Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

pytanie

Autor: ahdam • 11.05.2010 14:00 • 9 odpowiedzi

ahdam

11.05.2010 14:00

Odpowiedz

Mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedznawet lakoniczną . Czy badanie PET może byc niewpełni wiarygodne czy coś może przeoczyc i czy może coś wyolbrzymic. Wiem że interpretacją zajmuja sie odpowiednie to tego przyuczone osoby ale czy można cos przeoczyc w tym badaniu? proszę o odpowiedz

ahdam

12.05.2010 05:11

Odpowiedz

widzę że dostosowałeś sie do mojej prośby :) chociarz tyle

leszek

12.05.2010 06:03

Odpowiedz

potwierdzam ,PET nie jest w 100% wiarygodny.

krisspolonia

12.05.2010 13:09

Odpowiedz

O 16:00, dnia 2010-05-11 ahdam napisał(-a):

Mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedznawet lakoniczną . Czy badanie PET może byc niewpełni wiarygodne czy coś może przeoczyc

Tak. Np jedna "świecąca rzecz zaburza widzenie innego źródła

i czy może coś wyolbrzymic.

Tak. Np. mi wieloktornir świecił szpik kostny (prawdopodobnie skutek chemii) mimo że był on wolny od choniaka

Wiem że interpretacją zajmuja sie odpowiednie to tego przyuczone osoby ale czy można cos przeoczyc w tym badaniu? proszę o odpowiedz

Tak i podobno nie jest trudno cos przeoczyć

Jak napiszesz więcej o badaniu to ci powiem konkretnie jakie błędy można było popełnić

ahdam

12.05.2010 15:53

Odpowiedz

Jutro będę miał wyniki w formie papierowej . Przez telefon obwieszczono mi iż mam niejaki przerzut na trzustkę. Ale czy przy ZZ 1 stopnia, bo tak wskazuja wszystkie badania można mieć przerzut na trzustkę.To wzbudza moje niedowierzanie . Coś mi yu nie gra

krisspolonia

12.05.2010 17:54

Odpowiedz

O 17:53, dnia 2010-05-12 ahdam napisał(-a):

Jutro będę miał wyniki w formie papierowej . Przez telefon obwieszczono mi iż mam niejaki przerzut na trzustkę. Ale czy przy ZZ 1 stopnia, bo tak wskazuja wszystkie badania można mieć przerzut na trzustkę.To wzbudza moje niedowierzanie . Coś mi yu nie gra

Śmiech na sali... Gdzie tak informuja o wynikach?

Trzustka zaświeci ci w PET przy każdym stanie zapalnym.

To bardzo częste przy chemii i niewłaściwej diecie.

Jeśli od badania nie minęło dużo czasu to natychmiast zbadaj enzymy trzustkowe (lipazę amylazę) w krwii i w moczu.

Lekarz jak za jakiś czas będzie patrzył na twoje wyniki to sam sprawdzi poziom tych enzymów. Będzie miał więcej materiału z danymi do podjęcia decyzji.

ahdam

12.05.2010 18:25

Odpowiedz

takie info dostałem w Poznaniu tam robiłem PET nie miałem chemi ani radio jestem naczczo a co do trzustki to nigdy nie miałem z nią problemów.

krisspolonia

13.05.2010 09:35

Odpowiedz

O 20:25, dnia 2010-05-12 ahdam napisał(-a):

takie info dostałem w Poznaniu tam robiłem PET

nie miałem chemi

ale co nigdy w życiu nie miałeś?

zapalenie trzustki potrafi utrzymywać się nawet kilka miesięcy po zakończeniu chemii. U mnie to było 2-3 miesiące. Le u mojego znajomego 6 miesięcy i jeszcze trwa...

jestem naczczo

ale do dzisiaj jesteś naczczo?

a co do trzustki to nigdy nie miałem z nią problemów.

co to znaczy nie miałem problemów?

Czy w czasie całej choroby trzymała parametry enzymowe?

Czy ktoś ci to sprawdzał?

Jeśli chcesz otrzymać konkretne podpowiedzi bądz trochę bardziej precyzyjny.

ahdam

13.05.2010 14:50

Odpowiedz

Naczczo to taka przenośnia tyczy sie nieotrzymywania chemi ani żadnego wcześniejszebo leczenia powiązanego z choroba nowotworową. Obecnie Pani Doc. określa mnie jako trudno daignozowany bo oprucz stwierdzenia węzła chłonnego po hist.pat z obrazem juz pewnym że ZZ nic więcej nie wie a i samo ZZ jest dziwne ponoć w swojej przebiegłości w moim organiźmie. Nie podjęto sie jeszcze leczenia mojej osoby . We wtorek mam wizytę kolejna u Niej.A i mam dwie tzrustki jedna ma 140mm a druga taka tycia 30mm . Dziwne ale tak PET opisuje