Ogólne
Kulka pod żuchwą po lewej stornie
Witam Ziarniaków chciałem zapytać czy może orientujecie się czy to normalne ze po lewej stronie pod żuchwą wyczuwam pojedynczą ruchomą kulke okolo 1cm. Sam nie wiem czy to jest normalne czy należy się...
Uczulenie po kontraście
Mam do was pytanie, czy mieliście uczulenie po podanym kontrascie, ktory podaje sie podczas tomografii? Wczoraj miałam robione wlasnie to badanie, podano mi kontrast doustny i dozylny i dzisiaj rano o...
niejednoznaczny pet
Witam, wlasnie otrzymalam wyniki PET, jestem 6tyg po ostatniej chemii, PET robiony w trakcie chemii wykazal calkowity zanik choroby, obecny PEt pokazuje niewielkie powiekszone wezly z tylu szyji( tam...
co to jest SUV?
powiedzcie proszę co kryje się pod oznaczeniem SUV (w opisie PETa)
WYNIK PET
TO MOJ PET WYTLUMACZCIE I POCIESZCIE TWarzoczaszka i szyja w okolicy bocznej szyji lewej ognisko o suw 2,8oraz ognisko o sr ok18mm w okolicy karku po stronie lewej suw do 6,3.poza tym obraz pet w norm...
nowe opowiadanie =)
http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_opo_mojanetkamilego czytania historii Anety.
Powiększenia węzła tuż przed wizytą kontrolną
Witam wszystkich. Zwracam sie do Was z pytaniem odnośnie powiększenia węzła przed wizyta kontrolną w CO. Jestem w remisji 3 lata, za tydzień mam wizytę w CO Warszawa. Niestety od niedzieli borykam się...
[Łódź] Czy zna ktoś ... ?
Czy zna ktoś prywatny gabinet w Łodzi gdzie pod okiem onkologa można zrobić USG węzłów chłonnych ? Za odpowiedź z Góry Dziękuję. Proszę o informację na PRIVA ! P.S: jestem nowy na forum, choć obserwuj...
Wycięcie węzła chłonnego
Czytałam już troche o tym na forum ale chciałabym wiedzieć więcej. Bede miałą wycinany węzeł w przyszłym tygodniu, lekarz powiedział mi żeby brać pod uwage pare dni pobytu w szpitalu. Po jakim czasie...
spadek białych krwinek - co robić?
Czy macie może jakiś pomysł na poprawę białych krwinek? muszę zmobilizować mój organizm do środy.dzięki
wazne, choc z innej beczki
witam, zwracam sie z prosba do osob ktore moglyby mi udzielic info na temat rezonansu magnetycznego (Klodzko lub Wroclaw), chodzi mi o to czy wykonuje sie go prywatnie, gdzie, za jaka cene i jaki jest...
mielofibroza
witam, poszukuje osob ktore choruja na mielofibroze. bardzo prosze o kontakt lub jakies wiadomosci czy istnieje moze jakies inne forum na ktorym moglabym z kimkolwiek porozmawiac... bede bardzo,bardzo...
Raczej nie ziarnica, ale co ??
Witam wszystkich.Około rok temu zauważyłem powiekszone węzły chłonne w pachwinach. Poza tym żadnych niepokojących objawów.W grudniu ubiegłego roku poszedłem do lekarza (internisty) ten przepisał antyb...
Proszę o interpretację wyniku Pet
Klatka pieriowa-w ścianie kl. piersiowej , przymostkowo, po stronie prawej, pomiędzy przyczepami I i II -ego żebra ogniskowy wychwyt 18-FDG-SUV do 3.4- śr. zmiany (w obrazie PET) ok 13mm. Poza tym obr...
stany podgorączkowe
Od jakiegoś czasu mam stany podgorączkowe do 37.5 z określonymi wzrostami i spadkami w ciągu dnia, powiększone węzły chłonne (3 razy USG - za każdym razem wnioski brzmiały - węzły o prawidłowej echoge...