Ogólne
Pytanie
Witajcie!Mam pytanie dotyczące jedego z objawów a dokładniej świądu skóry.Otóż czy skór swędzi w okolicach powiększonych węzłów czy może na całym ciele.Jak tylko przeczytałem o tym objawie,automatyczn...
wkucie centralne
PROSZĘ O POMOC - MOJA SIOSTRA WŁAŚNIE MIAŁA WKUCIE CENTRALNE - CHORUJE NA ZIARNICĘ. PO ZABIEGU MA OKROPNY BÓL PŁUCA- CZY MOGLI JEJ GO USZKODZIĆ?BŁAGAM ODPISZCIE:(
Wszystkiego Dobrego w 2006roku
Witam Was KochaniChcę życzyć Wam wszystkiego dobrego z okazji Nowego Roku. Życzę wszystkim chorym żeby ich walka zakończyła się sukcesem i juz na zawsze cieszyli się dobrym zdrowiem i zwykłym dniem co...
Bóle kregosłupa
Witajcie.Jestem kilkanascie miesięcy w remisji po ZZ, od paru dni pobolewa mnie dość intensywnie w dole kregosłupa, raczej nie jest to przewianie.Trudno-jak sami wiecie ganiac tak do swojego lekarza z...
dojazd do bygoszczy
Nie wiem czy taki wątek już,był jakoś nie kojarze ;).W każdym razie chciałabym zapytać czy wie ktoś na jakiej stacji pkp najlepiej wysiąść aby było jak najbliżej na pet, i jakimi autobusami ewentualni...
Czy istnieje nadzieja ?
WitamCZy jest nadzieja na ponowne spotaknie dwójki ludzi? czy warto walczyc o druga osobęnawet gdy mówi Ona że już nic nie ma ? Jka można wierzyć w takie słowa ?Prosze o przeczytanie tego co anpisze a...
Rituximab..??
Witam!Mam pytanko czy ktos z Was spotkal sie z tym lekiem lub go bral?Czy ten lek stosuja polskie kliniki?Pozdrawiam
Życzenia
"There's something about Christmas timesomething about Christmas timethat makes you wish it was Christmas everydayTo see the joy in the children's eyesthe way that the old folks smilesays that Christm...
Noł Apetajt. Help Mi! ;)
Chciałbym dziś poruszyć na forum problem, który w tej chwili mnie dotyczy. Obecnie jestem 6 tygodni po radioterapii i jak na razie nie mam w ogóle apetytu. Jak mam coś zjeść to nie mogę się zmusić bo...
Zrost opłucnowy
Witam.Moja dziewczyna jest już prawie rok w remisji po ZZ, dzis odebraliśmy rtg. kl. piersiowej-wizyta u lekarza dopiero po nowym roku- czy ktoś pomógłby mi zinterpretowac to co zostało na wynku rtg....
Dieta pasteryzowana..?
Witam wszystkich!Mam pytanie do osób ktore mialy podczas leczenia diete pasteryzowana jestem po pierwszym ESHAP-ie i mam taka diete.Chcialbym zapytac co jedliscie a co Wam szkodzilo.Jak wygladaly Was...
Stan podgorączkowy
W trakcie piątego cyklu ABV (dokładnie po 9 podaniu) wystapiły okłoło godziny 16-17 u mojej mamy stany podgorączkowe (37-37,3), które ustępują około 18. Rano ma temperaturę 36,2. Czy ktoś mógłby mi po...
Opis wyniku PET
Moja siostra odebrala wynik badania PET,u lekarza bedzie dopiero w przyszlym tyg. Moze Ktos umie wyjasnic ponizszy wniosek z opisu Pet:" Bez ognisk zrostu metabolizmu glukozy, mogacych odpowiadac czyn...
"aniol przychodzi wieczorem"
kiedys-kiedys obiecalem, w koncu sie udalo ;) dla przypomnienia: Lukasz Jaroszek w TVTRWAM opowiadal o sobie, o swojej Fundacji (bodajze pomagajacym chorym na ziarnice, czy jakos tak.. jest o tym na f...
dzisiejsze "pytanie na sniadanie"
dzisiaj rozmowa byla o ukladzie chlonnym. byl nawet prof. Meder z "mojej" kliniki.. mowil o zasadzie "2-3 tygodni", ze jesli wezly mamy powiekszone i po zastosowanym leczeniu nie reaguja one na niego...