Ogólne
nowotwór złośliwy
wITAM SERDECZNIE wszystkich mam ważne pytanie i jeżeli jest ktoś w stanie mi pomóc bardzo prosze o kontakt na gg. Chcem pomóc kuzynce jej córka ma 18 lat i nie dawno dowiedziała się że ma nowotwór zło...
hipoecho wezly
czy mial ktos z Was hipoechogeniczne powiekszone wezly chlonne, ktore okazaly sie niczym szczegolnym? [nie zwiazane z nawrotem na przyklad..]
ciąża po przesunięciu jajników
jestem po przesunięciu jajników (zabieg wykonany przed radioterapią w celu uniknięcia ich zniszczenia i menopauzy)Jak to w praktyce jest z zajściem w ciążę? Lekarz go wykonujący powiedział, że na 100%...
wynik usg
witamdzisiaj miałam robione USG węzłów chłonnych, opis wygląda następująco: "Slinianki podżuchwowe i przyuszne z nieposzerzonymi przewodami. W ślinianceprzyusznej prawej widoczne są pojedyncze powięks...
czy zawsze wraca i jak szybko?
czy po ABVD ziarnica lubi wracac? jesli tak jak szybko? piszcie swoje doswiadczenia...
rozmiar guza???????
Cześć. Mój chłopak choruje na ZZ NSII. Przewidziane leczenie 6xABVD plus ewentualnie radio. Przed leczeniem mial zdjecie klatki piersiowej i rozpoznanie guza w śródpiersiu (wymiarów lekarz nie podał...
Szukam kogos z Gliwic
Witam, czy jest ktos kto zmagal sie z choroba a mieszka w Gliwicach? chetnie poznam bratnia dusze i chcialam zapytac o lekarzy w Gliwicach itp...prosze o kontakt.
Badania kontrolne w nowym roku
Witam!Właśnie próbowałem się umówić na badanie kontrolne - TK klatki piersiowej - 3 lata w remisji. I ku mojemu zaskoczeniu, dowiedziałem się, że teraz nad moimi badaniami kontrolnymi będzie czuwał le...
Candida - kandydoza - drożdżyca
Hej hej, poszedłem wczoraj do gastrologa na gastroskopie. Bo w brzuchu mi burczało bardzo, szczególnie nad ranem :) I okazało się, że mam ciekawe życie wewnętrzne. Lekarz znalazł mi drożdżaki w przeły...
Pierwsza wizyta u onkologa-zyli jak sie nie dac zbyc?
Witam serdecznie :)Mam nadzieję, że nie zostanę z wami na długo, choc przyznaję, że podczytując "znalazłam" wiele bardzo sympatycznych osób :)Mam kilka pytań:1. Jak przygotowac się do wizyty u onkolog...
Rzesy:)
Witam, takie pytanie, jestem 5 tyg po zakonczonej chemii, juz praktycznie calkiem odrosly mi brwi, na glowie tylko taki meszek urosl.....a rzesy nic z tego...czy pamietacie jak to z rzesami u was bylo...
Podajcie dobrych lekarzy w Warszawie.
Hej,Czy można zrobić tu taką listę lekarzy, którzy szybko zdiagnozowali chłoniaka (onkologów rzecz jasna z warszawy)? I listę lekarzy (dobrych), którzy ją u Was leczyli? Myślę, że będzie to przydatne...
Jak wyglądają powiększone węzły na grubej szyji?
Witam Wszystkich.Czy na grubej męskiej szyji też powiększone węzły chłonne będą widoczne gołym okiem? Nie wiem jak zbadać mojego mężczyznę:( Jest dosyć wysokim, potęznym facetem i ciężko palcem wybada...
ograniczone przeszczepy w nowym budzecie
witam,wczoraj bylem na spotkaniu z onkologiem, ktory to powiedzial mi, ze w nowym budzecie znaczaco zostanie ograniczona liczba przeszczepow? wie ktos cos wiecej o tym? to jakas paranoja..
transtec
Czy ktoś z Was miał plastry przeciwbólowe transtec?Jeśli tak to jak sie po nich czuliście?