Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Rozmaz krwi

Autor: Wiesiek • 29.07.2010 16:36 • 2 odpowiedzi

Wiesiek

29.07.2010 16:36

Odpowiedz
Witam z powodu powiększonych węzłów chłonnych musiałem zrobić badanie krwi, wszystko mam w normie tylko w rozmazie coś jest nie tak.

Limfocyty 57% norma [od 25 do 45]%
Neutrocyty 35% norma [od 50 do 70]%

Węzły na Usg mają strukturę nie budzącą podejrzeń, bardzo bym prosił osoby które chodź troszkę się znają na krwi, by powiedziały co mogą takie wyniki rozmazu sugerować?.

Dodam że OB - 5
CRP ujemne

Do hematologa wybieram się za dwa tygodnie i proszę mi nie pisać idź do lekarza ;p pozdrawiam

ania

08.08.2010 11:19

Odpowiedz

ja tez mam powiekszone wezły i liczbe limfocytów w rozmazie 44% dla mojej onkolog jest znacznie przekroczona bo dla niej norma jest do 25% pozatym Ob mam 23 wezły mi sie zmniejszyły sa wyczuwalne ale nie jest juz widoczny gołym okiem podwyzszona liczba limfocytów to tylko znak o jakiejs infekcji choc ob masz dobra

Celina

11.08.2010 10:31

Odpowiedz

O 13:19, dnia 2010-08-08 ania napisał(-a):

ja tez mam powiekszone wezły i liczbe limfocytów w rozmazie 44% dla mojej onkolog jest znacznie przekroczona bo dla niej norma jest do 25% pozatym Ob mam 23 wezły mi sie zmniejszyły sa wyczuwalne ale nie jest juz widoczny gołym okiem podwyzszona liczba limfocytów to tylko znak o jakiejs infekcji choc ob masz dobra

Witaj Aniu i co twoja onkolog ci zaleciła jakiej wielkości masz te węzły i ogólnie wyniki??