Ogólne
Dieta optymlna w leczeniu ziarnicy
Witam, czy ktos stosowal diete optymalna w leczeniu badz zapobieganiu ziarnicy? Wiele badan naukowych na temat diety niskoweglowodanowej wykazalo skutecznosc w leczeniu nowotworow, wiadomo nie we wszy...
Mam wyniki
Mam wynik z histopatologicznego badania węzła, jest NS, cieszę się bo bałam się że będzie inaczej. Mam też tk, brzuszek czysty, ale w śrudpiersiu pakiety i coś na płucach. Rozmawiałam z lekarzem przez...
No co tu duzo gadac cd15+,cd30+
No wlasnie dostalem wyniki biopsji i (jak w temacie) ... niestety wszystko po lacinie a z lekarzem bede gadal dopiero w pt.Wiec w skrocie chailem wiedziec jak mam przewalone??
roczek piąty...
Ech już piąty rok leci. 11/03 miałam kolejna biopsję, pobrali węzeł... czekam na wyniki..., denerwuję się
Pomocy juz nie mam sily:(
Witam was kochani W styczniu w ciagu jednego dnia wyskoczyly mi dwie twarde kulki po prawej stronie szyji. Po przechyleniu glowy, szyja wygladala jak u smoka. Przerazilam sie, pojawily sie w ciagu jed...
Poty, swiad - bardzo prosze o odpowiedz
Mimo, ze podobne watki juz byly, bardzo prosze o odpowiedz, gdyz poprzednie nie sa wyczerpujace: czy poty zawsze sa zlewne i czy towarzyszy im goraczka/stan podgoraczkowy? Cyz te poty sa regularne? Ja...
czy komus odrosly proste mimo ze mial krecone?
Witam, lekki pytanie do kobiet glownie, zy zdazylo sie komus z kreconymi wlosami ze po chemii odrosly proste? prosze o odpowiedz tylko tych ktorzy maja cos do powiedzenia na ten temat, prosze nie kryt...
Pozostałe węzełki po leczeniu
Witam Wszystkich Ziarniaków. Mam pytanie od zakończenia leczenia zauważyłem że pozostało mi na szyji kilka drobnych kulek (moze ze 4) które w dzień są prawie niewyczuwalne natowmiast rano po przebudze...
takie tam żale....
22 lata temu byłam w trakcie leczenia ZZ, 11 lat temu rozpoczęłam leczenia raka piersi, 10 lat temu moja córka zmarła w wyniku powikłań związanych z leczeniem ALL a dzisiaj dostałąm wiadomość - mój oj...
Pytanie dotyczące lekarzy...
Szukam dobrego specjalisty w dziedzinie ziarnicy dla osoby dorosłej w Poznaniu i okolicy. Osoba ta jest po chemii, przed naświetlaniem i chciała bym aby jej wyniki zobaczył jakiś dobry lekarz w tej dz...
Centrum Onkologii w Bydgoszczy ???
Witam. Właśnie się dowiedziałem z mam zz.Taki prezent na zająca. Jeszcze nie wiem jakie stadium . Mało wiem na temat leczenia. Na pewno będę leczył się pod kontrolą Centrum Onkologii w Bydgoszczy. D...
Kulka pod żuchwą po lewej stornie
Witam Ziarniaków chciałem zapytać czy może orientujecie się czy to normalne ze po lewej stronie pod żuchwą wyczuwam pojedynczą ruchomą kulke okolo 1cm. Sam nie wiem czy to jest normalne czy należy się...
Uczulenie po kontraście
Mam do was pytanie, czy mieliście uczulenie po podanym kontrascie, ktory podaje sie podczas tomografii? Wczoraj miałam robione wlasnie to badanie, podano mi kontrast doustny i dozylny i dzisiaj rano o...
niejednoznaczny pet
Witam, wlasnie otrzymalam wyniki PET, jestem 6tyg po ostatniej chemii, PET robiony w trakcie chemii wykazal calkowity zanik choroby, obecny PEt pokazuje niewielkie powiekszone wezly z tylu szyji( tam...
co to jest SUV?
powiedzcie proszę co kryje się pod oznaczeniem SUV (w opisie PETa)