Ogólne
samotność
Witam.kto z Was spotkał sie z problemem samotności w czasie choroby ,a potem i po chorobie, "zniknięciem" wszystkich "przyjaciól" i jakby zapomnieniem że jeszcze człowiek istnieje.
9,5 roku po przeszczepie
Po zabiegu torekoskopi stwierdzono mesotheliomarak miedzynabłonkowy opłucnej.jutro dzwonie do lekarza w celu konsultacji i ewentualnego leczenia.Wyniki krwi bardzo dobre.Znów wymusiłam badania od le...
RTG
Od 3 tygodni mam kaszel (raz większy raz mniejszy) i rodzinna wysłała mnie na RTG. Jestem dwa lata w remisji i ostatnie (a zarazem pierwsze po leczeniu)RTG miałam w październiku 2007 r. Lekarka nie ka...
płyn w opłucnej
Własnie jestem po dwóch pobytach w szpitalu.Podczas pierwszego miałam porobione wszystkie badania dotyczace płuc,i spuszczony płyn...troche go było ,bo 1220 ml,ale spowrotem sie pojawił po kilku dniac...
ob przy nawrocie
chce wszystkich uczulic na ob maz przy nawrocie mial ob5 takze nie zawsze ono jest podwyzszone pozdrawiam wszystkich
płytki po przeszczepie
witajcie, mama dochodzi do siebie po przeszczepie ( marzec br.), jest niby lepiej, ale po początkowych problemach ze zbyt niskim poziomem płytek krwi ( PLT),( urosły do ok. 60tys.) po ok 2 miesiącach...
Nowy ziarniak :]
jakiś przeszło tydzień temu usłyszałem diagnoze: ziarnica, po czasie dotarło do mnie co to jest, że będę musiał walczyć o życie ze złośnicą.Jestem w tym zielony, chciałbym się spytać weteranów jak zno...
Czy USG daje pewność?
WitamTydzień temu w poniedziałek zauważyłam twardy mały ok 1 cm bezbolesny guzek po prawej stronie szyji. Bardzo szybko rósł, w piątek miał już 3 cm na 1,2 cm. Bardzo sie przestraszyłam. Poszłam do le...
Solarium
Witajcie!Mam pytanie czy ktos po wyleczeniu z"Zirnicy"korzystal z solarium?
badanie pet..
czeka na badanie pet,które ma wszystko wyjasnic bardzo sie boje.
HCV a przeszczep szpiku
Witam. Bardzo proszę o odpowiedź, jeśli ktoś się orientuje w sprawach przeszczepów. Mam nawrót ziarnicy i chciałabym się dowiedzieć czy jeśli będzie konieczny przeszczep szpiku, a jestem zarażona HCV,...
Życie w irlandi po ziarnicy!!
Witam wszystkich!!Mój mąż dostał ofertę pracy w Irlandii. Postanowiliśmy tam wyjechać. Staraliśmy się o MedicalCard, jednak nasz wniosek nie został pozytywnie rozpatrzony. Po prostu takie ubezpieczeni...
papierosy
Czesc! Jestem w remisji juz dwa lata.Niby wszystko aktualnie jest ok, ale nurtuje mnie sprawa palenia papierosow...Nie jestem nalogowym palaczem lecz czasem siegam po tan specyfik. Jak to sie ma do zz...
antykoncepcja po przeszczepie
tekst pytanie do dziewczyn,chcialabym abyscie podzielily sie swoimi doswiadczenia zwiazanymi z braniem tabletek antykoncepcyjnych jesli moge prosic to rowniez piszcie nazwy tabletek,bardzo prosze osob...
Wynik usg
HejkaProszę pomóżcie mi mam wyniki usg oto opis : w prawej pasze w miejscu palpacyjnego wyczuwalnego zgrubienie widoczny podłużnego kształtu wezeł chłonny o gładkich granicach wlk. 19,5 mm z wyraźnie...