Ola
13.01.2007 05:16
Dzieki sliczne za odpowiedz! Pozdrawiam
Autor: Ola • 13.01.2007 05:16 • 10 odpowiedzi
Ola
13.01.2007 05:16
Ewa
13.01.2007 09:06
O 06:16, dnia 2007-01-13 Ola napisał(-a):
Witam mam pytanie! Czy można byc chorym na ziarnice gdy sie ma LDH w normie i wszyskie inne badania krwi?
Można niestety:-(
agata
13.01.2007 10:17
Witam mam pytanie! Czy można byc chorym na ziarnice gdy sie ma LDH w normie i wszyskie inne badania krwi?
agata
13.01.2007 10:20
kiedy miałam nawrót choroby wszystko miałam zaatakowane w jamie brzusznej ale zawsze miałam LDH dobre
Ola
13.01.2007 13:05
Chodzi mi o to ze w maju wyczulam wezly chlonne, w moim odczuciu wcale sie nie zmienily to znaczy nie urosly chodze od lekarza do lekarza i nadal nic nie wiem! Teraz lecze sie we wroclawiu tam wycieli mi kawalek wezla i na opisie badania jest napisane budzi podejzenie ziarnicy a moja pani onkolog mowi ze moje wyniki krwi sa za dobre i ze wszysko mam w normie i ze jakbym miala ziarnice to od maja wygladalabym jak chomik a one sie nie zmieniaja. Martwi mnie to wszysko nie wiem co o tym myslec.
Aga79
13.01.2007 13:31
O 14:05, dnia 2007-01-13 Ola napisał(-a):
Chodzi mi o to ze w maju wyczulam wezly chlonne, w moim odczuciu wcale sie nie zmienily to znaczy nie urosly chodze od lekarza do lekarza i nadal nic nie wiem! Teraz lecze sie we wroclawiu tam wycieli mi kawalek wezla i na opisie badania jest napisane budzi podejzenie ziarnicy a moja pani onkolog mowi ze moje wyniki krwi sa za dobre i ze wszysko mam w normie i ze jakbym miala ziarnice to od maja wygladalabym jak chomik a one sie nie zmieniaja. Martwi mnie to wszysko nie wiem co o tym myslec.
Hej!
Ja nie wygladalam jak chomik i nie mialam powiekszonych wezlow. Wyniki krwi tez mialam dobre. nie moglam normalnie przelykac, tak jakby cos tkwilo w gardle. Na USG wykryto dziwny obszar kolo tarczycy po lewej stronie. Tam tez zrobiono biopsje cienkoiglowa. Ona wykryla komorki Nowotw. Potem operacja, aby wyciac ten fragment i wezel. I co!! I nic...wiec jeszcze raz biopsje z naznaczeniem. II operacja. Znowu usunieto wiele wezlow z VI segmentu szyi po lewej stronie. Czysto!!! Dopiero jak lekarz na stole operacyjnym zaczal wszedzie zagladac okazalo sie, ze byl nowotwor na grasicy!! Wezly ponizej zaatakowane. Nic nikt nie widzial z zewnatrz, bo byly tak pochowane. Tak wiec, jak widzisz nie zawsze trzeba wygladac jak chomik!!!
Pozdrawiam
Agnieszka
Ewa
13.01.2007 15:28
O 14:31, dnia 2007-01-13 Aga79 napisał(-a):
Tak wiec, jak widzisz nie zawsze trzeba wygladac jak chomik!!!
Prawda, węzły wcale nie muszą być widoczne na zewnątrz. Jeśli jednak już są, to łatwiejsze badanie i szybsza diagnoza, bo nie potrzeba wielu badań i szukania zz.
Dziwię się, że Twoja onkolog mając taką sugestię nie drąży dalej. Domagaj się wyjaśnienia sprawy. Powodzenia
Asica
13.01.2007 16:26
Czy można byc chorym na ziarnice gdy sie ma LDH w normie i wszyskie inne badania krwi?
MOZNA.
MC III BS
dorota
13.01.2007 22:30
O 14:31, dnia 2007-01-13 Aga79 napisał(-a):
ze jakbym miala ziarnice to od maja wygladalabym jak chomik a one sie nie zmieniaja.
Tak wiec, jak widzisz nie zawsze trzeba wygladac jak chomik!!!
Oj stanowczo nie zawsze wygląda się jak chomik!!! mój mąż miał zdiagnowany IV stopień ZZ i NIE ma powiększonego ANI JEDNEGO WĘZŁA OBWODOWEGO (tzn zewnętrznego tj szyja, pachy, pachwiny), w trakcie diagnozy lekarze zakładali się czy chłoniak bedzie ziarniczy czy nieziarniczy, lekarze z ogromnym doświadczeniem stawiali że niaziarniczy bo twierdzili że nigdy nie widzieli ZZ żeby żaden węzeł zewnętrzny nie został zaatakowany przez chorobę, wszystko rozwijało się w klatce piersiowej i jamie brzusznej + śledziona
pozdrawiam i bądź czujna!!!
Dorota
Ola
14.01.2007 01:35
baldi
14.01.2007 10:29
wycieli mi kawalek wezla i na opisie badania jest napisane budzi podejzenie ziarnicy a moja pani onkolog mowi ze moje wyniki krwi sa za dobre
jesli budzi podejrzenie ziarnicy to pewnie tak jest.. :/
olej te panią onkolog i pedem biegnij do innej. przydalaby sie tez druga niezalezna weryfikacja his/pat, bo moze sie okazac, ze jakis konowal przeoczyl cos.
dzialaj, nie czekaj.