Iramea
15.11.2009 23:03
Czytam tu o różnych objawach i typach ziarnicy,ale nikt nie pisze o innych umiejscowieniach niż w węzłach chłonnych.Byłam już u onkologa,robię badania-mam podejrzenie o chłoniaka.Miałam powiększone węzły,ale głównym objawem jest ból prawej ręki,w stawie łokciowym na USG wyszło mi w tkance podskórnej wrzecionowate ognisko,echoujemne,we wnętrzu nie widać przepływu,w okolicy bieguna dolnego zmiany powiększony węzeł chłonny 9na5mm.Od bieguna dolnego zmiany do tętnicy promieniowej biegnie szypuła naczyniowa o wzmożonym przepływie.Należy zachować czujność onk.Robiłam TK płuc-min.powiekszony miąższ i liczne guzki ziarniniaki pozapalne.Krew prawie ok,wysokie CRP.Onkolog nie ma skąd pobrać wycinka,z ręki nie można ze względu na lokalizacje.Pociłam się,a od miesiąca mam takie swędzenie ciała,że biorę leki alergiczne.Bardzo boli mnie ręka,nie pomagają leki.Czy ktoś też mam tak umiejscowionego chłoniaka?Jeżeli to jest chłoniak,bo ja wciąż w to nie wierzę.Czekam na rezonans ręki.Pozdrawiam i proszę o Wasze zdanie.Irmina