Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

kuracja antynowotworowa

hej to znowu ja, ale przeczytajcie prosze:Artykuł: Totalna kuracja antyrakowa Odpisy artykułów prasowych na tematleczenia głodem i dietąZałączenie opracowań było możliwe dzięki uprzejmej zgodzie wła...

odpowiedzi: 13 19 lat temu

wynurzenia zakompleksionego polaczka

Szczęsliwie dwie choroby nowtoworwe mam za sobą, od jednej minęło 21 lat, od drugiej za tydzień minie 10 lat.Na codzień obcuję z onkologią - tym razem dziecięcą. Doświadczenie zebrałam wszechstronne -...

odpowiedzi: 1 19 lat temu

wysoki cukier

witajciemam pytanie, czy ktoś z Was w trakcie chemii miał problemy z wysokim cukrem jako efektem encortonu? jeśli tak to czy lekarze coś z tym robili czy twierdzili że samo przejdzie?pozdrawiam wszyst...

odpowiedzi: 3 19 lat temu

czy ciezkie przezycia moga miec wplyw na zachorowanie?

czy ktos wie moze czy dlugotrwaly stres i nerwy mogly sie przyczynic do zachorowania na ZZ? jest to dla mnie wazne gdyz ja mimo ze mam 19 lat juz bardzo duzo przezylam tj. ciezka sytuacja rodzinna ojc...

odpowiedzi: 14 19 lat temu

ludzie zainteresujcie sie tez samoleczeniem

moim zdaniem, glodowka i urynoterapia sa bardzo pomocne, szczegolnie przed zastosowaniem chemii. Mechanizm działania głodówki jest prosty. Wiadomo, że krew i limfa dochodzą do wszystkich organów i tka...

odpowiedzi: 31 19 lat temu

Pytania :)

Witajcie!Kiedyś pisałam ze moje węzły budzą podejrzenie ziarnicy i niestety po miesiącu dostałam wynik ze to jednak ziarnica. NsI CSIIA dostałam ABVD 6 cykli. Leczę się we Wrocławiu a moja pani onkolo...

odpowiedzi: 15 19 lat temu

ciśnienie i tętno

to znowu ja!i znowu pytanie! :-)czy podwyższone ciśnienie (147/85) i tętno (97) to normalne zmiany podczas przyjmowania chemioterapii? przed miałem 120/60 i tętno 60-70.

odpowiedzi: 2 19 lat temu

Półpasiec głowy

Jak postępować po smarowaniu głowy Pudrodermem? Czy za każdym razem trzeba zmyć poprzednie nałożenie mleczka, czy należy pozostawić, ale wtedy robi się skorupa nie do wytrzymania?

a propo neupogenu....

ja po neupogenie w 1 miesiac uroslam 1cm czy wiecie cos na ten temat czy to mozliwe bo sa to tylko moje przypuszczenia moj lekarz nawet mnie nie wysluchal

odpowiedzi: 10 19 lat temu

"Nadzieja to czas bez pożegnań"

Dzisiaj mija rok od śmierci Mirka...pamiętajmy o Nim .....i o wszystkich, którzy odeszli ..... choć są obecni gdzieś obok...blisko i służą nam pomocą....obecni w naszych sercach:)...Prośmy dla nich o...

odpowiedzi: 1 19 lat temu

Moja corka przy podsumowaniu leczenia cytostatycznego ma miec usg szyi.

Moja corka w nastepnym tygodniu ma podsumowanie leczenia cytostatycznego.W listopadzie postawiono diagnoze ZZ zajecie węzłów chlonnych szyjnych , nadobojczykowych. Od lekarza prowadzacego dowiedzialam...

odpowiedzi: 11 19 lat temu

Czy ziarnicą można sie zarazić? :(

bardzo prosze o dopowiedź.. czytałam na waszej stronie, ze ziarnica nie jest zaraźliwa natomiast można się zarazić wirusem drogą kropelkową który jest odpowiedzialny za rozwój choroby :( proszę o jaśn...

odpowiedzi: 7 19 lat temu

problemy żołądkowe

WitamPierwszy raz zajrzałam na tą stronkę w styczniu.Szukałam labolatorium, żeby szybciutko zrobić badanie węzła i trafiłam tutaj. Po przeczytaniu objawów choroby juz wiedziałam, że moja siostrzyczka...

odpowiedzi: 8 19 lat temu

gorączka po ziarnicy

Jestem juz 5 lat po zakonczonej terapii. Nigdy wczesniej po zakonczeniu leczenia nie mierzylem sobie temperatury. Od wrzesnia 2006 roku zaczalem ja mierzyc i okazalo sie, ze zazwyczaj mam podniesiona...

odpowiedzi: 13 19 lat temu

pytanko-pólpasiec

Mam pytanko,czy ktos z Was miał przy połpascu zaatakowana tylko głowe...bo mnie to chyba spotkało,mowie chyba bo to moja diagnoza bo nie ma dzis zadnego lekarza na mojej wsi)).Na czole,powiece mam zm...