Ogólne
choroba Hashimoto po zz
Witam wszystkich. Moja corka jest juz rok i trzy miesiace po leczeniu. I wciaz cos. Juz wtedy wiedzialam jak bardzo ciezka jest ta choroba i jakie skutki uboczne niesie za soba. Nikola ma stwierdzona...
Bol kosci...
Czy po naswietlaniach moze nastapic wzmorzony bol kosci tzn. rece, nogi...itp.???
Agata Mróz
Agatko [*]
swędzenie - przyczyna
Czy ktoś z Was wie jaki jest mechanizm powodujący świąd skóry w ziarnicy? Czy to ma jakiś związek z neutrofilami? Co powoduje, że skóra swędzi?
tylko podżuchwowe
Witam, u mnie proces diagnostyczny w toku (od listopada) i dalej nic nie wiem. Dzisiaj po raz kolejny robiłam USG wezłów i tym razem wyszło, że powiększone mam jedynie pod żuchwą - z lewej strony norm...
pytanie o węzły
zwracam się do Was jako doświadczonych w kwestii węzłów. od paru miesięcy co chwilę jestem przeziębiona, na początku wyczułam 3 kulki na szyi - 2 antybiotyki, które były zapisane bez sensu i nie wiado...
Dziekuje.....
Dziekuje Wam za odzew. Bardzo bylam zmartwiona, ze wezmiecie mnie za jakas wyrodna zone. Ale skoro mnie nie potepiacie to nie jest ze mna jeszcze tak zle.Jest mi go bardzo zal, ale wszystko ma swoje g...
NHL- zmiany pod powiekami obu oczu
witam :)w maju 2006 r zauważyłam u siebie dziwne zmiany pod powiekami- największe pod powieką górną oka lewego,wyglądało to tak jakbym miała druga powiekę. Po wstępnej diagnozie, z podejrzeniem NHL sk...
Bezsilnosc
Witam Was serdecznie i cieplutko pozdrawiam!!!!!!Moze nie potrafie tak pisac jak Wy. moze nie umiem przekazac Wam tego co bym chciala, ale sprobuje. Jestm zona , jak wiecie, chorego na ziarnice Jasia....
poty nocne
Witam, na poczatku chcialem pochwalic autorow strony za profesjonalizm w jej tworzeniu.Mam pytanie odnosnie potow nocnych. Jaka jest ich intensywnosc w przypadku ziarnicy? czy zlewny poty to takie, w...
pakiety wezlow
witam.poltora roku temu bylem tutaj z prosba o pomoc. okazalo sie ze mam sarkoidoze. 4 tygodnie temu zauwazylem powiekszony wezel chlonny w prawej pachwinie. zaczalem go rozgniatac i wyszlo troche krw...
mam wyniki - połowa leczenia
Witam,odebrałam wyniki CT brzucha i k/p.Badanie robione było po 6 wlewie.I: przed leczeniem: pakiet 140/80mm,16mm plynu w oplucnej,pakiet w szyi i jeszcze wązly powiakszone.po VI wlewie: pakiet 60/66...
Prosze o radę
Witam!Mam 24 lata i od jakichś 5 lat jestem stałą pacjentką Poradni Hematologii w jednym z krakowskich szpitali.Zaczęło się od mononukleozy zakaźnej, którą "złapałam" prawie 6 lat temu i w której wyni...
ból gardła
Witam, napiszcie proszę czy kogoś przed zdiagnozowaniem zz bolało gardło? Jeżeli tak to jaki to był ból - codziennie czy co jakiś czas, lekki, mocny itd. I jeszcze jedno jeżeli mogę: czy u kogokolwiek...
Norma LDH
Przeczytałam tutaj, że norma LDH wynosi 120-240 U/L A u mnie w wynikach jest 269, przy wartościach oczekiwanych 240-480. W internecie też znalazłam i jedne i drugie wartości. Ktoś wie na czym polega r...