Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

samotność

Witam.kto z Was spotkał sie z problemem samotności w czasie choroby ,a potem i po chorobie, "zniknięciem" wszystkich "przyjaciól" i jakby zapomnieniem że jeszcze człowiek istnieje.

odpowiedzi: 14 17 lat temu

9,5 roku po przeszczepie

Po zabiegu torekoskopi stwierdzono mesotheliomarak miedzynabłonkowy opłucnej.jutro dzwonie do lekarza w celu konsultacji i ewentualnego leczenia.Wyniki krwi bardzo dobre.Znów wymusiłam badania od le...

odpowiedzi: 10 17 lat temu

RTG

Od 3 tygodni mam kaszel (raz większy raz mniejszy) i rodzinna wysłała mnie na RTG. Jestem dwa lata w remisji i ostatnie (a zarazem pierwsze po leczeniu)RTG miałam w październiku 2007 r. Lekarka nie ka...

odpowiedzi: 6 17 lat temu

płyn w opłucnej

Własnie jestem po dwóch pobytach w szpitalu.Podczas pierwszego miałam porobione wszystkie badania dotyczace płuc,i spuszczony płyn...troche go było ,bo 1220 ml,ale spowrotem sie pojawił po kilku dniac...

odpowiedzi: 2 17 lat temu

ob przy nawrocie

chce wszystkich uczulic na ob maz przy nawrocie mial ob5 takze nie zawsze ono jest podwyzszone pozdrawiam wszystkich

odpowiedzi: 0 17 lat temu

płytki po przeszczepie

witajcie, mama dochodzi do siebie po przeszczepie ( marzec br.), jest niby lepiej, ale po początkowych problemach ze zbyt niskim poziomem płytek krwi ( PLT),( urosły do ok. 60tys.) po ok 2 miesiącach...

odpowiedzi: 0 17 lat temu

Nowy ziarniak :]

jakiś przeszło tydzień temu usłyszałem diagnoze: ziarnica, po czasie dotarło do mnie co to jest, że będę musiał walczyć o życie ze złośnicą.Jestem w tym zielony, chciałbym się spytać weteranów jak zno...

odpowiedzi: 52 17 lat temu

Czy USG daje pewność?

WitamTydzień temu w poniedziałek zauważyłam twardy mały ok 1 cm bezbolesny guzek po prawej stronie szyji. Bardzo szybko rósł, w piątek miał już 3 cm na 1,2 cm. Bardzo sie przestraszyłam. Poszłam do le...

odpowiedzi: 4 17 lat temu

Solarium

Witajcie!Mam pytanie czy ktos po wyleczeniu z"Zirnicy"korzystal z solarium?

odpowiedzi: 12 17 lat temu

badanie pet..

czeka na badanie pet,które ma wszystko wyjasnic bardzo sie boje.

odpowiedzi: 4 17 lat temu

HCV a przeszczep szpiku

Witam. Bardzo proszę o odpowiedź, jeśli ktoś się orientuje w sprawach przeszczepów. Mam nawrót ziarnicy i chciałabym się dowiedzieć czy jeśli będzie konieczny przeszczep szpiku, a jestem zarażona HCV,...

odpowiedzi: 1 17 lat temu

Życie w irlandi po ziarnicy!!

Witam wszystkich!!Mój mąż dostał ofertę pracy w Irlandii. Postanowiliśmy tam wyjechać. Staraliśmy się o MedicalCard, jednak nasz wniosek nie został pozytywnie rozpatrzony. Po prostu takie ubezpieczeni...

odpowiedzi: 6 17 lat temu

papierosy

Czesc! Jestem w remisji juz dwa lata.Niby wszystko aktualnie jest ok, ale nurtuje mnie sprawa palenia papierosow...Nie jestem nalogowym palaczem lecz czasem siegam po tan specyfik. Jak to sie ma do zz...

odpowiedzi: 3 17 lat temu

antykoncepcja po przeszczepie

tekst pytanie do dziewczyn,chcialabym abyscie podzielily sie swoimi doswiadczenia zwiazanymi z braniem tabletek antykoncepcyjnych jesli moge prosic to rowniez piszcie nazwy tabletek,bardzo prosze osob...

odpowiedzi: 15 17 lat temu

Wynik usg

HejkaProszę pomóżcie mi mam wyniki usg oto opis : w prawej pasze w miejscu palpacyjnego wyczuwalnego zgrubienie widoczny podłużnego kształtu wezeł chłonny o gładkich granicach wlk. 19,5 mm z wyraźnie...

odpowiedzi: 2 17 lat temu