Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

obowiazkowe szczepienia przeciw swinskiej grypie

Autor: ruta131 • 18.10.2009 11:11 • 6 odpowiedzi

ruta131

18.10.2009 11:11

Odpowiedz
Wielka Brytania w srode rozpoczyna obowiazkowe szczepienia przeciwko wirusowi swinskiej grypy.W pierwszej kolejnosci bedzie szczepiony personel szpitalny,nastepnie ludzie szczegolnie narazeni na zachorowanie.
Z tego co mi powiedziala moja hematolog w Polsce ,wiem ze po leczeniu zadnych szczepien!!!
Teraz jestem 7 miesiecy po przeszczepie i moja pielegniarka zasugerowala ,ze bede szczepiona????!!!!
To tylko pielegniarka niewiele wie na temat,29 mam spotkanie z lekarzem prowadzacym wiec spytam
A Wy macie jakies informaceje na ten temat??<

baldi

18.10.2009 17:46

Odpowiedz

ja jestem po PBSCT i mi powiedziano, zebym NIE SZCZEPIL sie szczepionkami zawierajacymi zywe bakterie.

zoisyte

19.10.2009 10:26

Odpowiedz

O 13:11, dnia 2009-10-18 ruta131 napisał(-a):

Wielka Brytania w srode rozpoczyna obowiazkowe szczepienia przeciwko wirusowi swinskiej grypy.W pierwszej kolejnosci bedzie szczepiony personel szpitalny,nastepnie ludzie szczegolnie narazeni na zachorowanie.

Z tego co mi powiedziala moja hematolog w Polsce ,wiem ze po leczeniu zadnych szczepien!!!

Teraz jestem 7 miesiecy po przeszczepie i moja pielegniarka zasugerowala ,ze bede szczepiona????!!!!

To tylko pielegniarka niewiele wie na temat,29 mam spotkanie z lekarzem prowadzacym wiec spytam

Dotyczy wszystkich leczonych i wyleczonych ZZ

Po pierwsze

NIE szczepimy się szczepionkami zawierającymi żywe bakterie

Po drugie

Szczepionki na grypę to pic na wodę, po co Ci to?

Po trzecie

Szczepionka na "świńską" to jeszcze większy pic na wodę.

Nie ma to jak media, napędzające stracha ludziom.

zogra

19.10.2009 12:02

Odpowiedz

O 12:26, dnia 2009-10-19 Zoisyte napisał(-a):

O 13:11, dnia 2009-10-18 ruta131 napisał(-a):

Dotyczy wszystkich leczonych i wyleczonych ZZ

Po pierwsze

NIE szczepimy się szczepionkami zawierającymi żywe bakterie

Po drugie

Szczepionki na grypę to pic na wodę, po co Ci to?

Po trzecie

Szczepionka na "świńską" to jeszcze większy pic na wodę.

Nie ma to jak media, napędzające stracha ludziom.

szczepionka przeciw grypie nie jest tzw "zywa szczepionka", z wyjatkiem szczepionki w formie mgielki, ktora pryskaja do nosa. Moj maz jest 2 i pol roku po leczeniu, onkolog zalecil mu szczepienie przeciw grypie oraz swinskiej grypie. Jeszcze nie zdecydowalismy czy w ogole jest sens.

agelee

21.11.2009 01:50

Odpowiedz
Lepiej się nie szczepić bo każdy kogo znam kto się zaszczepił od razu był chory na grypę.

Ja nie chcę szczepienia! Chyba mnie państwo nie zmusi?

gonia27

21.11.2009 05:09

Odpowiedz

O 02:50, dnia 2009-11-21 agelee napisał(-a):

Lepiej się nie szczepić bo każdy kogo znam kto się zaszczepił od razu był chory na grypę.

Ja nie chcę szczepienia! Chyba mnie państwo nie zmusi?

Raczej nie ! Ja raz się zaszczepiłam na zwykła grype 2 tygodnie odchorowałam,nigdy wiecej.Co do świnskiej grypy zaczyna byc głośno ponoć 400 osob jest zarażonych zastanawiajace jest to ,że tyle czasu a oni nie maja skutecznego leku.Co do szczepionek ktoś zarabia na tym miliony...a ludzkośc chca wykończyć

ruta131

21.11.2009 13:58

Odpowiedz

Wiec 2 tyg. temu przyjelam szczepienie przeciw wirusowi swinskiej grypy.Moj hematolog bardzo na to nalegal.Wszystko dobrze ,nie zachorowalam,bolala mnie tylko reka prze 3 dni.W dniu w ktorym sie szczepilam byly w przychodni dzieci i ludzie starsi.Nie namawiam nikog i nie odwodze jesli ktos chce.Zaryzykowalam ,zaufalam lekarzowi.Tak tylko informacyjnie pisze:)