Ogólne
wynik 3D
WitamMam ptyanie w jednym z wątków podano 3 wymiary po badaniu TK (6x4,9x5,5), czy tak można odczytać również wyniki, a dlaczego skupisko komórek (2,5x2,3) ma 2 wymiary?Mnie z KT zawsze odczytywano 2...
Nie wiem co mi jest
Witam wszystkich.Od ponad dwóch miesięcy mam podwyższoną temperaturę, jestem ciągle zmęczony, senny, osłabiony, zażyłem trzy antybiotyki i nic.Morfologia, rozmaz i OB są w normie. Czy nie wie ktoś z W...
Czy to nie za dużo??
Dzisiaj byłem na badaniach.RTG klatki piersiwej ok,USG wezłów -lekarz mówi że w normie - powiększony jeden podżuchwowy do 12mm. Mówi ,że to w normie.Niestety cały czas rano 36,4 a od ok.11 już ok 37.W...
chemioterapia system EVA
Czy miał ktoś z Was kiedyś do czynienia lub choć słyszał z tą odmianą chemioterapii (EVA). 13 lutego zacząłem pierwszą serię. Mam ziarnicę : -rozpoznanie hitopatologiczne NS2.
Wiem, lekarz, ale czysto statystycznie...
CześćKiedyś tu sporo czasu spędziłam... Miałam dosyć silnie bezboleśnie powiększone węzły chłonne na szyi... Biopsji nie było, bo po jakimś czasie węzły na szyi się zmniejszyły. I w sumie jest tak do...
nowy schemat w leczeniu zz
chemioterapia GDP http://annonc.oxfordjournals.org/cgi/content/full/14/12/1762
swędzenie skóry
Jednym z objawów zz jest swędzenie skóry, ale jak to jest czy ona swędzi w miejscu gdzie coś się dzieje, czy ogólne cała?
nadobrej drodze
jestem po przeszczepie juz 7 tygodni,bylo ciezko,gdyz lecze sie juz dwa lata,po swietach zaczynam naswietlania na srodpiersie,mam nadzieje ze uda mi sie zostac uzdrowiencem.ciesze sie ze wracaja mi si...
Guzek
Witam wczoraj zauważyłem u siebie w okolicach prawego sutka taki guzek nie wiem co to jest nie znajduje sie on pod pachą bułem u lekarza bede miał usg ale co to moze być????? chorowałem na ziarnice zł...
Brak dakarbazyny
Witam.Za mną czwarte podanie chemii, niestety ostatni wlew ABVD był bez dakarbyzyny :(( Po rozmowie z lekarzem dowiedziałam się, że jest to spowodowane problemami z zamówieniem leku przez Ministerstwo...
NIECH MI KTOS ODPOWIE
Mąż był u lekarza i zrobili mu USG i lekarka powiedziała mu ze tam nic nie ma ze nie ma sie martwic ale maz nie był u hematologa bo swierdził ze nie ma obaw co wy na to?
do Baldi
Pytales mnie o metode Stanforda jezeli chodzi ci o Stanford V, to tu jest stronka gdzie mozesz na ten temat poczytac, jezeli czytasz po ang.http://www.deltronix.com/public/li/stanford5.htmlma to niby...
Pomocy
witam!mam proste i krotkie pytanie dlatego spodziewam sie odpowiedzi...Mam powiekszone wezly podzuchwowe i karkowe od 5 lat nie zmieniaja one rozmiarow ani nie mam innych dolegliwosci, dodam ze wyniki...
I znow od nowa
WitamNiedlugo minelyby 4 lata od zakonczenia leczenia i autoprzeszczepu po LGM II NS BX... Pol roku temu dopadla mnie maloplytkowosc immunologiczna, z ktora udalo mi sie niedawno jako tako uporac a t...
leki homeopatyczne?
Hej wszystkim!Mam takie pytanie, czy ktos w czasie leczenie ziarnicy probowal lekow homeopatycznych np. pomagajacych w walce z bolem?Pozdrawiam Aga