Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

świąd skóry

Autor: iwona • 27.10.2004 09:31 • 3 odpowiedzi

iwona

27.10.2004 09:31

Odpowiedz

moja szwagierka, która jest w remisji od roku teraz zaczęła odczuwać silny świąd skóry w okolicy łokci, pod kolanami i przy kostkach czy to może mieć związek z przebytą chorobą? -(IIB)

aniarg

27.10.2004 12:30

Odpowiedz

2004-10-27 11:31... iwona napisał(a):

moja szwagierka, która jest w remisji od roku teraz zaczęła odczuwać silny świąd skóry w okolicy łokci, pod kolanami i przy kostkach czy to może mieć związek z przebytą chorobą? -(IIB)

no moze miec zwiazek , swiąd jest czestą oznaką ziarnicy, ale trzeba to sprawdzić koniecznie

małgo

14.04.2005 18:43

Odpowiedz

No własnie jak jest z tymi swędzeniami skóry ktore są bardzo charakterystyczne dla ziarnicy.Czy ktos z Was je odczuwa/ł?Ja długo przed zdiagnozowaniem choroby odczuwałam ostre swedzenia co ciekawe własnie głownie pod kolanami w okolcach łokci i kostek.Brak dodatkowych objawow sprawił ze moja zz została zakfalifikowana jako bezobjawowa.Przyznam ze do tej pory zdarza mi sie drapac ale staram sie nie nakrecac i nie popadac w paranoje...

Hela

15.04.2005 07:59

Odpowiedz

2005-04-14 20:43... małgo napisał(a):

No własnie jak jest z tymi swędzeniami skóry ktore są bardzo charakterystyczne dla ziarnicy.Czy ktos z Was je odczuwa/ł?

mnie bardzo swędziala głowa:/ ale wtedy chorowała tez moja tarczyca i przy tym takze pojawiaja sie takie objawy...poza tym Małgo ja bym proponowala w wypadku jakiegos usilnego drapanka zglosic sie do alergologa lub dermatologa...po pierwszym leczeniu okazalo sie, ze zostalam alergikiem...musialam usunac co poniektore tkaniny z uzytku i unikac wszytkiego co ma siarczek zelaza...