Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Grzybica

Autor: disa • 15.05.2010 17:20 • 9 odpowiedzi

disa

15.05.2010 17:20

Odpowiedz
Od jakiegoś czasu cierpie na problemy z układem pokarmowym ( bóle brzucha, gazy, wzdęcia , przelewanie , odbijanie) dodatkowo mam brzydko obłozony język , zaczełam szukać przyczyn i wygląda na to że mogę miec grzybicę układu pokarmowego , niestety tak to wygląda. Oczywiscie wybieram sie do lekarza tyle że nie mam pojęcia jak wygląda ewentualne diagnozowanie w tym kierunku , leczenie ,
i co można dla siebie zrobić metodami naturalnymi ?
Czy ktoś z Was miał po leczeniu problemy z grzybicą ?

monika26x

17.05.2010 08:39

Odpowiedz

Cześć tozupełnie normalna rzecz, po takim leczeniu organicm jest słaby i wszystko się nas czepia. Nawet po zwykłych antybiotykach niektórzy łapią grzybicę. Mi wyszedł grzyb i inne bakterie przy badaniu cytologicznym. Przez parę tygodni brałam globułki dopochwowe i teraz wszystko wybite i jest juz ok. Podczas chemii miałam też taki biało zielony nalot na języku poszłam więc do lekarz ogólnego i miałam jakiś płyn do smarowania języka i przeszło. Musisz pójść do lekarza ogólnego i na pewno zleci jakieś badania i przepisze ci coś na tę dolegliwość. To normalne wiele osób boryka się z tym nieprzyjemnym problemem. pozdrawiam.

krisspolonia

17.05.2010 18:55

Odpowiedz

O 10:39, dnia 2010-05-17 monika26x napisał(-a):

Cześć tozupełnie normalna rzecz, po takim leczeniu organicm jest słaby i wszystko się nas czepia. Nawet po zwykłych antybiotykach niektórzy łapią grzybicę. Mi wyszedł grzyb i inne bakterie przy badaniu cytologicznym. Przez parę tygodni brałam globułki dopochwowe i teraz wszystko wybite i jest juz ok. Podczas chemii miałam też taki biało zielony nalot na języku poszłam więc do lekarz ogólnego i miałam jakiś płyn do smarowania języka i przeszło. Musisz pójść do lekarza ogólnego i na pewno zleci jakieś badania i przepisze ci coś na tę dolegliwość. To normalne wiele osób boryka się z tym nieprzyjemnym problemem. pozdrawiam.

W jamie ustnej najszybciej zastosujesz środek firmy coca-cola...Ale to dla tych co sie o zęby nie boją. Niestety działa najlepiej.

krisspolonia

17.05.2010 18:55

Odpowiedz

O 10:39, dnia 2010-05-17 monika26x napisał(-a):

W jamie ustnej najszybciej zastosujesz środek firmy coca-cola...Ale to dla tych co sie o zęby nie boją. Niestety działa najlepiej.

Paulinka

18.05.2010 12:02

Odpowiedz

Tak popieram, coca cola jest najskuteczniejsza, przynajmniej w moim przypadku tak było, wszystkie inne środki zawodziły. Powodzenia:)

disa

19.05.2010 15:48

Odpowiedz

O 14:02, dnia 2010-05-18 Paulinka napisał(-a):

Tak popieram, coca cola jest najskuteczniejsza, przynajmniej w moim przypadku tak było, wszystkie inne środki zawodziły. Powodzenia:)

O cholera obawiam się ze to jednak zły pomysł ,cola to sama chemia + masa cukru a jak wiadomo żeby odgrzybić organizm i by jakakolwiek terapia skutecznie zadziałała trzeba przejsc na diete pozbawioną cukrów i węglowodanów. Soki owocowe tez są niewskazane , w ogóle masa rzeczy , własnie o tym czytam.

Asowa

19.05.2010 17:14

Odpowiedz

O cholera obawiam się ze to jednak zły pomysł ,cola to sama chemia + masa cukru a jak wiadomo żeby odgrzybić organizm i by jakakolwiek terapia skutecznie zadziałała trzeba przejsc na diete pozbawioną cukrów i węglowodanów. Soki owocowe tez są niewskazane , w ogóle masa rzeczy , własnie o tym czytam.

Mnie cola trzymała przy życiu;)

Jedynie ona pomagała mi przy nudnościach a grzybicy nie miałam, pewnie dzięki coli:)

krisspolonia

19.05.2010 19:35

Odpowiedz

O kolejna osoba co nie chce słuchać doświadczonych praktyków!

Brawo właściwa postawa.

Lepiej uczyć sie na własnych błędach.

Życzymy smacznej mystatyny, alphamonoralu czy jakiegoś innego cudownego chemicznego specyfiku co Ci przepiszą.

disa

19.05.2010 20:52

Odpowiedz

O 21:35, dnia 2010-05-19 Krisspolonia napisał(-a):

O kolejna osoba co nie chce słuchać doświadczonych praktyków!

Brawo właściwa postawa.

Lepiej uczyć sie na własnych błędach.

Życzymy smacznej mystatyny, alphamonoralu czy jakiegoś innego cudownego chemicznego specyfiku co Ci przepiszą.

Z tego co mi wiadomo coca cola łagodzi uczucie nudności , mdłości które są wynikiem podania cytostatyków i to by było tyle , w żaden sposob nie działa na organizm leczniczo ta teoria to jakas ostra brednia.

krisspolonia

20.05.2010 06:46

Odpowiedz

Z tego co mi wiadomo coca cola łagodzi uczucie nudności , mdłości które są wynikiem podania cytostatyków i to by było tyle , w żaden sposob nie działa na organizm leczniczo ta teoria to jakas ostra brednia.

A ty dalej nic nie rozumiesz... A co gorsza nie wierzysz bardziej doświadczonym.

Kto ci powiedział że działa na organizm leczniczo.

Tu tylko piszą ludzie którzy dzięki płukaniu ust (nie musisz pić jeśli nie chcesz) zwalczyli grzybicę w ustach. Twierdzenie że działa leczniczo to twója nadinterpretacja - próchnica zje ci zęby, nerki ci moga się zbuntować, ale grzybicy w ustach nie będziesz miała.

Jak masz jakies obiekcje to polewaj spleśniały chleb coca colą (takie dowiadcznenie na poziomie 1 klasy podstawówki) i zobacz co stanie się z pleśnią.

Ogólnie męczy mnie już ten temat. Nawet przyprawia mnie o mdłości albo nudności. Zgodnie z tym co ty klikasz napiję się coca coli może pomoże.