również od wewnatrz - na rynku jest cała masa podobno skutecznych suplementów. Jak uważacie czy to jest ryzykowne ? Czy Wy stosujecie tego typu preparaty ? Czy ja sobie nie zaszkodzę ?

Kobiet tutaj multum ,co więcej ponad 100 razy wstąpiłyście by przeczytać ten wątek. Jestem przekonana że mogłybyście coś napisać w temacie (bo sądząc po ilości wypowiedzi na forum sporo czytacie o chorobach nowotworowych) pytanie dlaczego żadna z Was nie raczy?

volcano

11.11.2009 13:39

Odpowiedz
Ja za dużo na temat wypadających włosów nie czytam, więc nie wiem. Poza tym nie przejmuję się tym zbytnio i nie zażywam żadnych tabletek na włosy. Poza tym jak skończyłam leczenie, to lekarz nie polecał nawet brania żadnych witamin, bo wzmacniając w ten sposób organizm mogłabym wzmocnić ewentualne komórki rakowe, czy jak tam się o nich mówi. Dopiero w tym roku zaczęłam brać witaminki i to tylko dlatego, że planuję ciążę.
Nie pomogę Ci zbytnio z włosami, ale odpisuję na Twojego posta, żebyś nie czuła się zignorowana.
Pozdrawiam

edyta

12.11.2009 07:15

Odpowiedz

Po olbrzymiej ilości pigułek/tabletek itd. mam wstręt do łykania ;). Wcieram tonik z czarną rzepą starej polskiej firmy i loki bujnie rosną.