Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

LDH w normie?

Autor: Ola • 13.01.2007 05:16 • 10 odpowiedzi

Ola

13.01.2007 05:16

Odpowiedz
Witam mam pytanie! Czy można byc chorym na ziarnice gdy sie ma LDH w normie i wszyskie inne badania krwi?

Dzieki sliczne za odpowiedz! Pozdrawiam

Ewa

13.01.2007 09:06

Odpowiedz

O 06:16, dnia 2007-01-13 Ola napisał(-a):

Witam mam pytanie! Czy można byc chorym na ziarnice gdy sie ma LDH w normie i wszyskie inne badania krwi?

Można niestety:-(

agata

13.01.2007 10:17

Odpowiedz

agata

13.01.2007 10:20

Odpowiedz

kiedy miałam nawrót choroby wszystko miałam zaatakowane w jamie brzusznej ale zawsze miałam LDH dobre

Ola

13.01.2007 13:05

Odpowiedz

Chodzi mi o to ze w maju wyczulam wezly chlonne, w moim odczuciu wcale sie nie zmienily to znaczy nie urosly chodze od lekarza do lekarza i nadal nic nie wiem! Teraz lecze sie we wroclawiu tam wycieli mi kawalek wezla i na opisie badania jest napisane budzi podejzenie ziarnicy a moja pani onkolog mowi ze moje wyniki krwi sa za dobre i ze wszysko mam w normie i ze jakbym miala ziarnice to od maja wygladalabym jak chomik a one sie nie zmieniaja. Martwi mnie to wszysko nie wiem co o tym myslec.

Aga79

13.01.2007 13:31

Odpowiedz

O 14:05, dnia 2007-01-13 Ola napisał(-a):

Chodzi mi o to ze w maju wyczulam wezly chlonne, w moim odczuciu wcale sie nie zmienily to znaczy nie urosly chodze od lekarza do lekarza i nadal nic nie wiem! Teraz lecze sie we wroclawiu tam wycieli mi kawalek wezla i na opisie badania jest napisane budzi podejzenie ziarnicy a moja pani onkolog mowi ze moje wyniki krwi sa za dobre i ze wszysko mam w normie i ze jakbym miala ziarnice to od maja wygladalabym jak chomik a one sie nie zmieniaja. Martwi mnie to wszysko nie wiem co o tym myslec.

Hej!

Ja nie wygladalam jak chomik i nie mialam powiekszonych wezlow. Wyniki krwi tez mialam dobre. nie moglam normalnie przelykac, tak jakby cos tkwilo w gardle. Na USG wykryto dziwny obszar kolo tarczycy po lewej stronie. Tam tez zrobiono biopsje cienkoiglowa. Ona wykryla komorki Nowotw. Potem operacja, aby wyciac ten fragment i wezel. I co!! I nic...wiec jeszcze raz biopsje z naznaczeniem. II operacja. Znowu usunieto wiele wezlow z VI segmentu szyi po lewej stronie. Czysto!!! Dopiero jak lekarz na stole operacyjnym zaczal wszedzie zagladac okazalo sie, ze byl nowotwor na grasicy!! Wezly ponizej zaatakowane. Nic nikt nie widzial z zewnatrz, bo byly tak pochowane. Tak wiec, jak widzisz nie zawsze trzeba wygladac jak chomik!!!

Pozdrawiam

Agnieszka

Ewa

13.01.2007 15:28

Odpowiedz

O 14:31, dnia 2007-01-13 Aga79 napisał(-a):

Tak wiec, jak widzisz nie zawsze trzeba wygladac jak chomik!!!

Prawda, węzły wcale nie muszą być widoczne na zewnątrz. Jeśli jednak już są, to łatwiejsze badanie i szybsza diagnoza, bo nie potrzeba wielu badań i szukania zz.

Dziwię się, że Twoja onkolog mając taką sugestię nie drąży dalej. Domagaj się wyjaśnienia sprawy. Powodzenia

Asica

13.01.2007 16:26

Odpowiedz

Czy można byc chorym na ziarnice gdy sie ma LDH w normie i wszyskie inne badania krwi?

MOZNA.

MC III BS

dorota

13.01.2007 22:30

Odpowiedz

O 14:31, dnia 2007-01-13 Aga79 napisał(-a):

ze jakbym miala ziarnice to od maja wygladalabym jak chomik a one sie nie zmieniaja.

Tak wiec, jak widzisz nie zawsze trzeba wygladac jak chomik!!!

Oj stanowczo nie zawsze wygląda się jak chomik!!! mój mąż miał zdiagnowany IV stopień ZZ i NIE ma powiększonego ANI JEDNEGO WĘZŁA OBWODOWEGO (tzn zewnętrznego tj szyja, pachy, pachwiny), w trakcie diagnozy lekarze zakładali się czy chłoniak bedzie ziarniczy czy nieziarniczy, lekarze z ogromnym doświadczeniem stawiali że niaziarniczy bo twierdzili że nigdy nie widzieli ZZ żeby żaden węzeł zewnętrzny nie został zaatakowany przez chorobę, wszystko rozwijało się w klatce piersiowej i jamie brzusznej + śledziona

pozdrawiam i bądź czujna!!!

Dorota

Ola

14.01.2007 01:35

Odpowiedz
Dziekuje Wam slicznie za wszyskie odpowiedzi! Mnie to wszysko juz przerasta od maja nic nie wiem a ciagle mnie kuja cos mi wycinaja przeswietlaja! Mam dosc chcialabym uslyszec co mi jest! Nawet to ze mam zz! Bo bym zaczela sie leczyc! Moja onkolog kazala mi jeszcze raz zrobic usg bo jej sie wydaje ze troche zmalaly! A ja mam jednego wezla pod zychwa 1.5 trzy obojczykowe po 2cm z lewej strony dwa ok 1cm z prawej strony w pachwinach do 0.99. Nie mam bolow poalkoholowych nie schudlam nie mam potow nie swedzi mnie nic czasami czuje je przy wysilku ze boli ale nie bardzo.

Jak czytam to forum to natknelam sie na takie dziwny temat mianowicie ze jak ktos byl chory to dlugo nie pozyje ok 15-20lat ile w tym jest prawdy i jak czesto sa nawroty?

Musze sie przyznac ze balam sie zalozyc ten temat ze dostane opierdziel ze zasmiecam forum glupimi postami albo ze mam sobie poczytac stare posty. Chce Wam podziekowac za wyrozumialosc w stosunku do mnie i zyczyc Wam duzo zdrowia bo ono chyba jest najwazniejsze!

Przepraszam za bledy :)

baldi

14.01.2007 10:29

Odpowiedz

wycieli mi kawalek wezla i na opisie badania jest napisane budzi podejzenie ziarnicy a moja pani onkolog mowi ze moje wyniki krwi sa za dobre

jesli budzi podejrzenie ziarnicy to pewnie tak jest.. :/

olej te panią onkolog i pedem biegnij do innej. przydalaby sie tez druga niezalezna weryfikacja his/pat, bo moze sie okazac, ze jakis konowal przeoczyl cos.

dzialaj, nie czekaj.