Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Zapytanie

Autor: teje • 14.06.2010 09:03 • 2 odpowiedzi

teje

14.06.2010 09:03

Odpowiedz

Witam, przepraszam jesli kolejny raz otwieram watek ktory isteniej ale przyznam szczerze ze nie sledzilam tego forum i nie umiem sie po nim poruszac. Otoz mam zapytanie... od okolo 3 miesiecy mam nieznikajacy powiekszony wezel chlonny pachowy po lewej stronie, wezly pachwinowe str lewej sa mocno wyczuwalne i jest ich sporo, palpacyjnie wyczuwam ziarenko na ziarenku. natomiast wezly chlonne szyjne po obu stronach tworza jakby zbite siedliska. Na poczatku myslalam ze to sprawa infekcji ale czas mija a wezly nie znikaja. Jestescie specjalistami w tej dziedzine wiec prosze Was o porade. czy to moze byc pierwszy objaw ziarnicy? do jakich specjalistow powinnam sie udac aby to wykluczyc? Bede wdzieczna za kazda informacje. Pozdrawiam Was serdecznie :)

Asowa

14.06.2010 09:09

Odpowiedz
Tutaj masz o objawach zz:
http://ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_objawy

A tutaj o rozpoznaniu choroby:
http://ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_rozpoznanie

juli

14.06.2010 09:10

Odpowiedz

O 11:03, dnia 2010-06-14 teje napisał(-a):

Witam, przepraszam jesli kolejny raz otwieram watek ktory isteniej ale przyznam szczerze ze nie sledzilam tego forum i nie umiem sie po nim poruszac. Otoz mam zapytanie... od okolo 3 miesiecy mam nieznikajacy powiekszony wezel chlonny pachowy po lewej stronie, wezly pachwinowe str lewej sa mocno wyczuwalne i jest ich sporo, palpacyjnie wyczuwam ziarenko na ziarenku. natomiast wezly chlonne szyjne po obu stronach tworza jakby zbite siedliska. Na poczatku myslalam ze to sprawa infekcji ale czas mija a wezly nie znikaja. Jestescie specjalistami w tej dziedzine wiec prosze Was o porade. czy to moze byc pierwszy objaw ziarnicy? do jakich specjalistow powinnam sie udac aby to wykluczyc? Bede wdzieczna za kazda informacje. Pozdrawiam Was serdecznie :)

czesc.. Moim zdaniem powinieneś zgłosić się do lekarza rodzinnego. Napewno trzeba zrobić wyniki krwi. ja miałam tylko na szyi po jednej stronie węzły. Poszłam do lekarza rodzinnego a on dał mi skierowanie do szpitala i tam pobrali mi wycinek węzla chłonnego. Nie wiem jak Ty ale ja miałam nocne poty bardzo wysokie OB. Jeżeli masz dobrego lekarza to będzie wiedział co robić. Zycze zdrowia