Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Vilcacora

Autor: Ali • 23.04.2005 19:23 • 5 odpowiedzi

Ali

23.04.2005 19:23

Odpowiedz
Mam pytanie do Was: czy ktoś stosuje lub stosował to cudo? Jakie efekty i wrażenia?
Ali

Piotr

23.04.2005 20:35

Odpowiedz

2005-04-23 21:23... Ali napisał(a):

Mam pytanie do Was: czy ktoś stosuje lub stosował to cudo? Jakie efekty i wrażenia?

Ali

Odpowiem bardzo ogólnie - myśmy z moją lwicą byli u wielkiego speca, Aleksandra Arbuzowa, który skończył AM w St. Petersburgu i jest też wykwalifikowanym lekarzem medycyny tybetańskiej, uczył się u najlepszych lekarzy w Indiach i Nepalu. Czyli posiada ogromną wiedzę zarówno z zakresu medycyny alternatywnej jak i konwencjonalnej. I on powiedział, że nowotwory krwi i układu chłonnego to jest za poważna sprawa dla niego i że zna tylko jedną specjalistkę w Indiach (z otoczenia bodaj dalajlamy), która się tym zajmuje. Po czym doradził Adze - "słuchaj swojego onkologa".

Co do wypowiedzi lekarzy nt vilcacory:

http://www.przychodnia.pl/porady/faq.php3?d=13&sub=3&id_faq=782

- gdzie indziej ten sam lekarz stwierdza wprost, że vilcacora to wielkie oszustwo.

Asica

02.05.2005 10:14

Odpowiedz

Ali

Moja mama probowala mi to wcisnac w czasie leczenia i po,ale ja sie nie dalam ;) bo nie wierze w takie"cuda"..a tu raczej duzo od wiary zalezy?:|

Pamietaj jednak,zeby zglosic ZAWSZE przyjmowanie jakichkolwiek ziolek lub innych "cudow" lekarzowi prowadzacemu.Był przypadek,ze polaczenie jakis cudownych ziolek i chemii zabilo chłopaka,ktory był leczony :(

Zoisyte

05.05.2005 09:55

Odpowiedz
Zacytuję lekarza:
Kora z wilka może zabić ziarniaka.
To tak dla śmiechu :)

A tak poważnie:
NIE UŻYWAĆ!!! TAK SAMO JAK NOVITU!!!

baldi

05.05.2005 13:29

Odpowiedz

mialem okazje poprobowac ziolek andyjskich. celowo nie pisze "vilcacory", bo nie tylko to proponuje AMC (Andean Medicine Center) swoim podopiecznym.

sprawa ziolek andyjskich jest mocno dyskusyjna (pewnie nawet bardziej niz "co lepsze maslo czy margaryna"). Generalnie lekarze nie zabraniaja brania tego typu ziolek, jak i AMC nigdy nie namawialo do rzucania chemii na rzecz ich preparatow.

vilcacora stracila w moich oczach duzo po publikacji na ich stronie internetowej o tym, ze preparat nie jest toksyczny. pamietam dokladnie, ze w ich pismie sprzed kilku lat wyjasniali, ze toksycznosc VC waha sie - bodajze - na poziomie 5% (na 100 szczurow 5 padalo po przedawkowaniu).

kolejna sprawa - podawanie VC dla pacjentow przeszczepowych. zawsze mi powtarzano, ze VC nie mozna stosowac przy/po przeszczepie i dla mnie AMC przygotowalo kuracje z kilku innych ziolek, bez dodawania VC. ale to bylo pare lat temu, bo ostatnio jedna osoba po przeszczepie dostala rozpiske kuracji z AMC wlasnie z VC. albo oni sami nie wiedza co robia, albo to jedno WIELKIE >>placebo<<.

MOIM ZDANIEM - kwestia wiary i zasobnosci portfela. nie namawiam. nie odradzam.

Ali

05.05.2005 19:06

Odpowiedz
Po tych waszych odpowiedziach az mi glupio ze pytalem...
ide sie pod koc schowac...
a kore zostawie w lesie... dla wilkow :D