Ogólne
3 pytania nowego chorego
Witam wszystkichMam na imię Dorota. U mojego męża na początku listopada zdiagnozowano ZZ NS1 IVB. Trudno o tym pisać, każdy z Was wie, że ta wiadomość to jak nóż w serce. Dziś już jesteśmy po 2 serii...
Zwłóknienia
Jak to jest ze zwółknieniami:- zawsze zostają? - kiedy mogą zniknąć?Skąd lekarze wiedzą, ze to zwłóknienia a nie coś nowego- złośliwego?Tak mnie naszlo po dzisiejszej kontrolnej wizycie. Rok temu mial...
SUV do 3.0 po AUTOPBST
Cześć, chciałabym zapytać, czy ktoś z Was miał może w opisie PET: grasica o nieznacznie podwyższonym SUV do 3.0. Co to jest ten SUV i czy trzeba się tym martwić?Dzięki
Prośba o pomoc/radę, pilne
Witam,Zwracam się z prośbą o radę do osób które walczą z chłoniakiem i znają się na tej chorobie. U mojego taty w zeszłym roku wykryto NonHodkin Lymphoma.Ma 59 lat. Niestety wskutek błędnej pierwotnej...
Alkohol !!
Witam !! Mam takie proste pytanko. Jakie moga byc konsekwencje picia alkoholu podczas chemioterapii?? Nie mam na mysli zadnych duuzych ilosci. Tak symbolicznie 2,3 piwka??
zapalenie płuc w trakcie remisji
Witam wszystkich Ziarniaczków i tradycyjnie zwracam sie do Was z wielką prośbą o podzielenie się Waszymi doświadczeniami jeżeli chodzi o leczenie różengo rodzaju infekcji, gryp, łącznie z zapaleniem p...
nie bede zyczyc wesolych swiat..
zakladam osobny watek, poniewaz ja dla odmiany nie bede zyczyc Wam wszystkim _wesolych_ swiat. mam traume, duzo rzeczy przyrownuje do siebie, a dla mnie od -nastu lat swieta nie sa wesole. nawet podcz...
kosmetyczka
Witajcie Panie i Panowie.Moje pytanie brzmi następująco: chcę iść do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy i usuwanie prosaków (kurzych łapek). Kosmetyczka nie widzi przeciwskazań, ale ja wolę się upewni...
malowanie wlosów
Witam!ja mam pytanie do dziewczyn?a wiec chcialabym sie dowiedziec po jaki czasie od wyleczenia robilyscie cos z wlosami chodzi mi o maloanie,lub balejage!bo mi juz sie nudzi mój naturalny kolor i chc...
Kareatyna i odżywki po zz
Witam mam 18 lat chciałbym zacząc ćwiczyć no i mam pytanie czy moge brać kreatyne białko itd ?? po zz juz jest 3 lata w remisji.
Dlaczego nikt nie odpisał?
Przykro mi że nikt nie mi odpisał. Odnoszę wrażenie, że jestem nielubiana na forum. Może jestem przewrażliwiona. Nie jestem taka zła, po prostu się boję. Może moje pytanie było banalne?Nie oczekuję sł...
LDH
Mam pytanie dotyczące poziomu LDH. Mama jest po skończonym leczeniu chemio- i radio- terapii i od kwietnia jeździmy na kontrolę. Teraz przed kolejną wizytą zrobiłyśmy badania i wyszło podwyższone LDH....
znam wyniki kt
Witajcie kochani. Wczoraj poznałam dokładne wyniki. Ogólnie:obraz kt stabilny, tzn. że jest taki sam jak przed naświetlaniem. Przypomnę, że to były powiększone węzły chłonne w śródpiersiu, największ o...
NS I
witam wszystkich , mój mąż skończył 15.12.2006r. naświetlania badanie kontrolne 06.02.2007r.Mój mąż jak każdy pacjent podczas ostatniej rozmowy z lekarzem zapytał go co dalej i kiedy dowie się czy je...
Czym dokałdnie jest ta choroba?Co zawiniło?!
Dziś byłam na pogrzebie dziewczyny która własnie na ziarnice zachorowała.. Miała 22lata. I co zawiniło? Przez dwa lata miała nawroty - raz dawali jej 0,25% życia! Czy ta choroba jest az tak okropna? T...