Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

powiększona wątroba

witam przy okazji Tk u mojego męża "wyszło" że mapowiększoną wątrobę ok 20 cm.Czy to może mieć związek z chorobą czy szukać innej przyczyny? lekarz nie potrafił odpowiedzieć na pytanie dlaczego. (albo...

odpowiedzi: 7 20 lat temu

OB w trakcie leczenia

Ja Was i siebie zamęczę... Jestem 3 tygodnie po chemii. Czekam na promyczki i tak dla świętego spokoju zrobiłam sobie badanie krwi. No i OB 38. Nigdy takiego nie miałam. Tuż przed leczeniem 25, a w tr...

odpowiedzi: 3 20 lat temu

Nastawienie do choroby ma znaczenie w jej wyleczeniu?

co prawda niedlugo puszcze sonde w tym temacie, ale chcialbym przeczytac Wasze zdanie ciut rozwiniete niz na zasadzie tak/nie.ja osobiscie uwazam, ze nie ma zadnego znaczenia. ani w jego wyleczeniu, a...

odpowiedzi: 6 20 lat temu

Badanie szpiku

witam mój mąż jest na etapie diagnozy ale już wiadomo że to zz, lekarz powiedział mu że dziś zrobią mu badanie szpiku dla oceny stopnia zaawansowania, ale okazało się że mu tego nie zrobią "bo prepara...

odpowiedzi: 9 20 lat temu

czy to węzeł?

Kochani mam pytanko czy w zgięciu ręki może być węzeł . Po drugiej strony łokcia na żyle mam dziwne zgrubienie,jest na lewej ręce,prawa jest gładka.Nic nie boli lecz jak coś cięższego podnosze to odc...

odpowiedzi: 0 20 lat temu

co to jest PET

PROSZE BARDZO NAPISZCIE CO TO JEST PET I JAK PRZEBIEGA TO BADANIE CZY BOLI I ILE KOSZTUJE /PODOBNO ZAWROTNE SUMY/KTO KIERUJE NA TAKIE BADANIE I KIEDY.Z GORY DZIEKUJE ANNA

CHORE CÓRKI - PRZYSZŁE MATKI

Kochani, czy ktoś interesowal się tym tematem dokladniej?Zbieram wszystkie doswiadczenia/wiadomości dotyczące tematu chorych dziewczyn - przyszłych matek w Polsce. Czy ktoś manipulował "swoim żeńskim...

odpowiedzi: 15 20 lat temu

Dziwne widyyy

Witam wszyskich mam do was bardzo dręczace mnie pytanie jestem po leczeniu juz jakieś 3 lata i jakos dziwnie widze jakos tak jak by za mgłą byłem u okulisty wszystko ok pozatymgdy schylam głowe i pros...

odpowiedzi: 10 20 lat temu

dalej się pocimy

Bardzo proszę o wypowiedz osoby które po ukończonym leczeniu ( u nas 07.2005)dalej się pocą.Konkretnie chciałabym wiedzieć co mówią lekarze jak im to zgłaszacie. Pozdrawiam Wszystkich

odpowiedzi: 8 20 lat temu

do Was

Tak mnie natchnęło, żeby napisać. Przejrzałam galerie, poczytałam Wasze historie. I zachciało mi się Wam napisać, że jesteście wspaniali. A może raczej nadzwyczajni? Trudno mi to określić. Pewnie wole...

odpowiedzi: 0 20 lat temu

czy ktoś miał półpasiec?

Miałam chłoniaka, NHL-DLBCL CD20+ IIB, 6 razy przyjęłam Mabtherę i CHOP a potem jeszcze autoprzeszczep, wszystko zakończyłam 20 grudnia. Jest ok. świetnie się czuję, tylko że najprawdopodobniej mam ob...

odpowiedzi: 14 20 lat temu

węzeł w okolicy nadobojczykowej

witam mam pytanko czy poiwiekszony wezel chlonny w okolicy nadobojczykowej musi wskazywac koniecznie na ZZ??? czy jego powiekszenie moze byc inna przyczyna. Taki owy "guzek" mam z lewej strony nad obo...

Wasza morfologia

Czy moglibyście zdradzić, jak wyglądała Wasza morfologia w tych pierwszych badaniach? Czy ona zawsze jest zła? Czy OB mieliście bardzo wysokie? Z góry dziękuję.

odpowiedzi: 13 20 lat temu

Przepis na syropek.. ma ktoś?

macie może jakis sprawdzony przepis na syrop wlasnej roboty..? na kaszel: suchy. zeby byl gesty i w miare smaczny.. [mam wymagania ]pewnie w Sieci sa jakies przepisy, ale wolalbym zrobic cos, co juz k...

CRP

co to jest za badanie CRP?? w jakim celu je sie wykonuje? i co ono ma pokazac?

odpowiedzi: 1 20 lat temu