Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Prosze o radę

Autor: Aga84 • 29.05.2008 16:11 • 0 odpowiedzi

Aga84

29.05.2008 16:11

Odpowiedz
Witam!
Mam 24 lata i od jakichś 5 lat jestem stałą pacjentką Poradni Hematologii w jednym z krakowskich szpitali.
Zaczęło się od mononukleozy zakaźnej, którą "złapałam" prawie 6 lat temu i w której wyniku utrzymuje mi się "odwrócony" rozmaz krwi (limfocyty ok.50%, monocyty ok.20-30%). Regularnie co 4 miesiące jestem na wizycie kontrolnej u hematologa, który bada moje węzły chłonne ( szyjne i pod pachami) oraz brzuch i zawsze słyszę, że "nic złego się nie dzieje". Dodatkowo LDH, ALAT i OB zawsze w normie, a i morfologia z rozmazem średnio raz do roku wychodzi prawidłowo :]
Jednak od jakiegoś czasu obserwuję u siebie poty nocne(3-4 noce w miesiącu) i łamanie w kościach ( średnio raz w miesiącu przez kilka dni), których wcześniej jakoś nie kojarzyłam z objawami choroby i dopiero niedawno zaczęłam szperać i internecie. Nie zachwyciło mnie oczywiście to, co znalazłam :|
W związku z tym prosze o radę - czy powinnam biec w te pędy do onkologa czy przeczekać miesiąc na wizytę u hematologa ( 1 lipca) i z nim podzielić się obawami?
Dodam, że niecałe 4,5 roku temu miałam badany szpik i węzły chłonne na USG - oba badania wykazały, że nia ma obaw do niepokoju. Jednak te stałe wizyty w poradni sprawiają, że czuję jakbym nosiła w sobie bombę z opóźnionym zapłonem :|
Proszę, poradźcie co mam ze sobą zrobić.
Aga