Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

gdzie sie leczyc?

Witam mam Nodular Sclerosis obecnie przebywam w Anglii i tu zaczolem leczenie. Mam tez oczywiscie mozliwosc powrotu do Polski(Rodzina, znajomi) gdzie jest sie lepiej leczyc w Posce czy w Anglii? Dziek...

odpowiedzi: 1 19 lat temu

Lymphomathon

6-go maja bede maszerowac ku czci osob ktore przegraly walke z chloniakiem, w imieniu wszystkich walczacych i tych ktorzy te ciezkie boje maja juz za soba.czy w Polsce istnieje jakies stowarzyszenie c...

odpowiedzi: 18 19 lat temu

niejednoznaczny PET

Witajciewczoraj wykonaliśmy badanie PET w Bygdoszczy, dziś dostaliśmy bardzo niejednoznaczny wynik:KLATKA PIERSIOWAw śródpiersiu, obustronnnie widoczne masy tkankowe wykazujące nieprawidłowy metaboliz...

odpowiedzi: 0 19 lat temu

mam wynik peta!!

Przed chwila listonosz wreczyl mi polecony list To moj wynik badania Pet z gliwic minelo chyba z 10 min zanim sie uspokoilam i otowrzylam .W badaniu fuzyjnym PET-TK wykonanym po 60 min od podania fl...

odpowiedzi: 8 19 lat temu

Prawdziwe oryginaly

Lezac w szpitalu poznaje sie duzo ciekawych ludzi, niekotrzy z nich okazuja sie prawdziwymi oryginalami. Mimo wszystko dochodzi do smiesznych sytuacji. Macie jakies zabawne wydarzenia, ktore was spotk...

odpowiedzi: 7 19 lat temu

dam radę pracowac w domu

prosze mi powiedzić czy dam rade pracować, chociazby w domu? jestem księgową)jedyną w firmie i moich czynnośc nie bedzie miał kto robic a nawet nie bedzie zorientowany w nich.z dnia na dzień trudno be...

odpowiedzi: 12 19 lat temu

BADANIA KRWI

MOZE KTOS MI POWIE DLACZEGO ZADNE BADANIA KRWI NIE WYKAZUJA ZZ?CZYTAM FORUM I DO TAKICH WAŁSNIE WNIOSKÓW DOCHODZE, ALE CZY PO CHEMII ONE SIE ZMIEIAJA ,OB WZRASTA?BO NIE ZA BARDZO ROZUMIE? WZRASTAJ NAG...

odpowiedzi: 11 19 lat temu

wyniki PET

oto co mam napisane na karcie z wynikami:W śródpiersiu przednim pojedyńcze węzły chłonne, największy zamostkowo 25mm bez patologicznego pobudzenia metabolicznego SUV do 2,2, w przedniej części prawej...

odpowiedzi: 0 19 lat temu

badanie kontrolne w czasie chemii

Witam, pisałam przed pierwszą chemią a teraz juz prawie połowa zaplanowanego leczenia. I znów pytanie do bardziej doświadczonych. Mam miec robione badania przed 8 podaniem ABVD i chce wiedziec czy po...

odpowiedzi: 10 19 lat temu

Jak wyglada badanie PET??

Witam serdecznie:) Mam pytanko 25 kwietnia mam badanie PET chciala bym sie dowiedziec jak ono sie odbywa tzn ile trwa czy wplywa na samopoczucie itp. i najwazniejsze czy wiecie ile trzeba czekac na...

odpowiedzi: 20 19 lat temu

Postep choroby

Witam.Mam do was pytanie. Jak szybko postepuje choroba ZZ. Jestem w stadium III B . Lekarz poinformowal mnie ze po uzyskaniu wszytskich wyniow czyli mniej wiecej za dwa tygodnie zacznie sie leczenie....

odpowiedzi: 8 19 lat temu

refundacja leków

Witam.Mam pytanie odnośnie refundacji wszelkich leków niezbędnych w leczeniu ZZ.Czy chorzy mają zapewnione wszelkie niezbędne leki,czy częściowo musicie sami pokrywać koszta leczenia tudzież wszczepi...

odpowiedzi: 11 19 lat temu

oby to tylko przeziebienie

witam.wlasnie wczoraj pojawily mi sie dwa male bobki-wezly,po lewej stronie szyji.jade na usg,bo zwariowac mozna,jakbym musial to wszystko jeszcze raz przechodzic.martwi mnie to.przez ostatnie dwa mie...

odpowiedzi: 5 19 lat temu

Dla kogo to forum?

Dla kogo to forum? Siedzę właśnie z pracy (tak, jest długi weekend) i przeglądam forum. Przeglądam, przeglądam i dochodzę do wniosku, że chyba najbardziej potrzebne jest autorom i chyba ich najbardzie...

odpowiedzi: 31 19 lat temu

czy to sie nigdy nie skonczy a strach nigdy nie minie?

Witam, dlaczego uporczywie dopada mnie mysl o tym (mimo tego ze jestem 7miesiecy w reemisji) ze znowu zachoruje dlaczego codzien macam wezly i wszystko interpretuje jako nowy objaw, dlaczego wciaz sie...

odpowiedzi: 18 19 lat temu