Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

bezradność

Autor: felekseven • 07.05.2010 10:32 • 9 odpowiedzi

felekseven

07.05.2010 10:32

Odpowiedz
ponad m-c temu powiekszyl mi sie wezel chlonny po prawej str.szyi-czulam bo bolal. lek. rodzinny stwierdzil zap. migdalka i antybiotyk. sama zrobilam usg szyi-okazalo sie ze powiekszony jest do 1,8 mm i 2 podzuchwowe mniejsze.
usg j.brzusznej ok, rtg kl.piers. ok, morfologia ok, ob 12, crp ujemny.
sznureczkiem po calej szyi zaczely bolec mnie wszystkie wezly, nie sa duze tak mowia lekarze/onkolog,laryngolog/.
poradzcie co robic? dalej czekac az samo przejdzie?

monika26x

07.05.2010 12:16

Odpowiedz

Myślę że powinnaś poczekać to pewnie jakaś mocniejsza infekcja i nie długo przejdzie. Przy ziarnicy węzły nie bolą, chyba że w niektórych przypadkach po wybiciu alkoholu. Podobno jak wezeł boli to jest dobrze, gorzej jak jest i nie boli. Wyniki masz ok troszkę powiększone ob, ale przy ziarnicy jest z reguły dużo wyższe nawet 3 cyfrowe. więc nie martw się według mnieto nie ziarnica.

monika26x

07.05.2010 12:18

Odpowiedz
sory za nieścisłości myślałam, że jesteś kobietą

Felekseven

07.05.2010 12:23

Odpowiedz

no wlasnie mialam taki incydent tydzien temu ze po alkoholu bolala mnie cala szyja,czulam kazda mala kuleczke na szyi

Felekseven

07.05.2010 12:24

Odpowiedz

jestem kobieta

emilka

07.05.2010 16:18

Odpowiedz

cz z powiększonymi węzłam od 2 lat można chodzić i nie wiedzieć co mi jest lekarze odsyłają mnie z kwitkiem więc dałam sobie już spokój teraz w takim razie muszę czekać na śmierć podkreslam że są to węzły nadobojczykowe ma 30 lat pozdrawiam

felekseven

07.05.2010 17:01

Odpowiedz

tez mam 30 lat, i czsami juz wysiadam psychicznie.

emilka

07.05.2010 20:11

Odpowiedz

ja też psychicznie wysiadam mam teraz syna komunię i narazie staram się nie myśleć o tym a te węzły zostawiam w spokoju choć bolą mnie czy wypiję alkochol czy też nie jestem przez to bardzo nerwowa i działam na wszystkich bardzo żle ale mam nadzieję że u ciebie jak i u mnie wszystko jest w porządku pozdrawiam

Felekseven

08.05.2010 15:21

Odpowiedz

Trzymaj sie cieplutko,mam nadzieje ze wszytko bedzie z nami ok.

Felekseven

13.05.2010 12:09

Odpowiedz
wynik kontrolnego usg-po miesiącu- pojedyncze wezly chlonne-stare,z zatoka tluszczowa o wym. 10mmw okolicy podzuchwowej prawej i 15mm w lewj okolicy podzuchwowej.Wezel chlonny srodsliniankowy 9mm w prawej przyusznicy.Poza tym granica normy usg.-I co o tym myslicie?
Nadal zle sie czuje no i bola mnie te wezly, glownie ten po lewej stronie.