Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

PET

Autor: Joanna • 19.01.2006 16:14 • 4 odpowiedzi

Joanna

19.01.2006 16:14

Odpowiedz

Jestem po 3 kursie ABVD. Dostałam skierowanie na PET. Tyle, że usłyszałam od dr prowadzącej, że najlepiej byłoby ten PET zrobić w przeciągu 2 tygodni, bo może sie okazac, że następna chemia jest zbędna. Niestety, czas oczekiwania w Bydgoszczy to ok 7 tygodni. Czy ja mogę cos zrobić? Do kogo sie udać, kogo prosić...?

baldi

19.01.2006 16:39

Odpowiedz

byc moze juz to zrobilas i byc moze to Ci w niczym nei pomoze ale warto przeczytac ten watek http://skocz.pl/WSpet tam znajdziesz bodajze telefon do Bydgoszczy, moze nazwisko czyjes nawet i probuj szczescia. tyle ode mnie, ja pet-o-sceptyk, wiecej sie nie wypowiem ;)

Michał

19.01.2006 21:39

Odpowiedz

O 17:14, dnia 2006-01-19 Joanna napisał(-a):

Jestem po 3 kursie ABVD. Dostałam skierowanie na PET. Tyle, >że usłyszałam od dr prowadzącej, że najlepiej byłoby ten PET >zrobić w przeciągu 2 tygodni, bo może sie okazac, że następna >chemia jest zbędna. Niestety, czas oczekiwania w Bydgoszczy >to ok 7 tygodni. Czy ja mogę cos zrobić? Do kogo sie udać, >kogo prosić...?

Niestety najlepiej działa skierowanie podpisane przez prof. Balcerowicza...

121277

20.01.2006 11:41

Odpowiedz

O 17:14, dnia 2006-01-19 Joanna napisał(-a):

Jestem po 3 kursie ABVD. Dostałam skierowanie na PET. Tyle, że usłyszałam od dr prowadzącej, że najlepiej byłoby ten PET zrobić w przeciągu 2 tygodni, bo może sie okazac, że następna chemia jest zbędna. Niestety, czas oczekiwania w Bydgoszczy to ok 7 tygodni. Czy ja mogę cos zrobić? Do kogo sie udać, kogo prosić...?

Z tego, co wiem, Pet najlepiej wykonac po miesiecznej przerwie od ostatniej chemii - bo chemia moze dac falszywy wynik. Przedyskutuj to z lekarzem, zadzwon do Bydgoszczy i zapytaj a potem ustal co i jak ze swoim lekarzem.

Pozdrawiam

joanna

21.01.2006 11:51

Odpowiedz

Z tego, co wiem, Pet najlepiej wykonac po miesiecznej przerwie od ostatniej chemii - bo chemia moze dac falszywy wynik. Przedyskutuj to z lekarzem, zadzwon do Bydgoszczy i zapytaj a potem ustal co i jak ze swoim lekarzem.

Pozdrawiam

Dzięki. Moja pani dr stwierdziła, że nie chce mnie niepotrzebnie truć, bo być może nic już nie ma. Owszem, mam szereg wątpliwości, bo z tego co wiem, to w wielu ośrodkach standardowo przy ziarnicy IIa stosuje się 6 ABVD i naświetlania. Dzwoniłam też kilka razy na infolinię i mam wrażenie, że lekarze w ten PET tak nie do końca wierzą. U mnie jest jeszcze sprawa wątroby, której powiększenie uznano za anomalię rozwojową (kilku lekarzy to potwierdziło) i być może decyzja mojej dr prowadzącej związana jest z tą wątrobą (bo nikt gwarancji nie da, że to jednak anomalia).