Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Woda w płucach

Witam!Mam 29 lat. 15 lat temu moja, która jest z tego samego roku co ja, zachorowała na raka kości. Odjęto jej nogę powyżej kolana i leczono chemią. Choroba nie wróciła i nie było żadnych objawów jej...

odpowiedzi: 0 17 lat temu

Układ pokaromowy.

Mam pytanie do chorych na ZZ. Czy mieliście przed leczeniem problemy z układem pokarmowym (biegunki, zaparcia, bóle ) ?

odpowiedzi: 2 17 lat temu

POCE SIE

jestem 3 lata po przeszczepie jak zasne to po 1-2 godzinach obodzę sie jestem zalany potem co sie dzieje Czy to wróciło POMÓŻCIE czekam na wasze wypowiedzi Andrzej

odpowiedzi: 1 17 lat temu

Wycięcie węzła w pachwinie...

Witam,Będę miał zabieg wycięcia węzła do badania w dole pachwinowym, ma być znieczulenie miejscowe. Chciałbym zapytać się, czy ten zabieg jest bezpieczny (tak jak przekonują lekarze), czy mogą być jak...

odpowiedzi: 3 17 lat temu

radioterapia

Hejkamam pytanie jestem w trakcie radioterapii i mam naswitlane śródpiersie i obojczyki i te wezełki z obojczyków sa nadal wyczuwalne czy to oznacza że radio nie działa czy poprostu juz takiej wileko...

odpowiedzi: 6 17 lat temu

choroby reumatoidalne a zz

Dla tych co mnie pamiętają i są w podobnej sytuacji - moja diagnostyka węzłów trwa nadal i coraz więcej wskazuje na tzw. zespół sjogrena. W najbliższym czasie kładę się do Instytutu Reumatologii w cel...

problemy z tarczycą po leczeniu ...

Witam wszystkich! Mam pytanko, czy ktoś z Was miał problemy z tarczycą po leczeniu(chemio, radio)?? Co prawda ZZ pozbyłyśmy sie już ale przyplątał sie teraz inny problem a mianowicie wysoki czynnik TS...

odpowiedzi: 15 17 lat temu

2 lata w remisji :-)

Hej!Chciałam podzielić się z wami radosną dla mnie informacją.Dokładnie dwa lata temu dowiedziałam się że jestem zdrowa :-) :-) To już dwa lata w remisji :-) :-)Jak ten czas szybko leci....Dziękuje wa...

odpowiedzi: 17 17 lat temu

BAC - wynik

Witam, odebrałam wynik BAC - węzły odczynowe. Teraz krótkie podsumowanie: od listopada zeszłego roku powiększone węzły podżuchwowe do 25mm, lekko szyjne około 10mm, pachowe około 15mm, lekkie stany po...

odpowiedzi: 7 17 lat temu

Zdrowe ząbki przed przeszczepem

Witam wszystkich! Ostatnio dowiedziałam się że idąc na przeszczep trzeba mieć wszystki ząbki wyleczone. Czy miał ktoś przypadek że przed przeszczepem miał wyrwane niewyleczone zęby które dało się jesz...

plodnosc po beacoppie

mam pytanie , jesli chodzi o plodnosc po chemii beacopp.lekarz powiedzial mi wczoraj ze byloby dobrze zabezppieczyc komorki jajowe..niezupelnie wiem na czym to polega..czy rzecywiscie isnieje duze zag...

odpowiedzi: 1 18 lat temu

Słonce

Witam, moze temat byl poruszany ale takiego nie znalazlem.Jestem juz po 8 cyklach "drinkow"(koniec listopad) oraz 24 naswietlankach(wrzesien) szyi oraz klatki piersiowej. W wakacje planuje wyjazd do c...

odpowiedzi: 9 18 lat temu

PET zamiast biopsji - co myślicie?

Dumam i dumam co zrobić z tymi moimi "hypoechogenicznymi podżuchwowcami" i chciałam Was zapytać co sądzicie o tym, żeby zrobić PET zamiast biopsji (wyciąć węzła mi nikt nie chce, że niby za bardzo ryz...

odpowiedzi: 28 18 lat temu

wycięcie węzła podżuchwowego

Napiszcie proszę czy ktoś z Was miał wyciętego węzła spod żuchwy w celu postawienia diagnozy? W CO w Wa-wie dowiedziałam się, że tego węzła mi nie wytną bo węzłów z tej okolicy się nie pobiera i to je...

odpowiedzi: 0 18 lat temu

koniec leczenia!!!!

Witam i już skończyłam leczenie.Wybrałam 12ABVD nawet dobrze zniosłam (2xmdłości)włosy całkiem nie wypadły ale bardzo się przerzedziły,żyły no, ich już nie ma.Naświetlenia to była bajka a lampek miała...

odpowiedzi: 2 18 lat temu