Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Gdzie szukać pomocy???

Autor: horror7 • 01.12.2009 20:41 • 3 odpowiedzi

horror7

01.12.2009 20:41

Odpowiedz
Witam Wszystkich serdecznie choć bez uśmiechu na twarzy, gdyż dzisiaj po raz kolejy uświadomiłam sobie, że życie to pasmo przykrych niesodzianek. Moj tata ma ziarnice 4 stadium, wykryto rok temu, jest po 6 miesięcznej chemii i 3 miesięcznej radioterapii. Teraz tata ma jakąś infekcjie i jest w szpitalu, okazało się, że gdy po prawie rocznym leczeniu było lepiej to przez tą infekcje jego stan się pogorszył i ma coraz większe zmiany na płucach. Najgorsze jst to że stara się o rentei cały czas mu odmawiaja. Poniewaz ziarnica został wykryta o 4 miesiące za póżno czyli 22 miesiące od zapłacenia ostatniej składki za ubezpieczenie. Nie przekonuje ich nawet fakt ze jest to choroba rozwijająca się latami i moj tata nawet płacąc już składki był chory napewno.
Stad moje pytanie czy mozecie doradzic gdzie szukac pomocy lub czy ktos sie orientuje co dalej z tym zrobic??
Poniewaz wymaga go jeszcze długie leczenie a my nie mamy pieniedzy..
Prosze o pomoc lub jakies słowo pocieszenia..
Pozdrawiam
Honorata

horror7

01.12.2009 20:46

Odpowiedz

Chciałam jeszcze dodać,że renta socjalna mu nie przysługuje poniewaz moja mama zarabia 1700zł,a dochod na jedna osobe nie moze przekraczac ok 400zł, nie wiem dokładnie...

zygi

01.12.2009 23:47

Odpowiedz

O 21:46, dnia 2009-12-01 Horror7 napisał(-a):

Chciałam jeszcze dodać,że renta socjalna mu nie przysługuje poniewaz moja mama zarabia 1700zł,a dochod na jedna osobe nie moze przekraczac ok 400zł, nie wiem dokładnie...

Może się starać o dodatki mieszkaniowe, zasiłek pielęgnacyjny. A próg zarobków to troszkę ponad 350 złotych na osobę... wiem bo niedawno sam załatwiałem.

Renty zus nie posiadam, ale udało mi się wycyganić od rządu ponad 800 zł :)

baldi

02.12.2009 09:07

Odpowiedz

mozna szukac sprawiedliwosci w sadzie, ale marne szanse.