Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Zaleczona czy wyleczona(??)

Czy przy takiej chorobie jak ZZ po uzyskaniu remisji można mówic że jest sie wyleczonym czy zaleczonym? Czy taka chorobę można wogóle całkowicie wyleczyć?

odpowiedzi: 17 17 lat temu

Brak apetytu....

Czy po naswietlaniach jamy brzusznej moze wystapic brak apetytu?? Martwimy sie z mezem, ale ja jestem zdania, ze to jest oczywiste, bo to przeciez mam duzy wplyw na narzady wewnetrzne. Prosze napiszci...

odpowiedzi: 0 17 lat temu

Ziarnica a wojsko

Czy to, że choruje na ziarnice powinno wystarczyć konowałom z wojskowej komisji lekarskiej do tego, żeby mi wreszcie dali spokój?? W najbliższy poniedziałek muszę się stawić na komisję lekarską, którą...

odpowiedzi: 5 17 lat temu

ciąża po leczeniu

Witajcie!W 2001 zakończyłam szczęśliwie leczenie. Byłam leczona chemioterapią jak i radioterapią. Chciałabym się zapytać czy są na forum mamy, które urodziły swoje maleństwa po zakończeniu leczenia? A...

Audycja radiowa nt chłoniaków

W tą niedzielę 07.09.2008 w radiu TOK FM http://serwisy.gazeta.pl/tokfm/0,0.html o godzinie 11-tej w ramach cyklicznego programu "U TOKtora" będzie audycja nt chłoniaków. Gościem będzie prof Wiesław J...

odpowiedzi: 4 17 lat temu

Witam Was wszystkich!!

Chcialam Was zapytac czy po naswietlaniu jamy brzusznej ( 26 naswietlan),ktore zakonczyly sie w lutym moze wystapic u meza brak apetytu? Martwimy sie tym stanem , ale myslimy ze tak sie zdarza. Poza t...

odpowiedzi: 0 17 lat temu

wyniki po 12 ABVD

Dzisiaj odebrała wyniki po 12 ABVD.Na początku pakiet o wymiarach 140/70, w połowie leczenia 60/66.I ostateczny wynik po 12 ABVD 70/61. Jestem załamana, myslałam że znacznie mniej mi zostało i czekać...

odpowiedzi: 21 17 lat temu

Ja również wygrałam

Witam Was Ziarniaki:) Obecnie jestem już po leczeniu zz, którą wykryto u mnie w styczniu tego roku (NS I CS IIIBX). Wiadomo jak taka wiadomość wpłynęła na mnie, na moich bliskich...wszyscy z Was to do...

udało się wygrałam

dzisiaj wróciłam ze szpitala jestem bardzo szczęśliwa bo mam całkowitą remisję udało mi się wygrać najgorszą walkę w życiu życzę takiej wygranej wszystkim ziarniakom

sauna...

czesc;) słuchajcie jestem jakieś 3 tyg. po zakończonym leczeniu a już jakieś ponad 6tyg po ost chemii, ostatnio usłyszałam gdzieś ze osobom z 'problemami' onkologicznym nie wolno chodzić do sauny? czy...

odpowiedzi: 1 17 lat temu

kłopoty z oddychaniem

Witajcie KochaniDwa tygodnie temu zakończyła przyjmować ABVD - 12 szt. Od około półtora tygodnia mam ogromne duszności, z ledwością mogę wejść na 2 piętro, czasmi dusi mnie suchy kaszel ale sporadyczn...

szpiczak mnogi

Witam. Wróciłam wczoraj z Instytutu Reumatologii. Na sali leżałam obok mojej rówieśnicy (prawie) - 34 lata, która moim zdaniem byłą diagnozowana w kierunku szpiczaka mnogiego. Zresztą... na 99% to nie...

odpowiedzi: 4 8 lat temu

Czy badacie poziom miedzi we krwi?

Lekarz zlecal mi badanie morfologii ,LDH i miedzi co 3 miesiace.W nowej poradni juz tego badania miedzi nie zleca.Czy waszym zdaniem jest ono wazne?Moze nowa poradnia ma mniej funduszy na badania i...

Co się dziej po tomografii

Moja siostra ma IVa stopień zz. Po tomografii komputerowej zawsze czuje się bardzo źle żeby nie powiedzieć jeszcze gorzej. Jej skóra to jedno wielkie poparzenie, piecze swędzi i jest czerwona do tego...

odpowiedzi: 7 17 lat temu

czy da się jeszcze cos zrobic???

Dzień dobryBardzo często korzystam z Waszej strony, ale jakoś nigdy jeszcze aktywnie w niej nie uczestniczyłam.Mój ojciec od prawie 7 lat walczy z ziarnicą złośliwą. Rokowania były dobre.Silny organiz...