Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wyczekiwanie

Autor: Stasia • 24.02.2006 10:23 • 2 odpowiedzi

Stasia

24.02.2006 10:23

Odpowiedz

Witam wszystkich goszcze na tej stronie od tygodnia i już nie mogę siedzieć cicho bo czekanie doprowadza mnie do szału. Problem dotyczy mojego męża (35 lat). Od listopada kaszle i według lekarzy była to infekcja 2 razy brał antybiotyki. Pozawaleniu sie hali w katowicach oddał krew po tym fakcie juz wieczorem zauważył pod prawą pachą powiększony bolesny węzeł.Poszedł z tym do lekarza, który skierował go na zdjęcie RTg. Na zdjęciu ogromne serce ( taka była diagnoza) ale ze względu na kaszel trafił na oddział chorób pluc. Po konsultacji z onkologiem stwierdzono nowotwór węzłów chłonnych ale jeszcze nie wie jaki, guz w śródpiersiu, powiększona śledziona i trzustka.Pobrano węzeł chłonny do badania.Mam pytanie jak długo czeka się na wynik? Objawy mojego męża: niebolesne powiększenie węzłów chłonnych, ból kłujący z tyłu pleców, temperatura raz na jakiś czas do 38, węzłu przesuwalne. Czy ktoś z was miał podobnie? Czy ktoś leczył się w I.O. w Gliwicach. Mego męża badała dr Kiełkowska. Co mam dalej robić?

baldi

24.02.2006 10:33

Odpowiedz

O 11:23, dnia 2006-02-24 Stasia napisał(-a):

Pobrano węzeł chłonny do badania.Mam pytanie jak długo czeka się na wynik?

standardowo okolo 14 dni. czasem dni 3, czasem ponad 30.

Mego męża badała dr Kiełkowska. Co mam dalej robić?

nie podawac nazwisk lekarzy. dla wlasnego dobra (moga Cie pozniej oskarzyc o rozne rzeczy - byly juz tutaj takie przypadki).

Teresa

24.02.2006 10:34

Odpowiedz

O 11:23, dnia 2006-02-24 Stasia napisał(-a):

.Mam pytanie jak długo czeka się na wynik? Co mam dalej robić?

zalezy gdzie ten wezeł bedzie badany.....ale tak od trzech tygodni do miesiaca trwa ..Narazie nic nie rob.....poczekajcie na wynik.Pozdrawiam