Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

HDC

Prosze o informacje co oznacza skrot HDC.Chora przed ewentualnie planowanym HDC

odpowiedzi: 1 20 lat temu

węzly w pachwinach

chcialabym nawiązać kontakt (moj gg 8315787)z osobami, które mialy powiekszone węzly na szyi i w pachwinie( moja mama ma wstępną diagnozę : zz LP IIIA (czekamy na dalsze badania TK, USG i inne) niepok...

czy ktoś wie z czego ta gorączka :( ?

Witajcie!Może ktoś z was miał podobny przypadek i bedzie w stanie nas uspokoić... siostra jest po badaniach kontrolnych(rtg klatki piersiowej - czysto:), usg brzucha - z licznych "nacieków"? na śledzi...

odpowiedzi: 2 20 lat temu

Brać czy nie? -NOVIT-

Ostrzeżenie przed preparatem novit"Gazeta Wyborcza" ostrzega przed preparatem novit, który oferowany jest jako lek na raka. W rzeczywistości nie przeszedł nigdy badań klinicznych, a w niektórych przyp...

odpowiedzi: 31 20 lat temu

PET

Jestem po 3 kursie ABVD. Dostałam skierowanie na PET. Tyle, że usłyszałam od dr prowadzącej, że najlepiej byłoby ten PET zrobić w przeciągu 2 tygodni, bo może sie okazac, że następna chemia jest zbędn...

odpowiedzi: 4 20 lat temu

Są wyniki!!!

Hej właśnie przyszły mi wyniki:"Bez ognisk wzrostu metabolizmu glukozy mogących odpowiadać czynnemu procesowi rozrostowemu w obrazie PET" Haha wnioskuje że jestem czytsa .Dziekuję za trzymanie kciuków...

odpowiedzi: 6 20 lat temu

jestem załamana

witajciepisze tutaj bo juz sama nie potrafie sobie poradzicod wrzesnia ma temp 37-37,2jestm bardzo oslabiona bóle rak i nog i stawówschudłam juz ponad 6 kilobadan zrobione multum'wszystkie w normie mo...

odpowiedzi: 5 20 lat temu

co ja mam zrobic jak pomoc

witajcieprzeczytałam wszystko, no prawie na Waszej stronie i prosze powiedzcie co ja ma zrobic, jak pomocMaję znam od podstawówki,jest moja najlepsza przyjaciółką, jest dla mnie jak siostra...Maja cho...

Jak to jest ze słodyczami

Nurtuje mnie takie pytanie-może wydawac się dziwne choć podobno takie nie jest ;).Czy wzmożona chęć na wszlkiego rodzaju słodycze(czyli produkty zwierające spore ilości cukru)może świadczyć o tym że z...

Dla Helci (A może dla Nas) - Wspomnienia

Zrobiło się trochę lżej na duszy, kiedy Ją pożegnałem.Ksiądz wygłosił piękne kazanie.Zobaczyłem "iskrę" Helci w Jej siotrze - Madzi :)Ogólnie czuję się spokojniejszy :)I dlatego właśnie wpadłem na nas...

wyniki - czy to ziarnica

czy z tych wyników biopsji węzla chlonnego można już ustalić czy to ziarnica czy inny chloniak :pierwotny rozrost nowotworowy węzla chlonnego ( CD20 CD79A OBD4 CD43 CD68 MIB1 EMA CD30 CD15), na szczeg...

odpowiedzi: 8 20 lat temu

Paskudny kaszel

Coprawda staram sie nie histeryzować bo zostałam dawno dawno temu pouczona na temat długotrwałych skutków ubocznych leczenia onkologicznego.Ale mam problem który od ponad roku męczy mnie dniami i noca...

inne nowotwory- jak to jest?

Czy wiecie cos na temat zachorowan na inne nowotwory po ziarnicy?Czy prawdopodobieństwo że dopadnie nas jeszcze jakies gorsze cholerstwo jest wysokie?Ja znam tylko jeden przypadek gdzie osoba kilkanas...

odpowiedzi: 17 20 lat temu

Już za chwilkę jade :)

HEjka!Wpadłam prosić o wsparcie i trzymanie kciuków o 23 śmigam w kierunku Bydgoszczy w wiadomym celu ;).Trzymajcie za mnie kciuki żeby wszystko poszło ok.......i za tydzień dotarły do mnie piękne wyn...

odpowiedzi: 8 20 lat temu

przeziębienie w trakcie leczenia

Hejka! Mam pytanie, powiedzcie mi prosze opierając sie na własnych doświadczeniach jak przechodziliście infekcję załapaną w trakcie leczenia. No niestety w naszym wypadku uniknięcie przeziębienia było...

odpowiedzi: 0 20 lat temu