Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wyniki

Autor: Asia • 05.05.2005 09:27 • 8 odpowiedzi

Asia

05.05.2005 09:27

Odpowiedz
Dzień dobry!

Mój chłopak miał pobrany wycinek z węzła chłonnego 2 tygodnie temu.Konsultację z chirurgiem ustalono na 18 Maja.Czy w przypadku niepomyślnuch wyników klinika powiadamia osobę przed ustaloną datą konsultacji.Pobrano wycinek 20 Kwietnia,a wizyta ma odbyć się 18 Maja.Dla mnie to bardzo długo.To czekanie jest potworne.Pozdrawiam

koot

05.05.2005 09:44

Odpowiedz

2005-05-05 11:27... Asia napisał(a):

Mój chłopak miał pobrany wycinek z węzła chłonnego 2 tygodnie temu.Konsultację z chirurgiem ustalono na 18 Maja.Czy w przypadku niepomyślnuch wyników klinika powiadamia osobę przed ustaloną datą konsultacji.Pobrano wycinek 20 Kwietnia,a wizyta ma odbyć się 18 Maja.Dla mnie to bardzo długo.To czekanie jest potworne.Pozdrawiam

No ja mialem tak, ze pobrano mi wezel i po wyniki mialem sie zglosic za 3 tygodnie. I tak tez sie stalo. Z tego co mozna przeczytac na kartce z wynikami, data jest taka ze po 6 dniach juz byly te wyniki. Niemniej nikt mnie o tym nie poinformowal. Ale zapewne mozna tam dzownic i pytac co jakis czas czy te wyniki juz sa.

Pozdrawiam.

Asia

05.05.2005 09:55

Odpowiedz

2005-05-05 11:44... KooT napisał(a):

No ja mialem tak, ze pobrano mi wezel i po wyniki mialem sie zglosic za 3 tygodnie. I tak tez sie stalo. Z tego co mozna przeczytac na kartce z wynikami, data jest taka ze po 6 dniach juz byly te wyniki. Niemniej nikt mnie o tym nie poinformowal. Ale zapewne mozna tam dzownic i pytac co jakis czas czy te wyniki juz sa.

Pozdrawiam.

Dziękuję za szybką odpowiedź.Jeszcze jedno pytanie. Czy należy sugerować się wynikami krwi.Lekarz pierwszego kontaktu stwierdził ,że w krwi nie stwierdzono zmian nowotworowych.Pozdrawiam

Zoisyte

05.05.2005 09:56

Odpowiedz

Dziękuję za szybką odpowiedź.Jeszcze jedno pytanie. Czy należy sugerować się wynikami krwi.Lekarz pierwszego kontaktu stwierdził ,że w krwi nie stwierdzono zmian nowotworowych.Pozdrawiam

W krwi widać:

1. Podwyższone OB

2. Nieprawidłowe ilości płytek

3. Zmiany w stanie Cu/Fe

Asia

05.05.2005 10:01

Odpowiedz

2005-05-05 11:56... Zoisyte napisał(a):

W krwi widać:

1. Podwyższone OB

2. Nieprawidłowe ilości płytek

3. Zmiany w stanie Cu/Fe

Witam

Lekarz po obejrzeniu wyników stwierdził,że nie widzi nic niepokojącego.Słyszałam ,że najważniejszy jest wycinek ,a nie wyniki krwi.

Zoisyte

05.05.2005 10:15

Odpowiedz

Witam

Lekarz po obejrzeniu wyników stwierdził,że nie widzi nic niepokojącego.Słyszałam ,że najważniejszy jest wycinek ,a nie wyniki krwi.

Zgadza się. Tylko histopat daje 100% pewności

beata

05.05.2005 12:51

Odpowiedz
moje dziecię miało wyniki krwi idealne
badanie histopatu dopiero ujawniło ZZ
pozdrawiam

Asia

05.05.2005 12:56

Odpowiedz

2005-05-05 14:51... beata napisał(a):

moje dziecię miało wyniki krwi idealne

badanie histopatu dopiero ujawniło ZZ

pozdrawiam

Witam

Jak długo oczekiwałaś na wyniki badań? Jeszcze 2 tygodnie...

Hela

06.05.2005 18:58

Odpowiedz

Dzień dobry!

z moich "podwojnych" doswiadczen wynika, ze miesiac to standard-patomorfolog mowil, ze wezly bada sie bardzo dokladnie czasem nawet 2 razy...i potrzeba czasu przy jakims dobarwianiu szkielek z preparatami w razie watpliwosci i dla pewnosci wyniku(ta ich terminologia;)...przy ostatnim pobraniu tkanek jednak powiedziano, ze mam sie zglosic dopiero jak uplynie ponad m-c ale hematolog wobec podejrzenia o nawrot przyspieszyl termin o ponad tydzien.... skoro sama piszesz ze w razie czego dzownia wczesniej to po prostu i niestety trzeba sie uzbroic w cierpliwosc...