Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

ZŁY HEMATOLOG:((????????

Autor: Darrrr • 20.07.2009 16:36 • 9 odpowiedzi

Darrrr

20.07.2009 16:36

Odpowiedz
jestem zalamana..moja dzisiejsza wizyta wygladala tak ze..
trafilam do tego pana by stwierdzic czy mam raka czy nie.gabinet to zwykly pokoj,zero(naprawde ZERO!) sprzetu a pan doktor kaze sie rozbierac ze tak powiem do rosolu mimo ze wezly sa na szyi a badajac patrzy w dekolt..naprawde odradzam bo ten pan stwierdza czy tak powazna choroba jak chloniak czy ziarnica jest czy nie jedynie dotykajac palcem wezly,mierzac cisnienie(!)i gapiac sie w piersi,biorac za to prawie 200 zlotych......z tego co wyczytalam do stwierdzenia tej choroby potrzebne jest duzo wiecej niz usg wezlow i klatki piersiowej niestety:( a ten pan wyczuwa to zapewne za pomoca magicznych palcow.jestem zalamana bo nie stac mnie na ciagle bieganie po lekarzach a teraz juz nic nie wiem,bo stwierdzenie dokonane bez uzycia sprzetu nic a nic mnie nie przekonuje..:(
okazalo sie tez ze mam oprocz tej szyi powiekszony ten wezel nadobojczykowy tego Hodkina czy jakos tak co jeszcze bardziej mnie martwi.
hematolog twierdzi ze juz tak mam i ze to nie zz ani chloniak ale sposob w jaki mnie zbadal..
mam sie uspokoic,przesadzam? czy dalej sie bac:(?

Darrrr

20.07.2009 16:42

Odpowiedz

wiem ze powinnam sie cieszc ze powiedzial ze nic nie mam ale wezly sa dluuuugo,sa niebolesne,kilka w 1 miejscu i ten nadobojczykowy a on nie uzyl zadnego sprzetu..mam zaufac tylko jego palcom..?

amii

20.07.2009 18:13

Odpowiedz

O 18:42, dnia 2009-07-20 Darrrr napisał(-a):

wiem ze powinnam sie cieszc ze powiedzial ze nic nie mam ale wezly sa dluuuugo,sa niebolesne,kilka w 1 miejscu i ten nadobojczykowy a on nie uzyl zadnego sprzetu..mam zaufac tylko jego palcom..?

Cóż, palce to sobie może Pan Doktor wsadzić nie napiszę w co. Owszem, bada się węzły sposobem palpacyjnym, by określić ich wielkość i to, czy są np. twarde czy nie, regularne w kształcie itp. ale do stwierdzenia czy pacjent ma chłoniaka (i jakiego) trzeba zrobić rzetelne badania. Zamiast wydawać kasę na obmacywaczy, wybierz się do ośrodka onkologicznego. Nie trzeba tam skierowania ani nie ma rejonizacji. I ju. :)

Gabi18

20.07.2009 18:14

Odpowiedz
wierz co do hematologow jestem bardzo uprzedzona ja z kolei bylam u kobiety ale nie zrobila nic tylko9 zerknela na wyniki badan i odeslala mnie do szpitala z podejrzeniem problemow z wyrostkiem albo z ukladem moczowym...
radze zrobic usg tych wezlow albo po prostu udac sie do onkologa bo ten lekarz to raczej jakis partacz...

D..

21.07.2009 20:11

Odpowiedz

O 20:14, dnia 2009-07-20 Gabi18 napisał(-a):

wierz co do hematologow jestem bardzo uprzedzona ja z kolei bylam u kobiety ale nie zrobila nic tylko9 zerknela na wyniki badan i odeslala mnie do szpitala z podejrzeniem problemow z wyrostkiem albo z ukladem moczowym...

radze zrobic usg tych wezlow albo po prostu udac sie do onkologa bo ten lekarz to raczej jakis partacz...

chcialabym wierzyc temu ale chyba pojde na usg.. a moze ten byl na tyle dobry ze wiedzial dotykowo?sama nie wiem;(

gabi18

22.07.2009 15:55

Odpowiedz

O 22:11, dnia 2009-07-21 D.. napisał(-a):

O 20:14, dnia 2009-07-20 Gabi18 napisał(-a):

chcialabym wierzyc temu ale chyba pojde na usg.. a moze ten byl na tyle dobry ze wiedzial dotykowo?sama nie wiem;(

Ze niby ,,rece ktore lecza"? Wiesz co wydaje mi sie ze nie ma co sie ludzic i przy tym zamartwiac. Idz na usg to lepsze niz paluchy...

D..

01.08.2009 22:31

Odpowiedz

hej,ja zaufalam temu lekarzowi..wezly wciaz mam jakie mialam,ale myslalam ze juz moge zapomniec ze moze mi cos byc..ale wczoraj pilam wodke z procentami.. Gabi,widzialam tzn czytalam jak na jakims innym watku opisywalas swoje bole po alkoholu..mialam to samo wczoraj;(((((((((

Gabi18

04.08.2009 10:18

Odpowiedz

radzilabym Ci udac sie do onkologa i nie patrz na tego hematologa....idz szybko do onkologa i opisz swoje bole bo to juz zaczyna robic sie nie przyjemne... trzymaj sie jak chcesz napisz na gg

D.....

04.08.2009 16:50

Odpowiedz

O 12:18, dnia 2009-08-04 Gabi18 napisał(-a):

radzilabym Ci udac sie do onkologa i nie patrz na tego hematologa....idz szybko do onkologa i opisz swoje bole bo to juz zaczyna robic sie nie przyjemne... trzymaj sie jak chcesz napisz na gg

pojde poki co na usg wezlow,na dodatek wyszly mi 2 nowe na karku;/..

martwi mnie to strasznie:( mozesz podac gg? bo chcialabym napisac jesli moge

Gabi18

04.08.2009 21:51

Odpowiedz

jasne ze tak 6601092:)