Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

jak wykryto zz???

Autor: klaudia • 03.03.2006 08:00 • 5 odpowiedzi

klaudia

03.03.2006 08:00

Odpowiedz

hej wszystkim! mam kilka pytan do zadania Wam. mam ogromna prosbe jesli byscie mogli napisac to jak wykryto u was chorobe zz? czy byly problemy zeby lekarze wiedzieli czy to akurat ta choroba. czytalam opowiadania Baldiego i Carinki i wyczytalam ze troche po lekarzach musieliscie sie nabiegac zanim postawili diagnoze. np. Carinka chodzila do laryngolego ktory nic nie stwierdzil odrazu. Kiedy odrazu sie pojdzie do onkologa czy on bedzie potrafil stwierdzic predzej nbiz Ci wszysci inni lekarze? pozdrawiam

baldi

03.03.2006 09:21

Odpowiedz

O 09:00, dnia 2006-03-03 klaudia napisał(-a):

Kiedy odrazu sie pojdzie do onkologa czy on bedzie potrafil stwierdzic predzej niz Ci wszysci inni lekarze?

wszystko zalezy od doswiadczenia lekarza, ale ja tak sobie mysle, ze chyba jednak onkolog szybciej by to sprawdzil.. to znaczy szybciej wdrozyl lepsze badania diagnostyczne.. chociaz.. gdybam.. sa jakies procedury - powiekszone wezly niekoniecznie musza oznaczac rozrost nowotworowy, przyczyn moze byc wiele, wiec - podejrzewam, ale nie wiem, NIE ZNAM SIE - pewnie i tak najpierw dalby jakis antybiotyk i nastepna wizyta za minimum dwa tygodnie..

ale z drugiej strony mysle sobie hola-hola.. nagle wszyscy po przeczytaniu objawow ZZ (poty, goraczka, swiad, BOLE WEZLOW - a pisze jak byk, ze przy zz wezly nie bola!!) zaleja przychodnie onkologiczne i beda szukac u siebie nowotworu? doprowadziloby to do paranoi, przepelnienia i tak zapchanych juz do granic wytrzymalosci osrodkow.

z trzeciej.. a kto ma wykryc u nas nowotwor jesli nie my sami? my jestesmy tylko liczba w statystyce.. czy ktos sie tym przejmuje? chyba tylko my sami..

klaudia

03.03.2006 10:06

Odpowiedz

a czy koniecznie nie bolace wezly chlonne musza oznaczac nowotwor??

Asica

03.03.2006 11:07

Odpowiedz

O 11:06, dnia 2006-03-03 klaudia napisał(-a):

niekoniecznie..

baldi

03.03.2006 13:26

Odpowiedz

O 10:21, dnia 2006-03-03 Baldi napisał(-a):

O 09:00, dnia 2006-03-03 klaudia napisał(-a):

powiekszone wezly niekoniecznie musza oznaczac rozrost nowotworowy

niekoniecznie :/

klaudia

05.03.2006 18:49

Odpowiedz

dziekuje Wam za odpowiedzi!!!!