Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Kulka pod żuchwą po lewej stornie

Witam Ziarniaków chciałem zapytać czy może orientujecie się czy to normalne ze po lewej stronie pod żuchwą wyczuwam pojedynczą ruchomą kulke okolo 1cm. Sam nie wiem czy to jest normalne czy należy się...

odpowiedzi: 0 18 lat temu

Uczulenie po kontraście

Mam do was pytanie, czy mieliście uczulenie po podanym kontrascie, ktory podaje sie podczas tomografii? Wczoraj miałam robione wlasnie to badanie, podano mi kontrast doustny i dozylny i dzisiaj rano o...

odpowiedzi: 9 18 lat temu

niejednoznaczny pet

Witam, wlasnie otrzymalam wyniki PET, jestem 6tyg po ostatniej chemii, PET robiony w trakcie chemii wykazal calkowity zanik choroby, obecny PEt pokazuje niewielkie powiekszone wezly z tylu szyji( tam...

odpowiedzi: 9 18 lat temu

co to jest SUV?

powiedzcie proszę co kryje się pod oznaczeniem SUV (w opisie PETa)

odpowiedzi: 2 18 lat temu

WYNIK PET

TO MOJ PET WYTLUMACZCIE I POCIESZCIE TWarzoczaszka i szyja w okolicy bocznej szyji lewej ognisko o suw 2,8oraz ognisko o sr ok18mm w okolicy karku po stronie lewej suw do 6,3.poza tym obraz pet w norm...

nowe opowiadanie =)

http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_opo_mojanetkamilego czytania historii Anety.

odpowiedzi: 3 18 lat temu

Powiększenia węzła tuż przed wizytą kontrolną

Witam wszystkich. Zwracam sie do Was z pytaniem odnośnie powiększenia węzła przed wizyta kontrolną w CO. Jestem w remisji 3 lata, za tydzień mam wizytę w CO Warszawa. Niestety od niedzieli borykam się...

odpowiedzi: 1 18 lat temu

[Łódź] Czy zna ktoś ... ?

Czy zna ktoś prywatny gabinet w Łodzi gdzie pod okiem onkologa można zrobić USG węzłów chłonnych ? Za odpowiedź z Góry Dziękuję. Proszę o informację na PRIVA ! P.S: jestem nowy na forum, choć obserwuj...

Wycięcie węzła chłonnego

Czytałam już troche o tym na forum ale chciałabym wiedzieć więcej. Bede miałą wycinany węzeł w przyszłym tygodniu, lekarz powiedział mi żeby brać pod uwage pare dni pobytu w szpitalu. Po jakim czasie...

odpowiedzi: 27 18 lat temu

spadek białych krwinek - co robić?

Czy macie może jakiś pomysł na poprawę białych krwinek? muszę zmobilizować mój organizm do środy.dzięki

odpowiedzi: 17 18 lat temu

wazne, choc z innej beczki

witam, zwracam sie z prosba do osob ktore moglyby mi udzielic info na temat rezonansu magnetycznego (Klodzko lub Wroclaw), chodzi mi o to czy wykonuje sie go prywatnie, gdzie, za jaka cene i jaki jest...

mielofibroza

witam, poszukuje osob ktore choruja na mielofibroze. bardzo prosze o kontakt lub jakies wiadomosci czy istnieje moze jakies inne forum na ktorym moglabym z kimkolwiek porozmawiac... bede bardzo,bardzo...

odpowiedzi: 1 18 lat temu

Raczej nie ziarnica, ale co ??

Witam wszystkich.Około rok temu zauważyłem powiekszone węzły chłonne w pachwinach. Poza tym żadnych niepokojących objawów.W grudniu ubiegłego roku poszedłem do lekarza (internisty) ten przepisał antyb...

odpowiedzi: 11 18 lat temu

Proszę o interpretację wyniku Pet

Klatka pieriowa-w ścianie kl. piersiowej , przymostkowo, po stronie prawej, pomiędzy przyczepami I i II -ego żebra ogniskowy wychwyt 18-FDG-SUV do 3.4- śr. zmiany (w obrazie PET) ok 13mm. Poza tym obr...

odpowiedzi: 2 18 lat temu

stany podgorączkowe

Od jakiegoś czasu mam stany podgorączkowe do 37.5 z określonymi wzrostami i spadkami w ciągu dnia, powiększone węzły chłonne (3 razy USG - za każdym razem wnioski brzmiały - węzły o prawidłowej echoge...

odpowiedzi: 15 18 lat temu