Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Coaxil , Afobam

Autor: małgo • 17.12.2006 08:30 • 3 odpowiedzi

małgo

17.12.2006 08:30

Odpowiedz

Bliska mi osoba biorąca chemię dostała od lekarza te leki mające wygaszać stany depresyjne, lekowe. Może ktoś tez je zażywał i może napisac mi jak sie po nich czuł i jak ocenia ich działanie?

elmax

19.12.2006 21:07

Odpowiedz

O 09:30, dnia 2006-12-17 małgo napisał(-a):

Bliska mi osoba biorąca chemię dostała od lekarza te leki mające wygaszać stany depresyjne, lekowe. Może ktoś tez je zażywał i może napisac mi jak sie po nich czuł i jak ocenia ich działanie?

te leki rzeczywiście poprawiają nastrój, wyciszają i mają działanie p/lękowe.Ja zapoznałam się z podobnymi farmaceutykami już po zakończeniu leczenia jak na głowe spadł mi problem natury osobistej.Stresy spotęgowały moją ziarnicofobie.Leki spowodowały ,że poczułam sie silna,lęki gdzieś zginęły a ja stanęłam obok mojego problemu i w miarę obiektywnie na niego spojrzałam.Proponuję zaufać lekarzowi.Ja stosowałam asentre i alprox.pozdrawiam

groszek

20.12.2006 20:50

Odpowiedz

O 09:30, dnia 2006-12-17 małgo napisał(-a):

Hej!

Przyjmowałam Afobam w czasie leczenia(chemioterapii),chociaż początkowo miałam opory.Bałam się,że będzie mnie "otępiał",będę senna i mało komunikatywna.Jednak takie objawy nie wystąpiły,poprostu moje samopoczucie (pod względem psychicznym)było o wiele lepsze.Muszę powiedzieć,że ten lek bardzo mi pomógł przetrwać ten okres.Chociaż jak po każdym (nawet stopniowym)odstawieniu leków antydepresyjnych było trochę gorzej(tzw dół)to stopniowo wszystko się ustabilizowało.

małg0

06.01.2007 18:00

Odpowiedz

Dzięki za odpowiedź.