Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Czy jest możliwe żeby ziarnica była powodem poronień

Autor: monika26x • 27.01.2010 12:17 • 2 odpowiedzi

monika26x

27.01.2010 12:17

Odpowiedz
Cześć na ziarnice zachorowałam w grudniu 2008 roku. Nie miałam żadnych typowych objawów dla ziarnicy oprócz węzła, który pojawił mi się nad lewym obojczykiem.
W 2004 roku miałam poronienie było to w 10 tygodniu ciąży. Kolejne poronienie miałam w czerwcu 2008 roku również w 10 tyodniu. W obu przypadkach ciąża była pusta. Zostałam przebadana przez lekaży ginekologicznie, usg narządów rodnych, wszystkie hormony i wszystko jest ze mną ok. Nie wiem dlaczego tak się działo. Lekarze też nie mają pojęcia. Dodam, że mój okres przed leczeniem był bardzo nieregularny. W trakcie leczenia schematem ABVD jakby miesiączka mi się uregulowała. Jestem już 8 miesięcy po leczeniu a miesiączka nadal jest bardzo regularna jak nigdy.Czy to możliwe, że ta choroba już od dawna we mnie drzemała i była powodem tych poronień. Bardzo proszę o pomoc. Może ktoś miał podobne doswiadczenia. pozdrawiam Monika

baldi

27.01.2010 13:06

Odpowiedz
odpowiadajac na pytanie zawarte w temacie odpowiedz jest jednoznaczna: niemozliwe.

Pozdr, W.

iggos

27.01.2010 13:34

Odpowiedz

O 14:06, dnia 2010-01-27 Baldi napisał(-a):

no niewiem,

ja poroniłam w 6 tyg ciaży, bez zadnej przyczyny ginekologicznej. A poł roku pozniej zachorowałam na zz.

mysle sobie, ze choroba juz sie musiała rozwijać.