Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

poty nocne

Autor: Radecky • 29.05.2008 08:46 • 4 odpowiedzi

Radecky

29.05.2008 08:46

Odpowiedz
Witam, na poczatku chcialem pochwalic autorow strony za profesjonalizm w jej tworzeniu.

Mam pytanie odnosnie potow nocnych. Jaka jest ich intensywnosc w przypadku ziarnicy? czy zlewny poty to takie, w ktorych trzeba zmieniac posciel? Ja od jakiegos czasu, co mniej wiecej drugi, trzeci dzien, budze sie w nocy troche przypocony w okolicach szyi i na skroniach. Reszta sucha, choc szyja czasem spocona do tego stopnia, ze musze zmieniac koszulke.
Nie mam powiekszonych wezlow (choc nie wiem jak wyglada stan np tych niedostepnych do badania palpacyjnego) ani stanow podgroaczkowych.
Czy powiniem sie martwic?

Z gory dzieki za jakikolwiek odzew...

madzia1

30.05.2008 21:23

Odpowiedz

O 10:46, dnia 2008-05-29 Radecky napisał(-a):

Witam, na poczatku chcialem pochwalic autorow strony za profesjonalizm w jej tworzeniu.

Mam pytanie odnosnie potow nocnych. Jaka jest ich intensywnosc w przypadku ziarnicy? czy zlewny poty to takie, w ktorych trzeba zmieniac posciel?

różna - jedni się pocą mniej, drudzy więcej, a jeszcze inni wcale

Ja od jakiegos czasu, co mniej wiecej drugi, trzeci dzien, budze sie w nocy troche przypocony w okolicach szyi i na skroniach. Reszta sucha, choc szyja czasem spocona do tego stopnia, ze musze zmieniac koszulke.

być może Twoje nocne pocenie spowodowane jest osłabieniem organizmu po przebyciu jakiegoś przeziębienia lub grypy, a może po prostu masz za gorąco nocą w pokoju i dlatego się pocisz

Czy powiniem sie martwic?

jeśli się bardzo martwisz to po prostu wybierz się do lekarza pierwszego kontaktu i się jego poradź

Z gory dzieki za jakikolwiek odzew...

proszę ;>

Radecky

31.05.2008 18:55

Odpowiedz
dzieki za odp
z rady skorzystam, w poniedzialek ide do lekarza, bo poce sie coraz bardziej a moja psycha zaczyna juz fiksowac.

madzia1

31.05.2008 20:06

Odpowiedz

O 20:55, dnia 2008-05-31 Radecky napisał(-a):

dzieki za odp

nie ma za co ;>

z rady skorzystam, w poniedzialek ide do lekarza, bo poce sie coraz bardziej a moja psycha zaczyna juz fiksowac.

a przypadkiem nie pocisz się coraz bardziej bo są coraz większe upały i jest coraz bardziej gorąco i na dworze i w domu?

Radecky

01.06.2008 08:05

Odpowiedz
nie, spie przy otwartym oknie, wiec nie ma mowy o zbyt wysokiej temperaturze w pokoju. poza tym nigdy wczesniej, mimo upalow, nie pocilem sie nocą.
no nic, zobaczymy co powie lekarz, ale jak znam zycie uzna, ze to letnie przesilenie czy cos.